Fogápolási rutin | Milyen termékeket használok és mik váltak be?

11:49


Fogápolás
Ígértem, hogy írok egy fogápolós posztot arról, hogy milyen eszközöket/termékeket használok. Ezt a posztot mindenkinek ajánlom, akit érdekel a fog- és szájápolás, mert csak egy olyan dolog van, amit a fogszabályzó óta iktattam be a rutinomba. Nem vagyok mániákus fogápoló, de azért nagy hangsúlyt fektetek rá a mindennapokban. Szerintem nagyon fontos, hogy megőrizzük a fogaink egészségét, ameddig csak lehet. Valamit biztos jól csinálok, mert eddigi 23 évem alatt nem sok problémám volt a fogaimmal, a fogtömést például csak hallomásból ismerem - bár ehhez valószínűleg a genetika is hozzájárul. 

Fogkefék

Tavaly ősszel vettem egy elektromos fogkefét, ami a képen látható Oral-B PRO 750 Cross Action. Akciósan 12.000 Ft körül volt, járt hozzá egy úti tok. Semmi extrát nem tud, időmérős, töltöttségi szint jelzős. Most 3D White fejet használok hozzá, a 3 darabos kiszerelést ha jól emlékszem 2100 Ft-ért vettem az Asia Centerben. Előtte a fogkeféhez csomagolt fejet használtam, az is jó volt.
Amit nagyon szeretek benne, hogy nagyon jól bírja az akksija, másfél hétig is működik töltés nélkül, bár van, hogy csak egyszer használom egy nap, mivel manuális fogkefét is használok. Szeretem alaposan átsikálni a fogaimat. A legjobban az vált be, hogy napi 1 elektromos és 1 manuális mosás, de persze van, hogy csak elektromost, vagy csak manuálist használok.

Oral-B pro 750 Cross Action
Oral-B PRO 750 Cross Action | Colgate Slim Soft with Characoal
Már hosszú-hosszú évek óta Colgate 360° fogkefét használok, rengeteget elfogyasztottam már belőle. A közepesen erős fogkeféket szeretem, ezek váltak be legjobban, de most kipróbáltam az új Colgate SlimSoft with Characoal fogkefét, ami ígérete szerint a 0,01 mm-es faszenes szálak segítségével mindenhonnan alaposabban távolítja el a lepedéket, ételmaradékot és mindent, amit el kell távolítani. Nekem picit puha, nem ehhez vagyok szokva, de tényleg nagyon tisztának érzem a fogaimat fogmosás után, és olyan menő, hogy fekete az egész, hogy tuti újra veszem. (#mertszámíthogyafogkefédisszexilegyen #ezvan 😂)

Fogkrémek

Na most a bőség zavarában szenvedek. Az az igazság, hogy nincs egy jól bevált fogkrémem, mert ha valamire ráírják, hogy WHITE, akkor azzal engem megvettek. Kb. ez az egy dolog, ami számít nálam egy fogkrémben. Persze végig próbáltam már az összes olyat is, ami azt ígérte, hogy megszünteti az ínyvérzést. Nem szüntették, feladtam, maradunk a fehérítős vonalnál. Mondjuk ezek meg nem fehérítenek. Na mindegy.

Signal White Now Glossy Chic | Blend-a-med 3D White Luxe Healthy Shine | Himalaya Complete Care & Sparkly White
  • A Parodontax Ultra Clean épp most fogyott el, ez sem szüntette meg az ínyvérzésemet, és még az íze is botrányosan rossz volt. Sós. Sohatöbbé.
  • A Blend-a-med 3D White Luxe Perfection is a végét járja, ezt szerettem, annak ellenére is, hogy fura képződmény volt fogmosás után tőle a számban (nem tudom, mi, néhány fogkrémtől van). Úgy emlékszem, elég drága, ezt is még az előző Glamour-napon vettem 50%-os kuponnal. A teljes árát azért nem adnám érte, annyira nem nőtt a szívemhez. 
  • A Himalaya Herbals Sparkly White fogkrémet korábban is használtam már. Nemrég barátnőm figyelmeztetett, hogy a DM-ben 2 db 1000 Ft, és mivel épp fogytán volt itthon a fogkrém, így beugrottam érte. Finom, nem csíp, jól tisztít, nincs utána fura képződmény.
  • A Signal White Now Glossy Chic-et először egy újsághoz csomagolva kaptam, minta kiszerelésben. Nyaraláshoz vittem magammal és szerettem, tetszett, hogy csillogós habot köpök utána. Istenem, így leírva annyira nevetséges, hogy ez mérvadó egy fogkrémnél, de hát ez van. 😁🙈 Ez sem csíp túlzottan, csillámpónis, fehérítős (fogjuk rá, hogy láthatóan – szerintem placebo), Glamour kuponnal jó áron volt, hazajött.
  • Ezen kívül van még itthon egy Blend-a-med 3D White Luxe, amit szintén Glamour-napon vettem, ez még nincs felbontva, és egy Himalaya Herbals Complete Care minta, ami nagyon fura sár színű és fahéj ízű. Meglepő, de tényleg sokáig jó íz marad tőle a számban, pedig azt hittem, hogy ez mindent csinál, csak nem frissít.

Szájvíz

Kipróbáltam a legtöbb Listerine-t szerintem, a többségétől még egy óra múlva is nyáladzottam, annyira erős volt, így most azt kell mondjam, igazi megváltás az új Green Tea. Nagyon finom, és a használata után a tisztánál is tisztábbnak érzem a fogaimat.

Listerine Green Tea, Total Care mouthwash
Listerine Green Tea & Total Care

Fogselyem

Egy igazi művészet fogszabályzóval a használata, mert keresztül kell fűzni a dróton minden fognál. Cseppet sem időigényes, de végül is esténként nagyon ráérek ezzel szórakozni. Nekem a Sensodyne Total Care bevált, mert nem bomlik vékony szálakra használat közben, mint az eddig használt Oral-B Satin Floss vagy Prokudent fogfehérítő fogselyem (hogy fehérít egy fogselyem??? 😏). Ezt is az Asia Centerben vettem legutóbb, 400 forintért, ha jól emlékszem. Mivel alul nagyon szorosan zártak a fogaim, muszáj (lett volna korábban is rendszeresen) használnom fogselymet, de mióta fent is mozgolódnak a fogaim, napról napra változik, hogy épp hova fér be könnyen, és hova alig.

Fogköz tisztító kefe

A fogmosó poharam réme: fogköz tisztító kefe
Na ő már nagyon tudományos szerszám, ránézésre legalábbis. Főként arra használom, hogy a fogszabályzóból kiszedjek vele minden fennakadt fél disznót ételmaradékot. Ezt általában magammal is viszem, ha van annyi eszem, hogy eltegyem, mert így bármilyen nyilvános helyen merek enni. Nélküle nem annyira. Mivel a legtöbb fogam tényleg szorosan zárt, ezért nem is fér be közéjük. Igazából nem is tudom elképzelni, hogy van, akinek igen. Ja, és Prokudentet használok a vékonyabb pótfejjel.



Ti milyen fogápolási termékeket használtok, mik váltak be? Kíváncsian várom kommentben a tapasztalataitokat, mert (ahogy látjátok) szeretek mindent kipróbálni. 

Follow my blog with Bloglovin

You Might Also Like

0 megjegyzés

Szólj hozzá te is a poszthoz!

A ti kedvenceitek

Kövess Facebookon

Írj nekem!

Név

E-mail *

Üzenet *