DIY | Kávés-mentás bőrradír

09:30


A kávés bőrradír nagy kedvencem. Régen gyakran készítettem és használtam, mostanában viszont csak akkor tudom megcsinálni, ha vidéken vagyok a szüleimnél. Ennek egyszerű oka van: én kapszulás kávét iszok, így nincs zaccom.

Általában évszakonként változik, hogy miből készítem el. Most mentával és citrommal dobtam fel, ezek főként az illatán változtatnak. Maga a radír alapja ugyanaz, mint máskor.

Kávés bőrradír

Hozzávalók


  • 5 evőkanál darált kávé (vagy zacc)
  • 1 teáskanál himalája só
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál olívaolaj

A mentás-citromos bőrradírhoz


  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 levél menta apróra vágva

Mindent keverjünk jó alaposan össze. Akkor jó, ha krémes, de nem túl folyékony masszát kapunk. Ha kész, már mehetünk is a zuhany alá. A bőrradírban lévő anyagok nem túl durvák, de ahhoz elegendőek, hogy tökéletes bababőrt varázsoljanak.

A kávéról köztudott, hogy a narancsbőrrel is hatékonyan felveszi a harcot. Azt nem mondom, hogy egy használattól eltűnik, főleg, ha valaki amúgy semmi mást nem tesz ellene (ahogy én sem), de azoknak biztos működik, akik egyébként is sportolnak, figyelnek a folyadékbevitelre, és egészségesen táplálkoznak. 😀 Én már megtanultam velük együtt élni, és már az is boldoggá tesz, hogy a bőröm babapopsi puhaságú a bőrradírozás után.

Az olívaolajtól a fürdés után azonnal lepereg a víz, törölközőt sem szoktam használni ilyenkor. Ja, és a legjobb, hogy sokáig finom kávéillatú marad a bőröm!


A fenti mennyiség 1-2 használatra elég. A maradék hűtőben pár napig eltartható. Használat közben isteni kávéillat lengi be az egész fürdőszobát. Arra azonban készülni kell, hogy a fehér kádat/zuhanytálcát hajlamos kicsit befogni, az olaj miatt pedig elég csúszóssá válhatnak, így érdemes azonnal lemosni fürdés után ezeket a felületeket is.

Remélem kipróbáljátok! Nektek van bevált házi bőrradírotok? ☺

- Orsi

You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Ezt a bőrradírt én is gyakran elkészítem. :)
    Nagyon szeretem, én általában szoktam bele rakni kamilla kivonatot is. ( bár én minden saját készítésű dologba rakok.) :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ezt olvastam már nálad, és tök jó ötlet! :)

      Törlés

Szólj hozzá te is a poszthoz!

A ti kedvenceitek

Kövess Facebookon

Írj nekem!

Név

E-mail *

Üzenet *