eOptika.hu tapasztalatok | Air Optix kontaktlencse

18:17


Mivel közel 10 éve hordok kontaktlencsét, nem is gondoltam, hogy erről a témáról fogok írni a blogon, annyira általános dolog ez az életemben. Most azonban egy nagyon pozitív tapasztalatot szeretnék megosztani veletek, mégpedig az eOptika.hu üzlettel kapcsolatban.

Mióta Budapestre költöztem, szinte mindig tőlük rendeltem a kontaktlencséimet, mivel a régi vidéki optikából macerás lett volna beszerezni, és amúgy az ára is kedvezőbbnek bizonyult így. Korábban vagy FoxPost automatába kértem, vagy beugrottam az irodájukba személyes átvételre. Nem rég megnyitott az első üzletük a Teréz körúton, így legutóbb már ott vettem át tőlük a rendelésemet.

Air Optix Aqua kontaktlencse

Történt azonban egy kis változás a kontaktlencsét illetően. Az eddig használt Sauflon márkájú lencsémet kivonták a forgalomból, ezért váltanom kellett. Egy másik helyen azt tanácsolták, hogy ugyanolyan dioptriájú kontaktlencsét válasszak, csak másik márkából. Mivel nagyon sok jót hallottam az Air Optix márkáról, nem is volt kérdés számomra, hogy ezt fogom beszerezni, ha már váltásra kényszerültem.

Két nappal ezelőtt eljött a nap, amikor először beraktam az új Air Optix kontaktlencséket. Itthon még semmi különös nem tűnt fel, azonban mikor kiléptem az utcára, teljesen sokkolt a látvány. Pontosabban a nem-látvány. Olyan volt, mintha semmi nem lenne a szememen! Minden csupa homály volt, olyan volt, mintha vakon járkálnék. Az elmúlt két napom tehát ezzel telt, hogy szinte semmit nem láttam, csak foltokat. Ez a közérzetemre elég erősen rányomta a bélyegét. Aki felejtette már el berakni a kontaktlencséjét, vagy hagyta otthon a szemüvegét, sejti, milyen érzés lehetett így mászkálni az utcán.

A második napon mivel egyébként is arra jártam, bementem az eOptika üzletébe, hogy elmondjam, hogy jártam, hátha ők tudnak rá valami megoldást javasolni. Látták, hogy teljesen el vagyok keseredve és tanácstalan vagyok, és felajánlották, hogy az optometrista hölgy megvizsgálja a szemem.

Azt már az elején elmondták, hogy az Air Optix lencsék "alultejesítenek" (nem emlékszem a pontos kifejezésre amit használtak, de ez volt a lényeg), azaz egy picit erősebbet kell választani belőlük, mint ami a megállapított dioptria, hogy igazán jól lássunk velük.

A szemvizsgálatot computerrel végezték el, és már ekkor közölte a hölgy, hogy itt sajnos nem csak a lencse típusából adódó különbséget látja. Ezután felkerült rám a kis optikus szemüveg, amibe elkezdtük próbálgatni a különféle lencséket, míg tökéletesen el tudtam olvasni a kivetített betűket. Bizony-bizony kiderült, hogy az én szemem idővel nem keveset romlott, és erre egy alulteljesítő kontaktlencse csak rátett egy lapáttal, ezért nem láttam konkrétan l*faszt se az elmúlt két napban.

Mivel a Sauflon épp ellenkezőleg egy kicsit erősebb volt, mint a dioptriája, ezért nem tűnt fel nekem ez az erős szemromlás, hiszen mindig korrigált rajta egy picit a kontaktlencse. Most viszont hogy egy gyengébb típus került a szememre, a különbség már nagyon érezhetővé vált, és mivel ez zokon esett a látóközpontomnak, így még rosszabbnak érzékeltem a látásom, ami eléggé a padlóra küldött.

Sajnos a vizsgálat végeredménye az lett, hogy az eddig -1,5-esnek hitt szememből -2,0 lett, de a bal szemem talán még rosszabb, -2,25. Mivel ez egy -0,75-ös dioptria váltás lett volna, első körben nem kaptam meg ezt a próbalencsét, mivel nagyon megterhelte volna a kis buksim. Egy hónap múlva meglátjuk, mennyire idomul a két szemem, hogy viselkedik az új lencsém, és megbeszéljük a további teendőket. Szemüvegből egyébként még erősebbre, -2,25-re lesz szükségem, ha újat csináltatok.

Mivel a szemüvegemet csak itthon hordom, utcára soha, így már akkor sem csináltattam új lencsét bele, mikor -1,25-ről -1,5-re romlott a látásom, mert a monitorhoz, TV-hez, és csak úgy itthonra még teljesen jó volt. Most viszont már egy egész dioptriányi különbségről beszélünk, ezért sajnos biztos, hogy új szemüvegre lesz szükségem...




eOptika - a legjobb kiszolgálás, amiben valaha optikában részem volt

Na de a lényeg, ami miatt írom ezt a posztot, és titeket is érdekelhet (a dioptriámmal nyilván nem sok mindent tudtok kezdeni 😀), hogy az eOptikát nagyon jó szívvel tudom ajánlani, ha szemüveget/kontaktlencsét hordtok. Én évek óta törzsvásárló vagyok, mert nagyon jók az árak, és gyors, egyszerű az online rendelés is - általában másnap át tudtam venni a megrendelt termékeket. Most, hogy már üzletük is nyitott, a szemvizsgálatra is bátran ajánlom őket, mert maximálisan elégedett voltam a kiszolgálással. Azt éreztem, hogy tényleg fontos számukra, hogy úgy lépjek ki az üzletből, hogy tökéletesen látok, ezáltal pedig sokkal jobban érezzem magam.

Ez sajnos nagyon ritka: ugyanezen a napon egy másik optikában is jártam, aminek rettentően lehúzás szaga volt. Nem nevezem meg az üzletet, de a Westendben található, és a nagybetűkkel hirdetett ingyenes látásvizsgálatról kiderült, hogy csak akkor ingyenes, ha aztán az ember jó alaposan be is vásárol náluk. Nekem ez nagyon nem szimpatikus üzletpolitika. Nincs azzal gond, ha egy látásvizsgálatot 5-10 ezer forintért csinálnak meg, csak akkor a kirakatba is ezt írják ki...

A posztommal még arra is szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy nagyon ügyeljetek a szemeitekre, és rendszeresen járjatok vizsgálatokra, ha nem tökéletes a látásotok. Én most megjártam, hiszen ha én is gyakrabban vizsgáltattam volna, akkor hamarabb fény derül rá, hogy ilyen sokat romlott az elmúlt hónapok alatt. Ezt most kb. 5000 forintom bánja, hiszen két pár vadonatúj kontaktlencsém van, amit már nem tudok elhasználni.

- Orsi

You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. De miért nem vetted ki a lencsét, ha egyszer nem láttál vele? Én amúgy nem bízom az ilyen oldalakban, meg üzletekben és a szemem elég fontos téma, szóval én csak "rendes" optikában szoktam kontaktlencsét venni, orvosi ajánlásra, nekem ami ott van bevált. A szemem nem az a terület, amin tesztelgetnék és bevállalnám a rizikót, meg hát amúgy sem nagyon lehet úgy lencsét venni, hogy én eldöntöm melyik legyen, mert nem csak a dioptria fontos, hanem a görbület is meg, hogy személy szerint milyen a szemed. De örülök, ha neked sikeres volt a választás :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt hittem, ez evidens. Azért, mert lencse nélkül még annyit sem láttam volna... :) Az eOptika.hu egy "rendes" optika, és szakértők segítenek a választásban, ahogy nekem is a fent megírt alkalommal. Számomra az ő hozzáértésük teljes mértékben megnyugtató. Amíg csak online lehetett rendelni, addig pedig azt a lencsét rendeltem, amit korábban egy másik "rendes" optikában ajánlottak, és be is vált, csak kb. 2000 Ft-tal olcsóbban jutottam hozzá a webshopjukon, mint egy kis vidéki optikában. Egyébként az AirOptix az egyik legjobb lencse jelenleg a piacon, nehéz vele mellélőni, ezért is szerettem volna kipróbálni, ha már a jól bevált lencsémet le kellett váltanom. A görbülettel egyébként nem is volt probléma, csak a dioptriával, amit utána az üzletben - hozzáteszem teljesen bérmentve - korrigáltak a próbalencsével. Természetesen két nap hordás után nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, de alapvetően kényelmesnek tűnik a lencse, és most, hogy már a dioptria is el lett találva, azt gondolom, nem lesznek további gondok vele.

      Törlés

Szólj hozzá te is a poszthoz!

A ti kedvenceitek

Kövess Facebookon

Írj nekem!

Név

E-mail *

Üzenet *