MAC sminkelésen jártam | Bevetésen a Snow Ball kollekció

18:08


Hétfőn ellátogattam az Aréna Plázában található MAC üzletbe, ahol Arminiczky Alexandra sminkelt ki. A kérésem az volt, hogy válasszuk ki az alapozó árnyalatom és a bőrtípusomnak megfelelő terméket, mivel még nem volt korábban MAC alapozóm. Illetve mindenképp szerettem volna kipróbálni pár dolgot a Snow Ball kollekcióból, így ezen a vonalon indultunk el.

Először leírom a smink lépéseit, illetve hogy mely termékeket használtuk, utána pedig beszámolok a tapasztalatokról, hogy hogy bírta a sminkem egész nap, és mely termékek váltak be, és melyek nem.

MAC ünnepi smink - Step by Step 

A before kép... Nem mondom, hogy jó érzés volt smink nélkül az utcára lépni. 😀
1. Az alapozó előtt az olajmentes MAC Oil Control Lotion került a bőrömre, ami hidratál, és segít visszafogni a zsírt, ezáltal csökkenti a bőr csillogását.

2. Az alapozónál a MAC Studio Fix Fluid NW20-as árnyalatára esett a választás. Nagyon kíváncsi voltam már rá, mert rengeteg jó véleményt olvastam róla, videókat is néztem, és a leírás alapján azt gondoltam, ez lehet a legjobb a bőrtípusomnak. Vékony rétegben került a bőrömre, de így is nagyon szép egységes lett tőle a bőrszínem.

3. A kisebb bőrhibákra kellett korrektor, amihez a MAC Studio Conceal and Correct palettát használtuk.

Itt még a nagy egyeztetések zajlottak a smink előtt. 

4. Az alapozót végül a MAC Next to Nothing (Light) púderrel fixáltuk, ami nem mattít, hanem egy egészséges bőrfényt ad.

5. A kontúrozáshoz a Sculpt árnyalatú púder került fel az arccsontom alá, elég hangsúlyosan, ami remekül kiemelte az egyébként is karakteres arcformám.

Imádom az ilyen erős kontúrt. 😍
6. Az arccsontomra a karácsonyi kollekcióban található MAC Extra Dimension Skinfinish Whisper of Guilt árnyalata került. Ez a highlighter szettben vásárolható meg ecsettel és neszesszerrel együtt. A magukban is kapható highlighterekkel szemben ennek rose gold a csomagolása és a hópihe lenyomat is más rajta. A Whisper of Guilt árnyalat visszatérése pedig lázba hozta az egész világot, ami nem is csoda, mert tényleg álomszép. Mivel nem használtunk pirosítót, az almácskáimra is került belőle egy pici.

Szandi végig szuper tanácsokkal látott el, biztos, hogy jó néhányat be fogok építeni a smink rutinomba. 
7. A szemhéjamra korrektor került fel alapként, majd a mélyítővonalba szintén a Sculpt árnyalatot, a mozgó szemhéjra pedig a Whisper of Guilt-et használta Szandi, ami szemhéjpúderként is tökéletesen megállja a helyét, és aranyló végeredményt ad, igazi ünnepi smink készíthető vele.

8. A ragyogó, de viszonylag egyszerű szemsminket a kérésemre egy cicás tussal dobtuk fel (ami amúgy is a kedvencem, ismertek... 😀). A tusvonal a MAC Fluidline Blacktrack zselés termékkel készült. Szempillaspirálnak a MAC Upward Lash-t használtuk.

9. Az ajkaimra először a MAC Prep + Prime Lip alap került fel, majd a kontúrozás után egy vadító piros rúzs következett, amit már múltkor kinéztem magamnak, mikor lecsekkoltam a Snow Ball kollekciót. A Rouge en Snow árnyalat az egyik legszebb piros, amit valaha láttam!



Nagyon elégedett voltam a végeredménnyel, csodás sminket készített nekem Szandi, amit ezúton is köszönök.

Beváltak?

A hadsereg felsorakozott - a teljesség igénye nélkül. 😊
Ahogy az elején ígértem, leírom, mely termékekkel voltam elégedett, és melyekkel kevésbé.

Sajnos a MAC Studio Fix Fluid alapozó nálam nagyon csúnyán elbukott így első próbára. Hihetetlen számomra, de kb. 1 óra után annyira átfénylett, amennyire a kedvenc drogériás alapozóim csak 8-10 óra után szoktak. Mivel mindenhol azt olvastam, hogy tökéletes porcelánbőrt varázsol, matt a finishe, ezért érthetetlen, hogy történhetett ez. Lehet, hogy más primerrel és púderrel másképp viselkedne, de a nap végére már teljesen vállalhatatlan volt. Foltokban lekopott, tocsogott a zsírtól még ott is, ahol amúgy száraz a bőröm és sosem fénylik át az alapozó (állvonal pl.). Ráadásul a pórusaimat is kiemelte, szóval mindent hozott, amit egy alapozóban kifejezetten utálok.

A MAC Next To Nothing fixáló púder talán sokat "elvisz a balhéból", mert mint írtam is, ez egészséges bőrfényt ad, nem mattítja le az alapozót. Zsíros bőrre semmiképp sem ajánlanám, mert csak ront a helyzeten. Mégis úgy gondolom, hogy az alapozó már önmagában sem a legjobb számomra.

MAC Extra Dimension Skinfinish Whisper of Guilt ámulatba ejtő volt egész nap az arccsontomon, a szememen viszont pár óra után összegyűlt a ráncokban, ami nálam nagyon ritka, pedig én is csak korrektort használok bázisként általában. Highlighternek viszont mindenképp ajánlom, és megfelelő alappal továbbra is azt gondolom, hogy az ünnepi szemsminkhez jó választás. Így szettben szuper ajándék lehet a highlighter rajongó barátnőtöknek karácsonyra. ☺

A MAC Fluidline Blacktrack-re is nagyon kíváncsi voltam, hiszen ódákat zengenek róla a sminkkedvelők, nálam mégsem teljesített túl jól. Mivel alapvetően nem zsíros a szemhéjam, nem nagyon kenődnek fel a szemhéjtusok, de ennek sikerült. Igaz más zseléssel (pl. Maybelline) is volt már korábban ilyen tapasztalatom, így ezt a problémát inkább a formulának tudom be, mint magának a terméknek. Az én félig-meddig rejtett szemhéjamon csak a folyékony, csontszárazra száradó tusok tartósak.

Itt került fel a Prep+Prime, ami minden rúzst extrém tartóssá varázsol! Igazi must have! 👌
MAC Upward Lash szempillaspirál elképesztő szempillákat csinál! Teljesen kész voltam tőle, idejét se tudom, mikor voltak utoljára ilyen hosszúak és dúsak a szempilláim. Ez már nem kenődött sehova, pedig igencsak összecsápoltam vele a szemhéjam. Egy kevésbé jó spirál bizony estére hajlamos csíkos lenyomatokat hagyni a szemöldököm alatti területen, de itt semmi ilyen nem történt. És nem is pergett le, szóval csillagos ötös!


Az ajkaimra használt termékekről együttesen csak nagyon jókat tudok mondani. A Prep + Prime-tól különösen tartós maradt a smink. A vacsoráig szinte meg se moccant, és evés után is csak épp hogy látszott a kopás, de nem volt feltűnő, mivel szép egyenletes maradt még így is. A Rouge en Snow hideg árnyalatú piros rúzs, ami abból is látszott, hogy egész pinkes színű lett, ahogy kopott. Ez azért nagyon jó, mert optikailag fehéríti (de legalábbis nem sárgítja) a fogakat, szóval bátran lehet vigyorogni a karácsonyi fotókon! ☺

Gitta sminkje

Gitta barátnőm is elkísért a MAC-be, hogy készítsen rólam néhány fotót a sminkelés közben, utánam pedig ő is kapott egy csodaszép make up-ot.

Mivel neki alapból is nagyon szép bőre van (sokkal szebb, mint az enyém! *irigy fej* 🙈), így nincs szüksége erős fedésű alapozóra. Szandi nála is a Studio Fix Fluidot használta vékony rétegben, és mesésen mutatott a bőrén! Gitta egy szolidabb kontúrt kapott, és természetesen ő sem maradt ki a highlighterből - megfertőztem a mániámmal (annyira, hogy már a férje is ismeri a szót, és azt is tudja, mit jelent!). 🙈

Szandi enyhén füstös szemeket készített Gittának, ami neki nagyon-nagyon jól áll, hiszen szépséges kék szemei vannak, amik csak úgy világítanak egy hangsúlyosabb sminktől. Mégsem ez tette fel a pontot az i-re, hanem a rúzs. Gitta ajkaira az ikonikus Sin árnyalat került, ami az egyik kedvencem a MAC rúzsok közül. Szerintem csodás ez a mély bordó szín, és tökéletes az őszi sminkekhez.

Gyönyörű lett a smink, és nagyon szépen kiemelte Gitta egyébként is bájos vonásait. ❤ Szerinte fiatalodott 10 évet, szerintem meg akkor már tinédzser lenne... 😀

Sajnos 
a sminkelés után mindkettőnknek rohannunk kellett tovább, ráadásul külön utakon, így ott a szép fények mellett már nem készültek képek a profi géppel, amit nagyon-nagyon sajnálok, mert a kinti fotók aztán a várakozásainkkal ellentétben vállalhatatlanok lettek a borult idő miatt. Annak viszont örülök, hogy ezekkel is sikerült visszaadni azt, hogy milyen meseszép sminkek készültek.

Nagyon örülök, hogy kipróbálhattam a karácsonyi újdonságokat és néhány olyan terméket is, amikre már régóta vágytam. Biztos, hogy lesz olyan, amit be fogok szerezni végre, mert teljesen meggyőzött, alapozó fronton azonban tovább kell kutatnom az igazit.

Nagyon köszönjük a lehetőséget a MAC-nek, a lenyűgöző sminkeket pedig Arminiczky Alexandrának! 

- Orsi

You Might Also Like

0 megjegyzés

Szólj hozzá te is a poszthoz!

A ti kedvenceitek

Kövess Facebookon

Írj nekem!

Név

E-mail *

Üzenet *