TESZT | Kipróbáltam a Physicians Formula termékeket

23:50


Nem olyan régen kaptam a Primőr Cosmetics Kft. jóvoltából tesztelésre néhány Physicians Formula terméket, amikre már elég régóta fájt a fogam. Külföldi blogokon/vlogokon sokat hallottam róluk, de itthon nem volt egyszerű hozzájutni a márkához. Néhány hónapja viszont már a dm üzleteiben is lehet kapni őket, így könnyebb a beszerzésük, és a tesztereket is ki lehet próbálni.

Amit érdemes tudni a Physicians Formula márkáról:

  • állatkísérlet mentes
  • vegán (többnyire, de van 1-2 kivétel, pl. méhviaszt tartalmazó termékek)
  • hipoallergén
  • gluténmentes (már ilyen is van? 😅)
  • nem komedogén
  • bőrgyógyászatilag tesztelt.

Physicians Formula Youthful Wear Spotless Foundation - Nude


Az alapozó pipettás üvegben van és a csomagban található egy ecset is, amit eddig nem próbáltam ki, mert annyira pici, hogy lemenne a nap, mire az egész arcomat lealapoznám vele. Talán szem alatti korrektorhoz jó lehet, erre teszek majd egy kísérletet.

Rendeléskor látatlanban kellett színt választanom, de szerencsére beletrafáltam. A Nude árnyalat nagyon szépen passzol a jelenlegi bőrszínemhez, de ha egy picit fakulok, akkor már sötét lesz. Világos bőrűeknek nem ajánlom semmiképp.

Bevallom, az első benyomás borzalmas volt, és nem sok reményt fűztem ahhoz, hogy össze fogunk barátkozni. Bár a szín tökéletes volt, az egész arcom rettenetesen fénylett, olyan volt, mintha egy erősen olajos, sűrű alapozót kentem volna fel. Azt elismerem, hogy szépen fedett, amit kellett, azt eltüntetett, nem kellett plusz korrektort használnom. Szívem szerint lemostam volna, de gondoltam adok neki egy esélyt lepúderezve (bár biztos voltam benne, hogy 20 perc után átfénylik).

Szokás szerint a Max Factor Creme Puff púderrel használtam, és elég szép végeredményt kaptam, kellően matt is volt. És az is maradt! Nem fénylett át hamarabb, mint bármelyik más alapozóm, és így lemattítva szép egységes bőrképet eredményezett, ezért másnap is ehhez az alapozóhoz nyúltam, és azóta is kísérletezgetek vele, sőt, egyre jobban szeretem. Lehet építeni is, de mivel elég folyékony az állaga, nagyon szép vékony rétegben is fel lehet vinni, ha valaki nem szereti az erős sminket, és már így is remekül egységesíti a bőrt.

Ez egy sikersztori, és most is bebizonyosodott, hogy nem szabad elsőre ítélni.

Physicians Formula Butter Bronzer - Bronzer

Gondolom nem mondok újdonságot azzal, hogy ez a termék fantasztikus. A beauty bloggerek legnagyobb része ódákat zeng róla, nem véletlenül. Egyértelműen must have! Mióta nálam van, csak ezt használom kontúrozáshoz. Az állaga nagyon különleges: matt púder, de annyira finom, hogy már-már krémesnek hat.

Mivel nem túl sötét, így nem kell vele finomkodni, én az orromon is ezt használom, és könnyedén tudok vele természetes kontúrt elérni. Az árnyalat is tökéletes, nem túl meleg, nem túl szürkés, pont olyan, mint egy természetes árnyék az arcon. Szinte biztos vagyok benne, hogy minden bőrtónussal kompatibilis (egy bizonyos színmélységig persze). Az illata tényleg hihetetlen, engem a régi naptejekre emlékeztet, tudjátok, azokra a finom trópusi (talán kókuszos) illatúakra. A dobozban található applikátort indokolatlannak érzem, de a tükör óriási piros pont! Én beleszerettem!

Physicians Formula Butter Blush - Rosy Pink


Régebben szinte alig használtam pirosítót, inkább csak bronzert, de egyre jobban kedvelem őket. Erre a színre azért vágytam, mert nagyon természetesnek tűnt. Nem hivalkodó, ezért kellemes, üde hatást lehet vele elérni. Szerintem ez lehet a tökéletes pirosító a hétköznapokra, amikor csak egy kis egészséges színt szeretnénk az orcánkra varázsolni, de nem akarunk percekig pepecselni az eldolgozással, vagy azzal, hogy túl sokat vittünk fel az extrém pigmentált pírunkból.

A Butter Blush a Bronzerhez hasonlóan matt, szintén kókuszos illatú és ugyanolyan lágy, púderes állagú. Picit túlságosan is, az ecsettel felvéve eléggé porol. Ettől függetlenül én nem szoktam leütögetni a felesleget az ecsetről, mert annyira kis halovány színről van szó a Rosy Pink esetében, hogy már-már képtelenség vele túlzásba esni. A napokban ez is belopta magát a reggeli sminkrutinomba, és szerintem jó darabig fenn is tartja ezt a pozícióját.

Physicians Formula Argan Wear Blush - Rose


Ez a pirosító már egy kicsit intenzívebb színű, és egy réteg nagy szemű arany csillámpor is került rá. Ezt egy mozdulattal le lehet róla törölni, és szerintem jobban is járunk, mert nagyon látványosan és viccesen csillámló orcát kapunk, ha ezzel együtt vesszük fel a terméket. Ha a csillámokat letöröljük, akkor egy mattnak látszó púder marad a tégelyben, ami felkenve gyönyörű selyemfényűvé válik. Különösen látványos ez a természetes fény a Butter Blush-sal összevetve, ami valóban matt.

Őszintén szólva őt eddig csak a szemhéjamra használtam, és ott nagyon tetszett - tudjátok, hogy szeretem a rózsaszín sminkeket mostanság -, de egy erősebb sminkhez szívesen nyúlok majd hozzá pirosítóként is. Bár ránézésre jóval sötétebb a Butter Blush-nál, a swatchon is látszik, hogy nem olyan erősen pigmentált, szóval ezzel sem lehet instant bohóc hatást elérni. Finom parfümös illata van, és az ecset is sokkal szimpatikusabb benne, bár nem hinném, hogy túl gyakran nyúlok majd ehhez. Örülök, hogy őt is a gyűjteményemben tudhatom, biztos, hogy nyáron sok szép közös pillanatunk lesz.

Balról jobbra: Physicians Formula Butter Bronzer | Physicians Formula Butter Blush | Physicians Formula Argan Wear Blush
TIPP: a dm üzleteiben április 1-től 25% kedvezménnyel vásárolhatjátok meg a Physicians Formula termékeket, ha kiváltjátok a telefonos alkalmazásban a márka joker kupont!

- Orsi

You Might Also Like

0 megjegyzés

Szólj hozzá te is a poszthoz!

A ti kedvenceitek

Kövess Facebookon

Írj nekem!

Név

E-mail *

Üzenet *