DIY cicagarbó - műtét utáni védőruha macskáknak

16:09


Mázli a héten átesett az ivartalanító műtéten. A dokija szerint nem szükséges se a gallér, se a védőruha, mi azért előre készültünk, és csináltunk neki egy overált és egy mellénykét is házilag, kötött pulóverből.

A második napon indokoltnak is láttuk, hogy ráadjuk, mert néha rágcsálta a varratait, ráadásul egy kicsit nyugodtabban viselkedik, mikor rajta vannak a ruhák, és nem ugrál olyan őrült módon, kicsit mintha korlátozva érezné magát.

Egy cicás csoportban nagy sikert aratott a fotó, amin Mázli a vadonatúj garbójában pózol. Arra gondoltam, megmutatom, hogyan készült el néhány perc alatt ez a csinos kis darab, mert hasznos lehet azok számára, akiknek még műtét előtt áll a cicájuk.


 Így készül a DIY macskaruha 


 1. Szükségünk lesz egy kötött pulóverre, amit már nem használunk.


2. Vágjuk le a pulóver ujját.


3. Próbáljuk meg 5 másodpercig egy helyben tartani a macskát, hogy lemérjük, mennyit kell levágni a pulcsi ujjából, hogy ne legyen túl nagy, és lássuk hol kell kivágni a lábaknak.


4. Attól függően, hogy overál vagy mellény fazont szeretnénk, vágjunk két vagy négy kisebb lyukat a pracliknak. Nálunk az egyik ujjból body, a másikból mellény készült. A mellényt jobban szereti, mert az overál egy kicsit bő volt rá a hátsó lábainál, ami zavarta, és így elég furán járkált benne.


5. Adjuk rá a ruhát, hajtsuk vissza a nyakánál, és tűrjük a szemmel verést. Mázli az első pár percben látványos hisztit szokott levágni és a létező összes módszert beveti annak reményében, hogy megszabadítjuk a kínoktól. Földhöz vágja magát, eljátssza, hogy nem tud járni, hátha megsajnáljuk. Aztán az következik, hogy elbújik, és keserves hangon nyekken néhányat. Miután rájön, hogy kőből van a szívünk, szép lassan hozzászokik, és éli az életét tovább, mintha mi sem történt volna. 😅


- Orsi

You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Szuper ötlet :-) köszönöm, hogy megosztottad

    VálaszTörlés
  2. Nagyon köszönöm. Két kislányt fogok ivartalaníttatni, az sem 2 fillér, de így a ruci is meglesz. 🙂

    VálaszTörlés

Szólj hozzá te is a poszthoz!

A ti kedvenceitek

Kövess Facebookon

Írj nekem!

Név

E-mail *

Üzenet *