10 dolog, amit csak a vízöntők érthetnek

18:22


Leszögezném, hogy nem hiszek a horoszkópban. Legalábbis nem abban, ami a női magazinokban jelenik meg, és minden hónapban mást jósol a szerelmi életünkben és a pénzügyekben. A jellemrajzok viszont sok esetben jók, és a legnagyobb részük igaz rám, vagy más jegyek szülötteire.

Én vízöntő vagyok annak minden jó, és főként rossz tulajdonságával. 😀 Most összegyűjtöttem a vízöntő jegy 10 olyan jellemzőjét, ami nagyon igaz ránk, és csak mi érthetjük igazán.

Ezeket a dolgokat csak akkor értheted, ha vízöntő vagy (vagy jól ismersz egyet)

1. Senki sem parancsolhat egy vízöntőnek!

Nagyon nehezen toleráljuk, ha megmondják, hogy mit és hogyan csináljunk, emiatt gyakran kerülünk összetűzésbe a környezetünkkel. A sürgetéstől is kiborulunk. Mindent a saját tempónkban szeretünk csinálni, legyen szó munkáról, háztartásról, vagy csak úgy az életünkről (tilos megkérdezni egy vízöntőtől, hogy "na mikor mész már férjhez és szülsz gyereket?"). Mindezek ellenére precízek és pontosak vagyunk (és ezt másoktól is elvárjuk!), csak a saját időbeosztásunk szerint alakítjuk a dolgainkat. Azt mindig pontosan tudjuk, hogy mit nem akarunk, de azt már nem feltétlenül, hogy akkor mégis mi az, amit szeretnénk. Ez a kettősség néha önmagunk számára is megnehezíti a mindennapokat, mit szóljon akkor a környezetünk...?

2. Az intuíciókból élünk

Csak a saját megérzéseinkre hallgatunk, nem igazán adunk mások véleményére. Ha valamit jónak látunk, akkor is véghez visszük, ha mindenki óva int tőle. Emiatt időnként kénytelenek vagyunk a saját hibáinkból tanulni. Ha egy rossz döntés kapcsán felismerjük egy gyengeségünket, minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy ezt elrejtsük, és saját magunknak is nehezen valljuk be, ha hibázunk.

3. Mindig elérjük a célunkat

Ha valamit a fejünkbe veszünk, addig megyünk, míg el nem érjük. Legyen bármi is ez a cél, biztos, hogy kitartóan fogunk dolgozni érte, és bármilyen akadályt leküzdünk annak érdekében, hogy az út végére érjünk, és elégedetten megveregethessük a saját vállunkat. Ezt persze másoktól is elvárjuk, rendkívül fontos számunkra a környezetünk elismerése és a pozitív visszacsatolás, ez az életünk egyik mozgatórugója. Amivel könnyen kiboríthatunk másokat, hogy mindenre van magyarázatunk, a végtelenségig képesek vagyunk érvelni, hogy nekünk legyen igazunk, és mindig a miénk az utolsó szó.

4. Ami a szívünkön, az a szánkon

Pedig néha jobban járnánk, ha hallgatnánk, de ez nekünk nem megy. Kíméletlenül kimondjuk a véleményünket bármiről, akkor is, ha előre tudjuk, hogy ezzel mélyen megbántunk másokat. Az sem tántorít el bennünket, ha egy szerettünknek okozunk fájdalmat a véleményünkkel. Ezt kevesen tudják megemészteni, de ezek az emberek biztos, hogy nagyon sokáig mellettünk lesznek. Van ennek jó oldala is: gyakran racionálisabban látjuk át a helyzeteket és köntörfalazás nélkül elmondjuk, amit gondolunk, ezért sokszor kérnek tőlünk tanácsot.

5. Végletesek az érzelmeink

És ezek percről percre változhatnak. Néha igen hevesen tudunk reagálni, de alapvetően kerüljük az érzelmi megnyilvánulásokat. Ennek az ellentmondásnak a legfőbb oka, hogy a racionális énünk nem tudja kezelni az érzelmeket, ezért igyekszünk minél kevésbé törődni velük. Egy konfliktus esetén vagy ajtót csapkodunk, vagy meg se szólalunk (és ez a gyakoribb), ami sokkal rosszabbul érinti a partnert. A legtöbb vitás helyzetet higgadtan kezeljük, és megvárjuk, míg a másik is lenyugszik, nem állunk bele egy komolyabb veszekedésbe. A környezetünk számára ezek miatt könnyedén ridegnek és érzéketlennek tűnhetünk, ami valahol igaz is, de belül azért megvívjuk a saját harcainkat, csak ebből mások semmit nem vesznek észre.

6. Folyamatosan agyalunk

Nincs olyan, hogy egy pillanatig ne gondolnánk valamire, vagy ne gondolnánk túl a dolgokat. Ha erre vágyunk, akkor le kell kötnünk az agyunkat, amire csak egy jó film vagy könyv képes. Az állandó gondolkodás gyakran hatással van a hangulatunkra is, képesek vagyunk egy jó napot is tönkretenni azzal, hogy rossz dolgon rágódunk. Az éjszakai kattogás a legrosszabb, ez néha addig fajul, hogy reggel alvás nélkül kelünk ki az ágyból, mert a gondolataink nem hagytak bennünket pihenni. A ki nem mutatott érzelmeinken is gyakran rágódunk saját magunkban, és az is komoly odafigyelést igényel, hogy tudatosan rejtsük el az érzéseinket mások elől.

7. Szükségünk van a szabadságra

Ez az egész életünkre kihat: nem bírjuk elviselni a kötöttségeket se az emberi kapcsolatainkban, se a munkában, se máshol. Az én életemben egyértelműen ez okozza a legtöbb konfliktust. Nem tűrjük, ha korlátoznak bennünket, nem szeretjük a merev szabályokat, a bürokráciától feláll a hátunkon a szőr. Nagyon nehezen tudunk kötődni az emberekhez, és ha mások kötődnek hozzánk, azt érezzük, megfulladunk. Minél közelebb akar tartani bennünket magához valaki, annál nagyobb szabadságot kell adnia. A féltékenység nálunk abszolút "válóok".


8. Racionalitás mindenek előtt

A racionalitás mindig felülírja az érzelmeinket, minden döntést ésszel hozunk meg ahelyett, hogy a szívünkre hallgatnánk. Bár hallgatunk a megérzéseinkre, ettől függetlenül mindig jó alaposan átgondoljuk a döntéseinket. Nehezen fogadjuk el, ha másokat az érzelmeik vezérelnek, és sokszor teljesen másképp látjuk a dolgokat, mint ezek az emberek. Mindenről határozott, gyakran sarkos véleményünk van, amitől nem lehet bennünket eltántorítani. Sok esetben saját magunkból és a tapasztalatainkból indulunk ki, és minden mást ehhez hasonlítunk. Nem értjük, hogy lehet másképp élni/gondolkodni, mert "az a jó", ahogy mi csináljuk.

9. Inkább vagyunk egyedül, mint a rossz ember mellett

Ez nem csak párkapcsolatra, de a barátságokra is igaz. Sőt, nálam még a családi kötelékekre is. Nehezen alkalmazkodunk, mert képtelenek vagyunk tolerálni mások hibáit vagy zavaró tulajdonságait. Ránk aztán egyáltalán nem igaz, hogy kapcsolatfüggők lennénk. Ha viszont valakit megszeretünk, kitartunk mellette, és biztos, hogy mindenben számíthat ránk. Könnyen ismerkedünk, viszont főként felszínes kapcsolataink vannak, mély barátságból nem tudunk sokat felmutatni. Ennek részben az az oka, hogy nem mindenki bírja a kritikus természetünket, részben pedig, hogy mi sem szívesen engedünk közel magunkhoz bárkit. Itt is megemlíteném az intuíciót: sokszor már akkor el tudjuk dönteni egy emberről, hogy kedvelni fogjuk-e, mikor még meg sem szólalt.

10. Biztonságra szomjazunk

Fontos számunkra a stabilitás, ha porszem kerül a gépezetbe, hamar úgy érezhetjük, hogy kicsúszik a lábunk alól a talaj. Az érzéketlenség is visszavezethető ide, hiszen az érzelmek befogadása és kimutatása is könnyedén megingathat és kiszolgáltatottá tehet bennünket, ami hatással van a biztonságérzetünkre. Fontos számunkra, hogy olyan emberek vegyenek körül, akikben maximálisan megbízunk, és ha valakiben csalódunk, soha többé nem tudja újra elnyerni a bizalmunkat. A biztonságra az élet minden területén szükségünk van, legyen szó egészségről, kapcsolatokról, vagy anyagiakról.

Na, ki ismert magára?😀

- Orsi

You Might Also Like

1 megjegyzés

  1. szivembol szoltal! bar masok is tudnak mi a helyzet. de en nem magyarazkodom.. :D

    VálaszTörlés

Szólj hozzá te is a poszthoz!

A ti kedvenceitek

Kövess Facebookon

Írj nekem!

Név

E-mail *

Üzenet *