TESZT | Scholl Velvet Smooth - Megéri vagy csalódás?

08:00


Itt a tavasz és a nyitott lábbelik szezonja, ilyenkor mindannyian rápörgünk kicsit a lábápolásra. Éppen ezért örültem nagyon, amikor a birtokomba került a Scholl Velvet Smooth készüléke. Tudom, ez nem újdonság és rengetegen tesztelték már, de hátha valakinek még tudok újat mondani, vagy épp segítek eldönteni, hogy szüksége van-e erre. Jómagam már régóta kíváncsi voltam rá, különösen azért, mert nagyon ellentétes véleményeket olvastam róla: az emberek vagy imádják, vagy utálják. Ebből a posztból kiderül, hogy én melyik csoporthoz csatlakoztam, miután kipróbáltam a Scholl elektromos talpreszelőjét.

Mennyibe kerül a Scholl Velvet Smooth?

Ahogy most utánanéztem a neten, ez a kütyü azért nem egy olcsó mulatság, 6-15 ezer forint körüli áron lehet beszerezni felszereltségtől és üzlettől függően. Az én készülékem elemes, nem vízálló, és két fej járt hozzá, az egyik a hagyományos gyémántszemcsés és egy "exfoliáló" fej, ami egy durvább kefe szerű forgófej, és a száraz bőrt hivatott eltávolítani.

Kinek ajánlják a Scholl Velvet Smooth talpreszelőt? 

A korábban olvasottak alapján bárkinek, még azoknak is, akik makacs bőrkeményedéssel küzdenek. Amit az én lábamról tudni kell: egyáltalán nem vészes, nincsenek rajta durva bőrkeményedések, de persze a sarkamon hajlamos megvastagodni a bőr, különösen nyáron, amikor szinte kivétel nélkül lapos talpú sarukat hordok. Ettől függetlenül eddig nem kellett túl nagy hangsúlyt fektetnem a pedikűrre, elég néha egy kis habkővel átreszelni, vagy néha-néha bőrgyaluval leszedni a megvastagodott bőrt.

Hogyan kell használni a Scholl Velvet Smooth elektromos talpreszelőt?

Elméletileg szárazon, azaz lábáztatás nélkül használható, éppen ezért pikk-pakk elvégezhető vele a talpreszelés. A száraz talpat kell óvatos mozdulatokkal reszelgetni. Azért kell óvatosnak lenni, mert ha túl erősen nyomjuk rá a bőrre a készüléket, akkor leáll a forgófej. Egyébként a gyémántkristályos fej egyáltalán nem durva, nem tudjuk vele felsérteni a bőrünket.

Mit tapasztaltam a Scholl Velvet Smooth használata során?

Nos, én kipróbáltam szárazon és nedvesen is. Hinni akartam, hogy működni fog, és szeretni akartam, amit eredményez. De az ég világon semmi nem történt. A fej, ha egy kicsit erősebben rányomtam a talpamra, tényleg azonnal leállt. Elég erőtlennek éreztem, bár láthatóan gyorsan forog, amíg hozzá nem ér a bőrhöz. Amit sikerült elérnem vele, hogy felkapargatta a szárazabb bőrt, és rettentően érdes maradt utána a sarkam. Ezután adtam neki egy esélyt kiázott lábbal is, de az eredmény ezután sem nyűgözött le, sőt. Talán ha fél órán át reszelgettem volna, elértem volna valamit, de nekem max. 10 perc az, amit hajlandó vagyok lábápolásra szánni hetente 1-2 alkalommal, és eddig ez is bőven elegendőnek bizonyult más termékekkel.

Ajánlom a Scholl Velvet Smooth elektromos talpreszelőt?

Mivel mindkét próbálkozásom kudarcba fulladt, nem. Százszor szebb, igényesebb lett a végeredmény, amikor végül a szokásos, kb. 300 forintos habkövemhez nyúltam. Hogy megéri-e kidobni ~10.000 Ft-ot az ablakon a Scholl Velvet Smooth-ra? Egyértelműen nem. Számomra ez egy túlhype-olt, túlárazott és haszontalan terméknek bizonyult sajnos, pedig én tényleg szerettem volna szeretni.

Ti próbáltátok már? Írjátok meg, mit gondoltok erről a talpreszelőről! 😉

- Orsi

You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Pont ugyanezt gondolom, szinte semmit sem csinál.

    VálaszTörlés
  2. Még jó,hogy elolvastam egy csomó véleményt,most már biztosan nem veszek. Az a Tacskó valami tündéri!😄Imádom őket 😁

    VálaszTörlés

Szólj hozzá te is a poszthoz!

A ti kedvenceitek

Kövess Facebookon

Írj nekem!

Név

E-mail *

Üzenet *