Nyakunkon a vizsgaidőszak: jöhet a ginkgo biloba!

21:22


Az előző vizsgaidőszakban láthattátok nálam, hogy elkezdtem ginkgo bilobát szedni, és ígértem, hogy beszámolok majd a tapasztalataimról. Egy-két emberrel beszéltem is erről privátban, de akkor már nem éreztem aktuálisnak ezt a bejegyzést, most viszont nagyon is itt az ideje, hogy elmeséljem a ginkgo-s élményeimet!

Koncentrálj!

Bár túl vagyok már összesen 11 vizsgaidőszakon, az előzőnél jutott eszembe először, hogy kipróbálok valamit, ami segíthet egy kicsit a tanulásban. Nálam az alapvető probléma, hogy nehezen tudok koncentrálni. Sokszor máson jár az eszem, és azt veszem észre, hogy egy oldalt már harmadjára olvasok, de még mindig úgy érek a végére, hogy nem tudom, miről volt szó. Vagy nem is tudok egy helyben ülni 20 percnél többet, mert

  • feltétlenül rá kell néznem a telefonomra (amit egyébként gondosan elrakok ilyenkor lenémítva a szoba másik sarkába)
  • ki kell mennem mosdóba
  • főznöm kell egy kávét
  • szívnom kell egy kis friss levegőt
  • össze kell dobnom egy szendvicset (vagy egy 5 fogásos fine dining menüt)
  • fel kell porszívóznom
  • le kell vágni a lábkörmöm
  • stb.
Bármit, csak tanulni ne kelljen. Ugye ismerős?

Egy barátnőmtől származik a kedvenc sztorim ezzel kapcsolatban. Csoporttársak voltunk a főiskolán, és akkor is nagyon szendvedtünk, amiért tanulnunk kellett, így ő is mindent kitalált, ami "fontosabb volt". Így miután komplett nagytakarítást tartott, nekiállt átrendezni és kifesteni a szobáját a vizsgaidőszak kellős közepén. Mert épp akkor volt aktuális, na. 😅


Miben segít a ginkgo biloba?

Azért próbáltam ki tavaly a ginkgo bilobát, mert korábban már nagyon sok jót hallottam róla, többek között azt, hogy segít a koncentrációban, támogatja a szellemi teljesítőképességet és segíti az agyműködést. Az elsődleges szempont, amiért szedni kezdtem a koncentráció segítése volt. Szerencsés vagyok, mert ha már elkap a gépszíj, akkor minden szuper, szívja az agyam a tudást, és ebben a fotografikus memóriám is nagyon sokat segít. De idáig nagyon nehezen jutok el.

Én egy dm saját márkás DAS gesunde PLUS kapszulát vettem meg, amiben 40 darab található és 899 Ft-ba került. Mivel napi egy kapszula szedése ajánlott, így ez a doboz nagyjából le is fedi a vizsgaidőszakot, és szerintem nem túl nagy beruházás. Mivel szkeptikus voltam, ennél sokkal többet nem is szívesen adtam volna hasonló termékért, ezért is esett erre a választásom.

Az első 1-2 vizsgámnál még nem szedtem, de mivel nagyon nehezen gyűrtem le az anyagokat, az egyik vizsgáról hazafele menet megvettem a kapszulát, és aznap el is kezdtem szedni. És itt jött a csoda! Őszintén megmondom, nem tudom, hogy placebo, vagy valóban hatásos volt-e, de nálam működött. Néhány nappal később már azt vettem észre, hogy sokkal könnyebben koncentráltam a tananyagra, nem kalandoztak el a gondolataim, a vizsgákon pedig hihetetlenül jól teljesítettem.

Hogy konkrét példát is hozzak, jöjjön egy kis storytime. Az egyik legnehezebb vizsgámra összesen két napom volt felkészülni, ebből az egyik nap elolvastam a vonatkozó jogszabályokat, amik egy beugróhoz kellettek, a második nap pedig elolvastam a kb. 70 tételt. A vizsgán nagyjából max. pontosra teljesítettem az olvasottak alapján a beugrót, és mindkét kihúzott tételt el tudtam mondani azután, hogy előtte nap egyszer elolvastam őket. Az egyik tétel először nem jutott eszembe, de a tanárnő segítő kérdései hatására minden előjött. Ez egy 7-8 pontból álló felsorolás volt (+ a kifejtés hozzájuk persze), amit több, mint 24 órával a vizsga előtt olvastam először és utoljára.

Ezek után én csak szuperlatívuszokban tudok beszélni a ginkgo bilobáról, mert olyan lehetetlen helyzetekből húzott ki, amiket ha nem én élek át, tényleg nem hiszem el. Számomra a legjobb hatása valóban az volt, hogy segített koncentrálni, és képes voltam napokon keresztül csak a tanulásra összpontosítani anélkül, hogy mindenfelé elkalandoznék. Így hosszú órákat adott hozzá a napjaimhoz az aktív tanulást illetően, ami rengeteget számított, különösen akkor, mikor tényleg csak 1-2 napom volt két vizsga közt, és ezalatt több száz oldalt kellett elolvasni és megtanulni.

Nektek van valami bevált praktikátok amitől jobban megy a tanulás? Jöhetnek a tippek, most mindent be kell vetnem, mert kegyetlen másfél  hónap vár rám! 🙈

- Orsi

You Might Also Like

0 megjegyzés

Szólj hozzá te is a poszthoz!

A ti kedvenceitek

Kövess Facebookon

Írj nekem!

Név

E-mail *

Üzenet *