Felnőttkori fogszabályzás, 1. rész: Segítség, fogszabályzós lettem!

00:45

Ugye látjátok a kétségbeesést az arcomon? 😅 Ez a fotó a fogorvosi rendelő ajtaján kilépve készült, itt kb. 10 perce erősítettem a fogszabályzósok büszke táborát!


Fogszabályzás felnőtt korban? IGEN!


Egy évvel ezelőtt még én sem gondoltam volna, hogy valaha eljön ez az idő. Kamasz korom óta kézzel-lábbal tiltakoztam a fogszabályzó ellen. Sőt, még egy éve is azt mondtam, hogy nekem aztán soha nem lesz. Csúnyának tartottam, tudtam, hogy sok kellemetlenséggel jár, és én ezt a hátam közepére sem kívántam. Aztán meggyőztem magam: mégis mennyivel rosszabb egy néhány évig hordott fogszabályzó, mint egy életen át „viselt” szabálytalan fogsor?

Egy nagyon kedves barátnőm is nagy hatással volt a döntésemre – innen is köszi, Cuki! -, hiszen végig nézhettem, hogyan lesz az ő (szerintem amúgy is szép) fogsorából tökéletes, mindössze egy év alatt. Sokszor eszembe jutott: most komolyan nem bírok ki 1-2 évet? Inkább leélek egy életet csúnya fogakkal, soha nem készül majd rólam vigyorgós fotó, és elégedetlenül nézem a fogaim a tükörben fogmosás közben nap mint nap? Na azt már nem.

A fogszabályzó előtti hét...


Amikor elmentem a fogorvosomhoz konzultációra, mindent megbeszéltünk, elmondta, hogy mire kell számítanom, kb. mennyi ideig tart a fogszabályozás, stb. A végén megkérdeztem, hogy jó, de mégis mennyit kell várnom arra, hogy felrakja? Azt gondoltam, hogy néhány hét lesz a válasz, majd közölte, hogy 5 nap múlva épp van egy időpontja, ha nekem is megfelel. Nem mondom, hogy nem kaptam sokkot, de másrészt örültem is, hogy hamar túl leszek rajta.

Ebben az 5 napban úgy éltem, mint akinek az élete ér véget néhány nap múlva, hiszen annyi rosszat hallottam arról, hogy mennyire fog fájni, mennyi mindent nem lehet enni, hogy felkészültem a legrosszabbra. Felvásároltam a drogériában fellelhető fogápolási eszközök kb. 80%-át, és egy ültő helyemben megettem egy zacskó pisztáciát, mert fogszabályzóval állítólag nem lehet magvakat enni… És mi lesz velem két évig pisztácia nélkül??

Ezek után, mint aki jól végezte dolgát, nyugodtan és felkészülten mentem el a fogszabályzómért a nagy napon. Erről azonban már egy következő bejegyzésben olvashattok.

Sokan kérdeztétek már, hogy kihez járok. Dr. Sziklavári György a fogszabályzó szakorvosom, mindenkinek jó szívvel ajánlom. Nagyon hálás vagyok neki az eddigi eredményekért is! Ha konzultációt kértek nála, hivatkozzatok rám és a blogra!☺ Itt találjátok az oldalát: http://www.drsziklavarigyorgy.com


Ha kíváncsiak vagytok, hogyan telt az első hónap a fogszabályzómmal, akkor kövessétek a From Orsi with Love Facebook oldalát, hogy ne maradjatok le az új bejegyzésekről!

- Orsi 

You Might Also Like

0 megjegyzés

Szólj hozzá te is a poszthoz!

A ti kedvenceitek

Kövess Facebookon

Írj nekem!

Név

E-mail *

Üzenet *