Márvány mintás rose gold körmök

01:06

Mivel a márvány minta jelenleg az egyik legnagyobb fétisem (köszi Pinterest), így természetesen a körmeimről sem hiányozhat. Úgy döntöttem, hogy csak néhány körmömre kerül most fel, mert türelmetlen lennék végig játszani 10x a folyamatot, még akkor is, ha egyszerű. A többi körmömre egy gyönyörű rose gold árnyalatot választottam. Szerintem a kettő együtt tökéletesen mutat.



Sok tutorialt megnéztem, de mind túl macerásnak tűnt, így a saját fejem után mentem a körmeim elkészítésekor, ezt írom most le lépésenként.

1. lépés: alapozó lakk. Nálam elengedhetetlen, mert sajnos nagyon hajlékonyak a körmeim, így megfelelő alap nélkül már 1 nap után lepattog róla bármilyen lakk. Én mostanában az Essence Mega  Last Base Coat-ot használom, és meg vagyok vele elégedve.


2. lépés: a hüvelyk és a gyűrűsujjra felkerül a fehér alap, a többi körömre pedig az első réteg rose gold árnyalat. A fehér nálam most a Crystal Nails Hard Laquer 500-as árnyalata volt, amit azért szeretek, mert egy rétegben is jól fed. Rose gold lakknak pedig egy Catrice lakkot használtam, ami sajnos egy limitált kollekció, a Metallure tagja volt. Természetesen bármilyen hasonló árnyalat megteszi, sőt, a rose goldhoz sem kell ragaszkodni, én például a nude és eközött vacilláltam.


3. lépés: most jön az izgi rész, a márványminta elkészítése, legalábbis ennek az első lépése. Ehhez egy világos szürke színre lesz szükség, itt szintén egy régi Essence limitált kiadást használtam, ami már sajnos nem kapható. Gyűrjünk össze egy darab folpackot, és a kis labdán keressük meg azt a részt, ahol a „legszebben” gyűrődik. Tudom, ez nagyon hülyén hangzik, de higyjétek el, meg fogjátok találni! Ezt a részt pedig fessétek be egy világosabb szürke körömlakkal, kb. akkora részen, mint a körmötök. Ha ezzel megvagytok, akkor nyomkodjátok rá a fehérre festett körmötökre párszor finoman. Lakkozzátok újra a kis folpack golyót, majd haladjatok sorban. Nekem persze a köröm körüli bőrre is került bőven, ezt ki lehet védeni folyékony bőrvédővel, lehúzható alaplakkal, ilyesmikkel. Közben jöhet a második réteg a rose gold-os körmökre.


4. lépés: egy sötétebb szürke árnyalattal és egy vékony körömdíszítő ecsettel húzzatok hullámos vonalakat a körmötökre. Én próbáltam az előzőleg felpacsmagolt szürke foltok mentén húzni ezeket.

5. lépés: egy világosabb szürkével szintén fessetek vonalakat, én ugyanezen elv mentén tettem ezt meg. Ja, igen: én ugyanazt a szürkét használtam, amivel a folpack-technikát csináltam, csak a sötétebbhez egy kis feketét, a világosabbhoz pedig egy kis fehéret kevertem hozzá. (Egy papíron 1-1 pötty szürke és fehér/fekete, fogpiszkálóval összedolgozva.)

6. lépés: fedőlakk. Ez nem igényel sok magyarázatot, gondolom. Nálam alapvető lépés, hisz sokkal szebben mutat minden lakk, és persze tartósabb is így a manikűr. 


Az egésszel összesen kb. 1 óra alatt megvoltam, ami szerintem nem vészes, egy esti TV vagy Youtube videó nézés közben tökéletesen kivitelezhetőek az ilyen „bonyolultabb” körmök.
Remélem, kipróbáljátok! Ha igen, akkor mindenképp küldjetek róla fotót Facebookon, kíváncsi vagyok a végeredményre!


- Orsi

You Might Also Like

0 megjegyzés

Szólj hozzá te is a poszthoz!

A ti kedvenceitek

Kövess Facebookon

Írj nekem!

Név

E-mail *

Üzenet *