Madártoll mintás körmök

20:31


Ebben a posztban egyrészt szeretnék bemutatni két körömlakkot, illetve egy manikűrt, ami szerintem nagyon jól néz ki, és bármilyen színekkel kombinálható! A madártollas körmök egyszerre bohókásak és elegánsak is, így bármilyen alkalommal megállják a helyüket. Én akár fesztiválra, akár esküvőre el tudom őket képzelni, attól függően, hogy milyen színű lakkokat választunk hozzá.

Catrice Denim Divine Limited Edition Körömlakkok

A két körömlakk már közel egy éves limitált kiadás tagja, de még mindig lehet velük találkozni az üzletekben, én is kb. egy hónapja csaptam le rájuk egy Rossmannban. Szerintem nagyon szépek, nem is értem, miért nem kapkodták el őket anno!
Catrice Denim Devine lakkok és a kedvenc Essence fedőlakkom

A két szín ami hazajött velem:

C03 – Women’s Cut: ez egy élénk narancsos piros (pipacspiros/vérnarancs/ki minek látja) szín, angolul tangerine-nek mondanám. Nagyon jól fed, de elég különös áttetsző finishe van, emiatt mindenképp kell belőle legalább 2 réteg. Nagyon jó állaga van, így szép vékony rétegeket lehet vele felvinni.
C04 – Comfort Fit: halvány bézs, nem mondanám nude-nak, az én bőrszínemtől legalábbis ennél sokkal jobban elüt. Ez is két rétegben fed, de nem csíkoz, mint ahogy az sok világos színű lakknál előfordul.

Madártoll mintás manikűr

Úgy gondoltam, ez a két lakk tökéletes párosítás lesz a madártollas körmökhöz, de persze bármilyen színt választhatunk ízlésünknek megfelelően, a lényeg, hogy passzoljanak egymáshoz.

Amire szükséged lesz a madártollas körmökhöz:

  • Alaplakk
  • Két különböző, de egymáshoz illő színű körömlakk
  • Arany körömlakk
  • Körömdíszítő ecset (én egy régi díszítő lakk ecsetét használom, aminek az üvege már rég nincs meg, csak a kupakos rész)
  • Fedőlakk
1. Első lépésként fesd ki a körmeidet az alaplakkal.

2. Most jöhetnek az alapszínek. Én az alábbi módon csináltam: a bal kezemen a hüvelyk és a gyűrűs ujj körmére került a bézs lakk, a többi körömre a narancs, a jobb kezemen pedig pontosan fordítva. Ez is rátok van bízva, szimmetrikus is lehet a két kéz.
Minta nélkül is szépek a lakkok, de így még nem volt meg a wow-hatás. ☺
3. Ha az alapunk teljesen megszáradt, jöhet a díszítés. Én a hüvelyk és a gyűrűs ujjam körmeit díszítettem, ezért is került ezekre eltérő színű lakk. A vékony díszítő ecsettel húzzunk egy vonalat a köröm egyik sarkától átlósan, majd ebből a vonalból kiindulva fessük meg a kis tollakat.

Itt még nem került fel az arany minta. Akár így is maradhat, ha egyszerűbb eredményre vágyunk.
4. Ha ez kész, ismételjük meg ugyanezt az arany lakkal. Menjünk át a már elkészült színes tollon és húzzunk néhány vonalat az arany/csillámos lakkal is. Ez nem fogja elfedni a színt, de különlegesebbé teszi a mintát.

5. Fejezzük be a művet egy fedőlakkal. Itt fontos, hogy jó minőségű legyen, hiszen egy besűrűsödött lakk elkenheti az egész mintánkat.
A kész manikűr. Nekem nagyon tetszik a végeredmény! 😍
Én most készítettem először ezt a mintát, de szerintem ahhoz képest jól sikerült. Tényleg bármilyen színt választhatunk, mert ez a visszafogott, elegáns minta mindenhez jól fog állni. Kipróbáljátok? ☺


Ha tetszett a poszt, megköszönöm, ha megosztjátok Facebook-on, hogy az ismerőseitek is elolvashassák! :) Ha elkészítitek ezt a manikűrt, küldjetek róla fotót! 😘

- Orsi

You Might Also Like

0 megjegyzés

Szólj hozzá te is a poszthoz!

A ti kedvenceitek

Kövess Facebookon

Írj nekem!

Név

E-mail *

Üzenet *