TESZT | Catrice Iconails - vajon tényleg 7 napig bírja?

12:41


A Rossmann haul-os posztban már mutattam nektek, hogy vettem egy Catrice Iconails körömlakkot Milky bay árnyalatban, ami egy igazi hófehér szín.

A fehér lakkok nálam mindig mumusok, hiszen vagy 5 réteg kell, hogy valóban jól fedjen, vagy olyan sűrű, hogy az ember alig tudja normálisan felkenni a körmeire, így persze csíkoz, aztán meg, hogy teljes legyen az idill: sose szárad meg, és belenyomódik a párna. Ja, és akkor még a buborékosodásról nem is beszéltem. 🙈

Szóval ezekkel a sztereotípiákkal indultam neki a fehér Iconails körömlakk tesztelésének, amely 7 napos tartósságot ígér fedőlakk nélkül. Ennek sem tudtam különösebben hinni, de úgy voltam vele, hogy egy esélyt megérdemel.

A kupak trükkös kiszerelése megkönnyíti az Iconails körömlakkok használatát.

Catrice Iconails teszt

1. nap

Az elején nagyon meglepődtem, hogy a kupak két részből áll, és a szélesebb elem csak a design miatt van, nem azzal együtt lehet kicsavarni az ecsetet. Először azt hittem, hogy kifogtam egy hibás darabot. Aztán persze rájöttem, hogy nem, és ez szerintem tök jó ötlet ez a "két fázisú" kupak, tényleg kényelmesebb a lakkozás ezzel a kis kupakkal.

Az ecsete jó, de én mindig szerettem a Catrice lakkokat ebből a szempontból, szerintem szépen lehet velük dolgozni. Ami pozitív csalódás volt az előítéleteim után, hogy már egy rétegben is egész jól fedett, és nem volt sűrű, szóval szépen lehetett kenni. Ami ezután jött, az a gyors száradás! Tényleg pikk-pakk megszáradt, aminek nagyon örültem, mert attól féltem, hogy a lakkozás napján már semmit nem tudok csinálni, csak ülni, mint valami primadonna, és fújogatni a körmeimet.

Két rétegben tökéletes fedést értem el. Ezután rákerült még a kedvenc Essence Better than gel nails fedőlakkom, és indulhatott a teszt. Bár fedőlakk nélkül lett volna az igazi, el se tudom képzelni, hogy ne használjak, szóval nézzétek el nekem ezt a kis "csalást". A poszt kezdőképén láthatjátok a közvetlen lakkozás utáni állapotot. Szerintem nagyon szép az összhatás. 👌

2. nap

Itt még tökéletes volt a manikűröm. Nem is tudok többet írni erről. Ez a minimum elvárható, szóval azért még nem veregetem vállon, hogy "kösz, amiért 1 nap alatt nem pattogtál le". Fotó sem készült, nem volt mit dokumentálni. 😀

3. nap

A kritikus körmeimen, a mutatóujjaimon berepedt a lakk. Ezek a körmeim úgy hajlanak, mint a papír, pláne, ha éri őket egy kis víz. Innen szokott elsőként lepattanni minden körömlakk. A pattogás itt még nem jött el, de a repedés a fehér szín miatt elég látványos volt - jó, nyilván csak nekem, aki 5 centiről méregette.

A mutatóujjamnál középtájon látható egy repedés. A másik kezemen kb. pont ugyanez volt a helyzet.

4. nap

A lakk még mindig tartotta magát, de már több repedés volt látható.

Itt már több pici repedés van, és a középső körmömön is lett egy.

5. nap

Az Iconails elvesztette a a küzdelmet. Őszinte leszek, nálam ezzel is bevágódott. 5 napot viszonylag kevés lakk bír ki a körmeimen anélkül, hogy lepattanna, hiszen mosogatok, hajat mosok, stb., szóval azért éri víz a körmeimet rendesen, amik tényleg hajlanak minden irányba. Így az 5. napon is csak a mutatóujj körmeimen pattant le a lakk, amin már napok óta be volt repedve. A többin makulátlanul tartotta magát, szóval szerintem azokon a 7 napot is lazán kibírta volna.

Mindkét kezemen ugyanazon a napon, ugyanazon a körmön pattant le a lakk. Szerintem sokat elárul a körmeim állapotáról. A lakk mellett pedig szóljon az, ahogy a többi körmömön mutat az 5. napon.

Én összességében elégedett vagyok, mert az Iconails egy jó minőségű, jó állagú, jó fedésű kis lakk, bár egyelőre csak ezt az egy színt próbáltam belőle. Mivel imádom nyárra a fehér körmöket, biztos, hogy sokat fogom használni, és ha csak ezen a 2 körmömön kell néha újrakenni, ám legyen.

Ti próbáltátok már ezeket a körömlakkokat? Beváltak? Melyik szín a kedvencetek? ☺

You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Szuper teszt volt, köszönet��

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bandita, ne haragudj, hogy ilyen későn reagálok! Nagyon örülök, hogy tetszett! Igyekszem még sok hasonlóan hasznos posztot hozni nektek! Puszi! :)

      Törlés

Szólj hozzá te is a poszthoz!

A ti kedvenceitek

Kövess Facebookon

Írj nekem!

Név

E-mail *

Üzenet *