TESZT | Catrice HD Liquid Coverage alapozó | Liquid Metal szemhéjpúder

01:52


Ahogy azt az előző posztban olvashattátok, vettem pár Catrice és Essence terméket a Rossmannban, másnap pedig készítettem is velük egy sminket, hogy meg tudjam nektek mutatni, hogy szuperálnak.

Catrice HD Liquid Coverage Foundation

Leginkább erre az alapozóra voltam kíváncsi, hiszen már nagyon sok tesztet láttam róla, és ezek alapján jónak tűnt. Az árnyalatban nem voltam biztos, hogy jó lesz, de azt kell mondjam, tökéletesen beleválasztottam. Ha barnább leszek, akkor még a 040-es is elférne, de ez a 030-as szín most maga a tökély.

A kis pipettás kiszerelés nekem nagyon tetszik, könnyen adagolható vele az alapozó. Én közvetlenül a bőrömre pöttyintgettem fel. Rájöttem, hogy nagyon élvezem, hogy nem lesz tiszta alapozó a kezem, mint a többi terméktől, amiket használok. Mindig kézzel pöttyözöm fel az arcomra őket, aztán megyek is kezet mosni, hogy ne mancsoljak össze mindent. Na ennél az alapozónál ez nincs, csillagos ötös!


Az állaga hasonlít a True Match-hez, elég folyékony, aminek én örülök, mert ezeket sokkal könnyebb eldolgozni, mint a sűrű társaikat. Én egy Real Techniques (asszem csak eBayes dupe) ecsetet használok az alapozáshoz, ez vált be legjobban. Ezzel is tökéletesen működik, nem csíkoz, szóval maradok ennél.

Először csináltam nektek egy kis tesztet, hogy szemléltessem a fedést. A kezemen lévő anyajegyet próbáltam vele eltüntetni. Azt hiszem, elég jól működik... 😅 Nagyon kemény!

Anyajegy volt-nincs. Ez az alapozó fedése egy rétegben. Természetesen építhető is. 👌
Egy rétegben is eszméletlenül jól fed, de a bőrhibáimra felpöttyintettem még egy keveset belőle, így korrektor sem kellett. Amit nagyon-nagyon-nagyon-nagyon imádok, hogy MATT! A NYX "matt" (zsírosbödön) alapozója után ez igazi megváltás. A True Match is dewy finish-ű alapozó, így mondhatni évek óta csillogó bőrrel tolom, szóval igazi eyecandy a szemeimnek, hogy most matt a bőröm.

Látszik, hogy a szám mellett, és az államon van egy-egy heg, amiket nem tudott tökéletesen elfedni, de itt még csak egy rétegben volt rajtam.

Catrice Liquid Metal szemhéjpúder & Essence folyékony ajakrúzs

Miután kigyönyörködtem magam az alapozóban, jöhetett a smink többi része. A Liquid Metal szemhéjpúder Mauves like Jagger árnyalatát használtam a szemeimre. Nagyon szeretem azokat a szemhéjpúdereket, amik önmagukban is használhatóak, és nem ilyen snassz színek. Ezzel nagyon szép akár hétköznapi, vagy füstösebb sminket, lehet készíteni. Egy matt satírozóárnyalatot használtam a mélyítővonalban, hogy könnyebb legyen eldolgozni a színt. A mozgó szemhéjra az ujjaimmal vittem fel a púdert, mert ezeknél a metálos festékeknél szerintem így lehet a legjobb eredményt elérni. Az alsó szempillatőbe egy ceruzaecsetet használtam. Kapott még a smink egy vékony, alig észrevehető tusvonalat a szempillatőbe, de hagytam érvényesülni a szemhéjpúdert.

Nagyon nehéz volt fotózni, élőben ennél sokkal jobban fénylett, és a színe is intenzívebb volt. Az viszont jól látszik, hogy kiemeli a zöld szemszínem, szóval most azt hiszem rácuppanok.

Essence folyékony ajakrúzs

Ez az utolsó termék, amit újonnan vettem és felhasználtam a sminkhez. Az Almost Real (nude) árnyalat van itt rajtam. 350 forint volt, kifutó termék, de még sok van belőlük az akciós állványokon. Szerintem gyönyörű színe van, igazi "my lips but better" árnyalat. Fényes, szájfény szerű, eléggé ragad, és persze gyorsabban kopik, mint egy matt rúzs, de azért pár órát kibír. Szép egyenletesen kopik, mikor már a szín nem észrevehető, akkor is van egy enyhe fénye az ajkaknak.

A kész smink. Ezek telefonos fotók, de ki van kapcsolva a bőrsimító, szóval no retus az összes. 
Ezt a képet csak azért mutatom meg nektek, mert annyira szépen becsillant rajta a Sleek Solstice Hemisphere, hogy sokkot kaptam, mikor visszanéztem a fotókat. 😅


Na de ez mind szép és jó, hogy felkenéskor szépek a sminkek. Ez alap. De mi történt 6-7 óra elteltével? Ez:



Az alapozó átfénylett a T-zónában, az orromnál látszik, hogy kicsit csillog. Viszont én azt mondom, hogy még így is remekül teljesített, hiszen a halántékomon kívül sehol nem kopott meg. Ott is csak azért, mert állandóan támasztom a tökfejem, így alapozó legyen a talpán, aki így is fennmarad rajta. Ez a fényesség amúgy szerintem még nem vészes, kb. olyan, mint a True Match alapállapota, és egy kis púderrel simán korrigálható. Nagyon szépen fenntartotta a kontúrt, a pirosítót és a higlightert is. A szemhéjpúder is jól teljesített, nem ült be a ráncokba, pedig nem használtam szemhéjalapot. A rúzst nem sokkal a kép készítése előtt kentem újra, szóval az nem a 6-7 órás eredmény.

Ajánlom a Catrice HD Liquid Coverage alapozót?

Nagyon! Szerintem elképesztően jó ahhoz képest, hogy 2300 Ft-ba kerül. Engem teljesen lenyűgözött, nyáron biztos, hogy lecserélem erre a True Match-em. És nem csak ezt, hanem a fent említett összes terméket nagyon ajánlom figyelmetekbe, különösen azért, mert hamarosan örökre eltűnnek a boltok polcairól.

Ti próbáltátok már ezt az alapozót? És ha nem, sikerült meggyőznöm titeket ezzel a poszttal? 😀 Írjátok meg kommentben:



Ha tetszett nektek ez a poszt, osszátok meg, hogy ismerőseitekhez is eljusson! ☺

- Orsi

You Might Also Like

0 megjegyzés

Szólj hozzá te is a poszthoz!

A ti kedvenceitek

Kövess Facebookon

Írj nekem!

Név

E-mail *

Üzenet *