A 8 + 1 legrosszabb típus Tinderen

18:09


Kisebb-nagyobb megszakításokkal bár, de hosszú évek óta én is használom a világ egyik legmegosztóbb társkereső alkalmazását. A Tinder eddig nem hozott nálam átütő eredményeket, egyet kivéve, de ez már régi történet. Azóta viszont nem is igazán tudom komolyan venni az itteni ismerkedést, és bár időről időre visszatérek a használatához, legfőképp unaloműzőként tekintek rá. Viszont mivel rengeteg emberrel váltottam már itt szót, elég sok kategóriába be tudom sorolni az embereket akár néhány mondat után.

1. A szexisten

Ő az, akinek az első mondatából süt, hogy egy alfahímként tekint magára, akit nem kaphat meg akárki, örülj, hogy veled szóba áll. Csodáld őt, epekedj utána, és remegve várd, hogy végre az ágyába kerülhess. Biztos az én fejemben van a hiba, de nálam ezek a szerepek picit fordítva vannak, jobban csípem, ha engem próbálnak meghódítani. És nem, nem fog menni farok-szelfivel.


2. A mimózalelkű

Elég jó szűrőim vannak, nem szeretek felesleges köröket futni, ha azt érzem, hogy valakivel nem vagyunk egy hullámhosszon. Ilyenkor egy adott ponton felvilágosítom emberünket, hogy bocs, de nekünk nem igazán lehet közös jövőnk, ne raboljuk egymás idejét. Na ennél a pontnál kezdenek bele néhányan nőket meghazudtoló hisztériázásba. Próbálják elhitetni, hogy de, mégis ők az igaziak, adjak esélyt, nem tehetem ezt velük! Sajnos nálam hamar elszakad a cérna és empátia híján kissé nyersebb hangnemre szoktam váltani, ami aztán különösen rosszul esik finom lelkű hős lovagjainknak. Ők lehetnek azok, akik egy párkapcsolatban is hamarabb kezdenek el duzzogni, mint a nő. Illetve tapasztaltam, hogy erősen összefügg ez a rendkívüli érzékenység azzal is, hogy kényszeresen kiforgatják a másik szavát, hogy akkor is legyen min megsértődni, ha amúgy nincs ésszerű indok.


3. A féltékeny

Nem írsz vissza 5 percig? Akkor bizonyára mással is beszélgetsz. Lehet, hogy nem is a Tinderen, hanem már eljutottatok a Messengerig. Áhá, tehát több vasat tartasz egyszerre a tűzben, te céda. Végül is, nem tudod, mit hagysz ki, hisz ha minden figyelmed neki szentelnéd, ugyanezt kapnád vissza, de így majd megnézheted magad, ki fog komolyan venni. - Igen, némi túlzással, de viszonylag pontosan idéztem egy közelmúltbéli eset kapcsán. Nem gondolom, hogy valaha bárkinek is meg kellene indokolnom, miért nem írok vissza rövid időn belül, különösen egy ilyen friss ismerkedési szakaszban. Itt le is szokott zárulni a beszélgetés, hiszen korábban belegondoltam, hogy milyen szinten lehet féltékeny valaki egy kapcsolatban, aki már az ismerkedéskor sem bírja elviselni, hogy esetleg rajta kívül szóba állsz még emberekkel (és itt lehet szó barátnőkről, anyukáról).

4. Az unalmas

Szia, mizu? - Ismerős antré? Nem várom én el, hogy szépirodalmi műalkotással nyissa meg bárki a beszélgetést, de egy kis kreativitás, egyediség mindig üdítő tud lenni. Sajnos annyira immunissá váltam az évek során a mizura, hogy hajlamos vagyok elfelejteni válaszolni rá. Hogy miért? Mert amikor "lelkesen" válaszoltam, hogy "szia, semmi kül", akkor sem jött a várva várt áttörés.

5. A zaklató

Ő az, aki kérés nélkül bejelöl Facebook-on (CIA képességekkel kell rendelkeznie, hogy megtaláljon), rádír Messengeren, bekövet Instagramon, végiglájkol 156 képed, válaszol 3 Story-dra, és kommentel 5 képhez egy szivecskeszeműt. És ha még mindig nem vetted volna esetleg észre, akkor ír Tinderen is egy litániát, amiben közli, hogy amúgy bejelölt, meg minden. Ha téged ez egy kicsit elijeszt, és finoman megmondod, hogy köszi, de nem annyira jön át ez a nyomulás, netán szét is válsz tőle az alkalmazáson belül, hetekig újabb és újabb formáját fogja találni annak, hogy valamilyen módon kommunikálhasson veled, míg végül mindenhol le nem tiltod. 

6. A poéngyár

Hidegrázást kapok tőle, hogy őszinte legyek. Semmi jónak nem vagyok elrontója, imádom a viccet, én is egy jó humorú embernek tartom magam, de az erőltetett, semmitmondó, primitív poénokkal ki lehet kergetni a világból. Hihetetlen mennyiségű szar humorú emberrel találkoztam ezen az appon keresztül, akik ráadásul meg voltak győződve róla, hogy mekkora ászok, és nagyjából minden mondatuk egy elcsépelt, fárasztó, idegesítő "vicceskedés" volt.

7. A telefonálós

Szia, megadod a számod? Inkább felhívnálak, mint pötyögjünk. - Ezt így az első üzenetben. Ööö... Nem? Ehhez nem is nagyon van mit hozzáfűznöm, szerintem értitek, miért nagyon gáz. 

8. A kapkodós

Ő az, aki 2 sor beszélgetés után már találkozna, és aki már az első randin meghívna egy pohár borra magához. Vagy kettőre. Vagy egy üvegre. Bármennyire, amitől leesik rólad a bugyi már a küszöböt átlépve. Persze ő az igazit keresi, már nem igazán vágyik egy éjszakás kalandokra, de egy jó kapcsolat alapja úgyis a szex, minek azt húzni, nem igaz? Abszolút megbízható partner érzetét kelti (nem), de az elutasítást néha nagyon a szívére tudja venni...

+1 Az ego növelő

Jöjjön a végére egy kis önirónia. Van a Tinderen az a típus, aki amúgy senkitől nem akar semmit, mert jó neki egyedül, meg egyébként is vannak olyan múltbéli lezáratlan dolgai, amiken nem tud átlépni, és addig feleslegesnek lát bárkit közel engedni magához. Megugorhatatlan elvárásokat támaszt, lehetetlen megfelelni neki, ráadásul az első perctől szarkasztikus és hűvös, olyan, mint egy sündisznó. DE ettől függetlenül megadja az esélyt ennek a zseniális alkalmazásnak, hátha begaloppírozik a herceg, és leveszi a lábáról. (Nem, közel 4 éve ez a herceg még vagy fel se ült arra a nyamvadt lóra, vagy csak nem tanult meg vele közlekedni.) Minden esetre a bókokat zsebre kell tenni, aztán szép lassan mindenkivel megértetni, hogy rossz ajtón kopogtatott, de azért kedves volt tőle. 

Nektek van kellemetlen Tinderes élményetek? Jöhetnek a sztorik! 😁

- Orsi

You Might Also Like

0 megjegyzés

Szólj hozzá te is a poszthoz!

A ti kedvenceitek

Kövess Facebookon

Írj nekem!

Név

E-mail *

Üzenet *