10 ok, amiért imádok szingli lenni

18:16


Összességében elmondható rólam, hogy imádok szingli lenni. Az eddigi felnőtt életem szinte egészére igaz az, hogy nem is akartam ezen változtatni, de 1-2 alkalommal az élet azért közbeszólt. Most, hogy ismét ebben az állapotban lubickolok, a rózsaszín felhők tetején ücsörögve ölemben a laptopommal összegyűjtöttem a 10 fő érvet, ami miatt imádok szinglinek lenni!

1. Kényelmesen elférek az ágyon

Talán ezt imádom mind közül a legjobban. Én nem vagyok összebújva alvós típus, és kifejezetten utálom, ha megzavarják az álmom (na jó, a macskámnak mindig elnézem...). Ha egyedül töltöm az éjszakát, garantáltan nem bökdös, nem akar átölelni, nem jön át az én oldalamra, és a legjobb: nem horkol mellettem senki!

2. Nem kell szőrtelenítenem

Na jó, ez csak a téli hónapokra igaz, nyáron azért nem mászkálok szőrös lábbal az utcán. De tudjátok mit? Ez a szőr téma napjainkban legalább olyan szélsőséges nézeteket alakít ki a társadalomban, mint a vallás vagy a politika. Én viszont most bevallom, ha ciki, ha nem, télen a nadrág alá nem mindig van kedvem gyantázni vagy két naponta borotválni, pláne, hogy a kutya se látja. Ha wellnessezni megyek, akkor ez szintén megdől, de nagy általánosságban igyekszem kihasználni ezt a pozitív oldalát a szingliségnek.

3. Azt nézhetek a TV-ben, amit csak akarok

Vagy a számítógépen, mivel a tévém kb. másfél éve nem volt bekapcsolva. Viszont nem kell kompromisszumot kötni, és olyan filmet/sorozatot rakhatok be esténként, amilyet csak akarok, és nem kell végigszenvednem valamit, amihez az ég világon semmi kedvem nincs.

4. Nem szól hozzám otthon senki

Ez egy antiszociális ember számára megváltás egy olyan nap után, mikor ki kellett tennie a lábát a lakásból nap közben. Munka, suli, vagy más egyéb programok után kifejezetten üdítő tud lenni a négy fal között uralkodó csend és béke.

5. Nem pakolja el a dolgaim a lakásban senki

Így aztán csak magamat hibáztathatom, ha mégis eltűnik valami. A világ egyik legfeleslegesebb tevékenysége a lakásban eltűnő holmik keresgélése, és ha ezzel valaki más miatt kell az időnket tölteni, az különösen bosszantó.

6. Mindig szabad a fürdőszoba

És ráadásul a pipere cuccaim számára is sokkal több hely áll rendelkezésre, ami egy parányi fürdő esetén igen jól tud jönni. Reggel is van idő nyugodtan készülődni, és este is addig tollászkodhatok, ameddig csak kedvem tartja. Ha valaki ismert már olyan férfit, aki hiúságban bármelyik nőt lepipálta volna, tudja miről beszélek...

7. Nem eszik ki a kaját a hűtőből

Amikor hazaesem nap végén és nincs kedvem főzni, megváltás tud lenni a tegnapi maradék, amit nem evett meg senki. Desszertként pedig a gondosan bevásárolt pudingok és túró rudik is ott pislognak a polcon, mert senki nincs, aki felzabálná őket, mert azt hiszi, hogy az neki lett véve, és te amúgy is olyan cuki vagy, hogy az utolsót szívesen neki adnád.

8. Nincsenek felesleges drámák az életemben

Egyébként sem vagyok egy nagy drama queen, de lássuk be, egy párkapcsolatban előfordulhatnak összezördülések, sokszor feleslegesen. Én ilyenkor, szingliként értékelem csak igazán, ha nincs az ember életében senki, aki felkavarná az energiáit. Különösen igaz ez akkor, amikor a környezetemből is csak a negatív példák és történetek találnak meg - ilyenkor főként hálát adok az égnek, amiért nekem csak saját magamat kell elviselnem napról napra.

9. Nem kell beszámolnom senkinek semmiről

Nem tartozom elszámolással, magyarázattal, de még csak azt sem kérdezik meg, hogy hogy telt a napom. Szerencsére sose volt féltékeny partnerem, de még ilyenkor is idegölő tud lenni, ha valaki megkérdezi, hogy mit csináltál aznap, és tételes felsorolást vár óra-percre pontosan. De azt se látja senki, ha épp nincs jó kedvem, és nem próbálja kiszedni belőlem ennek okát egészen addig, míg tovább ront a helyzeten.

10. Bármit felvehetek otthonra

Ha egész hétvégén ugyanabban a pizsamában akarok fetrengeni, vagy a legócskább lyukas (de irtó kényelmes és eszmei értékkel bíró) melegítő gatyámat veszem fel karácsonyi mintás szőrös zoknival és kikopott mintájú pólóval, amit tetézek egy kb. 40 éves puncsszínű pulóverrel, azért sem fog beszólni senki, és még csak libidógyilkosnak sem lehet nevezni.

Ti mivel egészítenétek ki a listát?

- Orsi

You Might Also Like

0 megjegyzés

Szólj hozzá te is a poszthoz!

A ti kedvenceitek

Kövess Facebookon

Írj nekem!

Név

E-mail *

Üzenet *