Az 5 kedvenc arcápolóm 2019-ben

16:30


Idén kipróbáltam néhány újdonságot (vagy számomra újdonságot), amik annyira beváltak, hogy szépen benne is ragadtak az arcápolási rutinomban, ezzel végigkísérve az idei évem. Bár még hátra van néhány hónap az évből, én most egy darabig kitartok az új kedvenceim mellett, nem hiszem, hogy vár még rám nagy felfedezés arcápolók terén.

Nivea Urban Skin Detox 3in1 Agyagos Arclemosó

A Nivea agyagos arclemosójából már nem az elsőt fogyasztom. Tesztelésre kaptam, és szerelem volt első használatra, így azóta minden áldott nap ezzel tisztítom meg az arcom, vittem magammal a nyaralásokra is. A habzó lemosókért sosem rajongtam igazán, nem éreztem, hogy kellően tisztítanak, csak ha valami más eszközt, pl. arckefét használtam hozzájuk, és a legtöbb után húzódott is a bőröm. Ez az arclemosó viszont önmagában is jól érezhetően tisztít. Sűrű, agyagos állaga van, egyáltalán nem habzik, krémes, mégis könnyen eloszlatható, és nagyobb, de nem túl erős radírozó szemcséi vannak. Mióta ezt használom, elhagytam a többi arcradírom, amik jóval intenzívebbek voltak, és heti 1-2 alkalommal használtam őket. Bevallom maszkként még sosem próbáltam, nálam lemosóként vált be igazán. Nem szárít, makulátlanul tiszta, és babapopsi puhaságú utána a bőröm.

NIVEA Urban Skin Detox Éjszakai arcmaszk 

Az utolsó Nivea darab a kedvencek közül ez az éjszakai arcmaszk, mely zöld tea kivonatot, antioxidánsokat, hialuronsavat és B5 provitamint tartalmaz, így segít méregteleníteni és regenerálni a bőrt, míg én békésen szundikálok. Tényleg láthatóan szebb és kisimultabb a bőröm tőle reggel, nem hagy maga után ragacsos nyomot - igaz nem is kenek belőle sokat, csak annyit, amennyit egy arckrémből. A pórusaimat szépen összehúzza, sokkal jobb érzés sminkelni, miután ebben a maszkban aludtam.

Vichy Normaderm Phytosolution kettős hatású arcápoló

Az idei év abszolút kedvence a Vichy új kettős hatású arcápolója, a Normaderm család Phytosolution lett nálam. Sajnos mivel állvonalon elég makacs pattanásokkal küzdök néha, a megjelenése után szinte azonnal lecsaptam erre az arcápolóra, mert nagyon kecsegtetőnek tűnt. Amit ígér: kitisztítja és korrigálja a pattanások, mitesszerek megjelenését, segíti a bőrfelszín megújulását, hidratál, támogatja a faggyútermelés szabályozását, csökkenti a pórusok láthatóságát. Ezek mellett hozzájárul a bőrfelszín regenerációjához, erősíti a bőr védekező funkcióját a külső, negatív hatásokkal szemben. Amit ebből ténylegesen tapasztaltam: a pattanásaim számát szinte nullára redukálta, és ha egy-egy makacsabb darab mégis odapofátlankodott a képemre, akkor villám sebességgel segített megszabadulni tőle nyom nélkül. Nem sebesedtek, így sebhelyek, hegek sem maradtak, a gyulladás szépen visszahúzódott, a pattanás pedig ijedtében inkább eliszkolt.

Neutrogena Hydro Boost Water Gel & Creme Gel

Bár két krémről beszélünk, egy kalap alá veszem őket. A Water Gel értelemszerűen egy vizesebb, könnyebb állagú termék üde illattal, a Creme Gel pedig egy testesebb, de még mindig géles állagú illatmentes arckrém. Ezek igazából már a tavalyi év óta kísérnek engem, de télen kevesebbet használtam őket. A tavasz beköszöntével azonban a Vichy mellett ezek váltották a téli hidratálóimat, nappalra a Water Gelt, éjszakára pedig a Creme Gelt szoktam használni. Pillanatok alatt beszívódnak, és nagyon jól hidratálnak, tényleg az egyik legjobb termékcsalád, amit valaha próbáltam. Most a téli hónapokra a Creme Gel marad a nappali arckrémem, és éjszakára keresek egy kicsivel táplálóbbat.

L'Oréal Paris Hydra Genius

A kis megosztó... Tudom, hogy nagyon sokan fujjognak erre a termékre, viszont nekem bevált, így meg kell védjem. Több változat is elérhető belőle, én a száraz és érzékeny bőrre valót választottam az olvasott vélemények alapján. Bár az én bőrömre egyik jellemző sem igaz, a kombinált bőrre valónál többen panaszkodtak rá, hogy szárít, és ezt szerettem volna elkerülni. Aloe verát és hyaluronsavat tartalmaz, nagyon könnyed, szinte vizes állaga van, így 1-2 pumpálásnyi mennyiség bőven elég az egész arcra és nyakra, ráadásul óriási mennyiséget (70 ml) kapunk, így olyan érzésem van, hogy sosem fogy el, pedig becsületesen használom. Igaz, nem minden nap, de egy héten többször, hol reggel, hol este érzem azt, hogy egy ici-pici extra hidratálásra van szükségem. Szerencsére idáig nem tapasztaltam azt, hogy szárítana, egy szempillantás alatt beszippantja a bőröm, és nagyon hálás érte, gyönyörű egészséges fénnyel ragyog, miután ezt használom. Sokan panaszkodnak az illatára is, én imádom, de amúgy is a friss, citrusos, férfias illatokat kedvelem, így nálam telitalálat.

Ha kipróbálnátok valamelyiket, akkor ajánlom figyelmetekbe a Glamour kuponokat, ugyanis mindegyikre találtok alternatívát a magazinban, így most 20-50%-kal olcsóbban szerezhetitek be őket.

- Orsi

You Might Also Like

0 megjegyzés

Szólj hozzá te is a poszthoz!

A ti kedvenceitek

Kövess Facebookon

Írj nekem!

Név

E-mail *

Üzenet *