TESZT & -25%-os kuponkód! | Coconutoil Cosmetics

18:11


Mióta megismerkedtem a Coconutoil Cosmetics márkával, kipróbáltam néhány terméküket. Először a dm bloggernapon kaptam tőlük egy kisebb csomagot, majd amikor a masszázson jártam, megleptek még egy-két dologgal. Hónapok óta próbálgatom és használom ezeket, most már itt az ideje, hogy beszámoljak a tapasztalataimról. 

Ha még nem ismeritek a márkát, akkor elöljáróban fontosnak tartom elmondani, hogy a Coconutoil Cosmetics kókuszolaja nem az általunk ismert "bolti vödrös" változat, hanem egy fülöp-szigeteki, CERES-minősítésű, családi ültetvényről származik. Hidegen sajtolják, tehát minden pozitív hatása megmarad. Antibakteriális, vírusölő, immunerősítő hatású, gazdagon táplálja és kiegyensúlyozza a bőrt. Bőrbetegségekre is használható, csökkenti pl. az ekcéma tüneteit. A Coconutoil Cosmetics termékei ehető minőségűek, a márka hitvallása ugyanis, hogy "Only put on your skin what you'd eat!" - azaz "Csak azt kend a bőrödre, mit meg is ennél!". Ígéretes, ugye? Na de nézzük, miket próbáltam a márkától, és mennyire váltak be.


Coconutoil Cosmetics ajakradír és ajakápoló balzsam

Az ajakradír összetevői: kókuszolaj, őrölt fahéj, mandulahéj és olívamag őrlemény, méhviasz, őrölt cayenne bors, kakóvaj, stevia, víz,  E-vitamin.
Az ajakápoló balzsam összetevői: kókuszolaj, méhviasz, kakóvaj, stevia, víz, természetes E-vitamin.

Az ajakradír és az ajakápoló balzsam összecsomagolva kapható, szóval egy teljes rituálé keretein belül ápolhatjuk velük az ajkainkat. Korábban kristálycukrot és mézet használtam az ajkaim leradírozásához, és tökéletesen bevált ez a házi megoldás is, de azt kell mondjam, kifejezetten megkedveltem ezt az ajakradírt. Finom fűszeres illata van, és kellemes érzés a használata. Nem túl durvák a szemcsék, de elég nagyok ahhoz, hogy hatékonyan eltávolítsák az elhalt bőrt és pihe-puha ajkakat hagyjanak hátra maguk után. Imádom a csípős-bizsergető hatást, ami átmenetileg tényleg feltölti az ajkakat. A benne található fűszerek miatt elég intenzív a színe, és picit be is fogja a bőrt, ahol hozzáér, így jó alaposan le kell mosni használat után.

Az ajakápolót az ágyam mellett tartom, mivel az ilyen belenyúlkálós megoldást nem tartom túl higiénikusnak, de este legalább biztosan tiszta kézzel nyúlok bele. Nem mondom, hogy a leghatékonyabb, amit valaha használtam, de jelenleg az én számmal semmi nem tud megbirkózni. Az már egy jó pont, hogy nem tűnik el reggelre az ajkaimról, ezáltal nem hagyja őket teljesen kiszáradni, és sebesre repedezni.


Coconutoil Cosmetics arcszérum

Összetevők: kókuszolaj, búzacsíraolaj, szőlőmagolaj, argánolaj, makadámdió olaj, természetes E-vitamin.

Az arcszérumból mintát kaptam ajándékba, ami 3-4 használatra volt elég. A leírás szerint magas az antioxidáns tartalma, ezáltal lassítja a bőr öregedését, energiával tölti fel, valamint serkenti az új sejtek képződését. Elég híg olajról van szó, az egész fürdőszobát összekentem vele általában, mert csöpögött, meg folyt, ha eldőlt a kis tasak, de a nagyja azért szerencsére az arcomon kötött ki. Kellemes érzés volt a használata, nem lettek tőle pattanásaim, és bár tömény olajról beszélünk, nem volt émelyítően nehéz a bőrön. 3-4 nap alatt nem tett csodát persze, de reggelre mindig finom puha volt tőle az arcom. Tudjátok, van ez a trükk, mikor elhitetjük a bőrünkkel, hogy elég zsíros már, és akkor leáll a faggyútermeléssel a kis naiv. Az olajos arcszérum használatával abszolút tapasztalható volt ebben a néhány napban, hogy kevésbé zsírosodott a bőröm, pedig reggelre mindig fényleni szokott a homlokom.

Coconutoil Cosmetics hajregeneráló szérum

Összetevők: kókuszolaj, argánolaj, ricinusolaj, A-vitamin, természetes E-vitamin.

A hajregeneráló szérumot kétféleképpen is lehet használni. Hajmosás előtt alaposan bekenni vele a hajat, rajtahagyni legalább 20 percig, majd kimosni. Én bevallom ezt a verziót nem próbáltam, mivel elég pici üvegről van szó, kb. az egész rámenne a hajamra, ha nekiállnék vele bedunsztolni. Hajvégápolónak azonban szuper: hajmosás után néhány cseppet szoktam a hajvégeimen eloszlatni. Tudjátok, hogy egyébként is egészséges és fényes a hajam, szóval nem tudok a hajápolókról olyan tekintetben nyilatkozni, hogy megállították volna a hajtöredezésem, vagy a fakó hajam fényessé varázsolták volna. Nálam egy hajvégápoló esetében az a fontos, hogy jó illata legyen, és ne álljon össze tőle tincsekbe a hajam. Ennél ez teljesül, szóval szeretjük. 


Coconutoil Cosmetics levendulás testvaj

Összetevők: kókuszolaj, olívaolaj, sárga méhviasz, kakaóvaj, sheavaj, kukoricakeményítő, levendula illóolaj, természetes E-vitamin.

A levendulás testvaj egy sűrű, nagyon masszív olajos termék, amit csak azoknak ajánlok, akik el tudják viselni az érzést, hogy van valami a bőrükön. Akik a gyorsan beszívódó testápolókat kedvelik, ők ezt nem fogják. Az illata nagyon finom levendulás, ami mellett a kakóvaj dominál, szóval elég intenzív, mégis természetes, hiszen csupa natúr összetevőből áll. Mivel mindent összeken, így én tényleg csak lefekvés előtt szoktam használni, akkor ez már nem zavaró. Korábban jártam úgy vele, hogy fürdés után bekentem magam, majd mint aki jól végezte dolgát visszaültem a számítógép elé és a könyököm úgy csúszkált az asztalon, mint a tanuló jégkorcsolyás, akit először engedtek a pályára. Ma már nem követek el ilyen hibát, és így egész jó barátok lettünk. Reggelre a nagyját felszívja a pizsamám, vagy az ágynemű, így eltűnik ez az olajos érzés, és marad a puha bőr. Szerencsére ez nem is büdösödik meg, mint a következő delikvens.


Coconutoil Cosmetics szolárium és napozó krém

Összetevők: olívaolaj, kókuszolaj, sárga méhviasz, kakaóvaj, sheavaj, argánolaj, kukoricakeményítő, napraforgómag olaj, sárgarépamag olaj, édesnarancs olaj, eukaliptusz olaj, természetes E-vitamin.

Elérkeztünk az utolsó termékhez. Talán erre voltam a leginkább kíváncsi. Mivel télen rendszeresen (értsd kb. heti 1 alkalommal) járok szoláriumba, szeretem kenni magam valamivel. Nekem az Australian Gold termékek váltak be, de most egy ideje nem ruháztam be rá, szóval épp jókor jött a Coconutoil Cosmetics szoláriumkréme. Pontosabban olaja, mert hogy ez is egy tömény olaj, ahogy az összes többi. Ahogy a testvajnál, itt is a kakaóvaj illata dominál, aminek kifejezetten örültem. A régi balatoni nyarakat idézte, amikor kakaóvajjal kenegettük magunkat és csokibarnára sültünk - ez már egy jó előjel volt. A kis tasak két alkalomra is elég, pedig nem spóroltam vele, de mivel nagyon jól el lehet oszlatni a bőrön, nem kell belőle sok. Látványos volt az eredmény, tényleg barnább lettem, mintha semmit nem használtam volna, engem meggyőzött. Az egyetlen negatívum, hogy elképesztően büdös lesz a bőrön. Megsavanyodik, áporodott olaj szaga lesz, amit a ruhák is átvesznek, szóval csak olyan ruhában érdemes menni szolizni, amit instant mosásra szánunk utána, és emberek közé se menjünk, ha ezt használjunk, inkább célozzuk meg egyenesen a zuhanyt. 

Összességében elmondhatom, hogy mindennel elégedett vagyok, annak ellenére is, hogy az olajos állag miatt össze kellett szoknunk, és egy picit átalakították a napi rutinomat az eddig használt termékekhez képest.

Ha szeretnétek kipróbálni a Coconutoil Cosmetics termékeit, vagy van olyan ismerősötök, rokonotok, barátotok, akinek szívesen adnátok karácsonyra természetes kozmetikumokat, akkor most jó hírem van, mert december 1-től 15-ig 25% kedvezménnyel rendelhettek a webshopból az alábbi kuponkóddal:


A Coconutoil Cosmetics webshopját IDE kattintva érhetitek el, de a fent említett termékek oldalát a termékek nevére kattintva is meg tudjátok nyitni közvetlenül. ☺

Jó shoppingolást!

- Orsi

You Might Also Like

0 megjegyzés

Szólj hozzá te is a poszthoz!

A ti kedvenceitek

Kövess Facebookon

Írj nekem!

Név

E-mail *

Üzenet *