Könyvajánló | Tóth Anikó Dóra: Jobbra húzott történetek

14:27


Nagyon kíváncsi voltam Tóth Anikó Dóra Jobbra húzott történetek című könyvére, ami a Tinder világába enged betekintést. Még a megjelenéskor megkaptam Dórától, és el is kezdtem olvasni, de csak most fejeztem be az utolsó történetet. Shame on me, sajnos sokszor mindent az olvasás elé helyezek a fontossági listán, így nap végére már nem jut idő rá. Pedig a könyv hihetetlenül olvastatja magát, ha egyszer belekezdünk, és nehéz letenni a kezünkből, mert alig várjuk a következő történetet.

Azért is érdekelt ennyire a Jobbra húzott történetek, mert én magam is nagyon sokáig Tindereztem, sőt néha még most is elhúzgálom unaloműzés céljából, így én is számtalan sztorit begyűjtöttem innen az évek során. A riportkönyvben is kizárólag megtörtént esetekről olvashatunk. Minden történet más és más, ezért a stílusuk sem ugyanaz, hiszen az interjúalanyok saját szavait adja vissza nekünk a könyv.

Az első néhány történet inkább elkeserítő: eszembe juttatta, hogy mennyi idióta van fent Tinderen. Sajnos nagyon nehéz kiszűrni őket, még akkor is, ha úgy gondoljuk, hogy kiváló receptorokkal vagyunk felszerelve. Én is futottam bele olyan emberbe, aki az online beszélgetéseink után normálisnak tűnt, de a randink kb. 2,5 percig tartott.

A rossz tapasztalat általában hozzá tartozik a Tinderes pályafutáshoz, de régen az offline ismerkedések során is belefutottak az emberek a kellemetlen randevúkba, így ez nem hiszem, hogy felróható az alkalmazásnak. Ezek olyan dolgok, amiket néhányszor mindenkinek át kell élni az életében. Utána meg lehet sztorizni a barátnőknek a rém kínos sztorikról egy rozéfröccs mellett... 😀

Számomra az egyik legérdekesebb történet a homoszexuális cégvezetőé volt, aki az ismerkedés nehézségeiről mesélt. Őszintén szólva eddig bele sem gondoltam, hogy milyen bonyolult helyzetben vannak ők, így ezt teljesen más szemszögből látom a sztorija óta. Heteroszexuálisként is egyre rosszabb ez az egész ismerkedés dolog, de akkor mit mondjanak a homo- és biszexuálisok? A Tinder szerintem számukra is egy nagyon jó lehetőség, és talán könnyebbséget hozhat, ha párkapcsolatot keresnek.

A könyv a félresikerült Tinder-randik és a balul elsült ismerkedések után olyan kapcsolatokat is bemutat, amik az alkalmazás segítségével szökkentek szárba és a mai napig tartanak. Ezeknél a sztoriknál mindkét fél szemszögéből bemutatja az író az ismerkedés szakaszát: érdekes látni, néha mennyire másként emlékeznek a párok az első napokra, hetekre.


Nagyon tetszett az író, Tóth Anikó Dóra saját története, amiben elmeséli, hogyan talált rá a szerelmére. Bár már korábban is ismerték egymást, mégis a Tindernek köszönhető, hogy újra egymásba botlottak, még ha kacifántosan is. Mosolyt csalt az arcomra, mikor Püspökladányról olvastam, hiszen kiderült, hogy a férje onnan származik, ahogy én is. Kicsi a világ... 😊

Bár nekem is voltak ideig-óráig jól működő kapcsolataim az alkalmazásnak köszönhetően, sőt, talán azt is elmondhatom, hogy életem szerelmét is itt találtam meg - igaz azóta el is veszítettem -, és kifejezetten szerettem ezt az appot, egy idő után beleuntam a használatába. Mégis örömmel olvastam most a sok happy end sztorit a Jobbra húzott történetekben.

Úgy gondolom, attól függetlenül, hogy már kezd elülni körülötte a hype, ez az app még mindig nagyon népszerű, és hasznos is egyben. Szinte a legtöbb Tinderről induló párkapcsolat esetében elmondható, hogy ha ez az alkalmazás nem lett volna, talán sosem találkozott volna az a két ember, ami azért valljuk be, elég romantikus. Még akkor is, ha sokan úgy gondolják, ciki lesz az unokáknak elmesélni a megismerkedés történetét. Dehogy lesz!  

A könyv szerintem szuper karácsonyi ajándék lehet azoknak, akik szeretik a könnyed olvasmányokat, és valamennyire jártasak a Tinder világában: akár félre sikerült randikon vannak túl, akár megtalálták itt a másik felüket, biztos, hogy jól fognak szórakozni mások történetein. Én a szingli barátnőket is meglepném vele, hátha sikerül vele meggyőzni őket, hogy megér egy próbát az alkalmazás, még ha eddig tartottak is tőle. Ki tudja, talán ennek köszönhetően a következő karácsonyt már nem egyedül fogják tölteni... 

Ha szeretnétek ti is elolvasni a könyvet, vagy meglepni vele valakit az ünnepek alkalmából, akkor Tóth Anikó Dóra webshopjából megrendelhetitek IDE kattintva. Remélem a ti arcotokra is legalább annyi mosolyt csal majd, mint az enyémre!

Írjátok meg kommentben, hogy olvastátok-e már, és ha igen, hogy tetszett! ☺

- Orsi

You Might Also Like

0 megjegyzés

Szólj hozzá te is a poszthoz!

A ti kedvenceitek

Kövess Facebookon

Írj nekem!

Név

E-mail *

Üzenet *