A nagy Balea arcmaszk teszt!

20:36


Egy héten legalább egy alkalommal tartok egy wellness napot. Ilyenkor beülök egy kád vízbe egy tasak fürdősó, vagy valamilyen fürdőbomba társaságában, az arcom kap egy nagy adag maszkot, és jöhet az én-idő. Az elmúlt időszakban végigpróbálgattam a Balea maszkokat. Több kedvencem is lett, de akadt köztük csalódás is.

Balea Bőrnyugtató Levendulás Arcmaszk

Az abszolút all-time-favorite arcmaszkom, a legtöbbet ebből fogyasztok el. Ennek egyik oka az, hogy engem a levendula illatú dolgokkal nagyon könnyen meg lehet venni. 😍 A másik pedig az, hogy tényleg nagyon jó! A provanci levendulaolajon kívül mandulaolaj, shea vaj és panthenol gondoskodik az arc kényeztetéséről: hidratálnak, regenerálnak és nyugtatják a bőrt. Elég érzékeny az arcbőröm, problémás is, így gyakran vannak rajta pirosabb foltok, amiket nagyon szépen le szokott húzni. Finom, habos-krémes állaga van, könnyen el lehet oszlatni az arcon. Én minden maszkot nagyon sokáig fent szoktam hagyni, ezt szinte teljesen beszívja a bőröm, a maradék meg összeszárad, könnyű lemosni. Még nagyon sokszor újra fogom venni, ez egészen biztos.

Balea face masks
A kedvenceim azért nincsenek a képen, mert vagy elfogytak, vagy hiányzik már a felük... 😅

Balea Hidratáló Arcmaszk Termálvízzel És Tengeri Alga Kivonattal

A másik kedvencem a levendulás mellett ez a termálvizes maszk. A termálvízen és tengeri alga kivonaton kívül van benne napraforgóolaj lipid és shea vaj, valamint B5 provitamin, szóval ez egy igazi hidratáló bomba!👌 Kellemes, friss illata és könnyed krémes állaga van. A vízhiányos bőrrel nagyon jól bánik, teljesen feltölti, és utána bársonyosan pihe-puha lesz az arc. Ez is nyugtat, használata után sokkal szebb, egységesebb arcbőr pislog vissza ránk a tükörből. Én a lehúzható maszkok után szoktam bevetni, mert általában ég utánuk a bőröm, ez pedig nagyon jól hűsít. Extra tipp: én be szoktam tenni a hűtőbe, mielőtt használom, így még intenzívebb a hűsítő hatás.😉

Balea Fehér Tea és Cseresznye Arcmaszk

Ezt a maszkot nemrég próbáltam ki először. A leírás szerint a benne lévő mandulaolaj táplálja, a panthenol pedig nyugtatja a bőrt. Először tetszett, jó az állaga, isteni cseresznyés illata van. De miközben rajtam volt, elkezdett izzadni alatta az arcom, amit még soha nem tapasztaltam egyetlen maszknál sem. A legkellemetlenebb az volt, hogy ez lemosás után sem múlt el. Ja, és ezt elvileg nem is kéne lemosni, csak letörölni a maradékot. Én alig vártam, hogy megszabaduljak tőle. A szám fölött és az államon olyan volt, mintha lökné ki magából a bőröm a terméket. Nem hiszem, hogy újra veszem, belefulladna az arcom egy újabb próbálkozásba. Talán nagyon száraz bőrűeknek beválhat, minden esetre elég fura élmény volt.

Balea Soft&Clear Pattanás Elleni Lehúzható Arcmaszk

Igazából a lehúzható maszkokat én egyszerre imádom és gyűlölöm. Azért imádom őket, mert mindig nagyon szép utánuk a bőröm, sima, puha, előjön a healthy-glow effect. De ennek megvan az ára, mégpedig egy komplett arcgyanta.😵 Mert hogy én eddig csak olyan lehúzható maszkkal találkoztam, aminek az eltávolítása kész rémálom. Nem tudok megnyugtatni most se senkit, ez a maszk is kínzás. Sok olyan véleményt olvastam róla, hogy nem jó, mert nem szedi ki a mitteszereket. Hello, ez nem is ígéri! Ez nem az a fekete maszk, ami szembejön az Insta-hirdetésekben! ☝Viszont teszi a kis dolgát, szépen felfrissíti az arcbőrt és felveszi a harcot a pattanásokkal a benne található szalicilsavval. Elég magas az alkoholtartalma, így felkenéskor nekem mindig csípi a szemem, mert érzékeny vagyok az ilyen termékekre, de ez pár pillanat alatt elmúlik. Azon kívül, hogy már eleve sírva kenem fel, szeretem ezt a maszkot is, mert tényleg szép utána a bőröm, bár a lehúzás miatt eléggé piros (mint minden hasonló maszk esetében), így ezután vetem be pl. a termálvizes, vagy a levendulás tesóját, hogy kicsit megnyugtassam.

Balea Aqua Szövetmaszk
Balea Aqua Szövetarcmaszk

Balea Aqua Hidratáló Szövet Arcmaszk

Ez egy igazi kis wellness csoda. Ezt is be szoktam tenni a hűtőbe a használat előtt, így nagyon kellemesen hűsít. A leírása alapján a benne található nátrium, magnézium, cink és mangán segíti a bőr anyagcseréjét, az alga kivonat, a mandulaolaj és a csipkebogyómag olaj pedig intenzíven hirdratálnak és megvédik a bőrt a kiszáradástól. Elvileg 10 percre kell feltenni, de rajtam ez is sokkal tovább szokott lenni, kb. míg magától le nem esik. Nagyon jól beszívja a bőröm a benne található krémet, teljesen kisimul és nagyon szépen feltöltődik. Tipikus babapopsi-érzés. Imádom!

Balea Soft&Clear Pattanás Elleni Arcmaszk

Ebben a maszkban gyógyiszap, szalicilsav és cink gyilkolja a pattanásokat és a mitteszereket. Ezek az összetevők hatékony ellenszerei a baktériumoknak, így megakadályozzák a pattanások képződését. Mivel én 23 éves koromra se nőttem ki a pattanásos tini korszakból, így megszállottan tesztelem azokat a termékeket, amik segíthetnek átlépni a felnőttek gondtalan életébe. Egy viszonylag sűrű, fehér maszkról beszélünk, ahogyan azt megszokhattuk, kellemes illattal. Ez egy remek kis arcmaszk, nagyon szép matt bőrképet eredményez a lemosás után, mégsem feszül utána a bőr, nem "porzik", mint sok iszapos/agyagos/mattító maszk után. Hidratált, puha bőrt eredményez, és a pattanások is gyorsabban leszáradnak tőle.

Összességében azt kell mondanom, hogy a Balea arcmaszkok többsége nagyon szuper és valóban hatékony. Sokszor olvastam, hogy egy csomagot, ami 2 tasak, elosztanak több használatra, de én ennek nem látom értelmét. Tényleg sok van egy tasakban, de ez egy pakolás, ezzel nem kell spórolni. Mivel egy ilyen arcmaszk 199 Ft, tasakonként 100 Ft-ra jön ki az ára, ami nevetségesen olcsó, ha az ár/érték arányt vesszük figyelembe.


Ti próbáltátok már ezeket a Balea arcmaszkokat? Nektek melyik a kedvencetek? Írjátok meg Facebook-on kommentben:



- Orsi

You Might Also Like

4 megjegyzés

  1. Nekem a Balea Vital fátyolmaszk a kedvencem a márkától, illetve elégedett vagyok a fehéragyagos-cinkes tisztító maszkkal is (bár a benne lévő alkohol csípte a szemem legutóbb). Az Aqua fátyolmaszktól én pattanásos lettem, és egyébként sem tapasztaltam semmilyen wow-hatást. :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Vital fátyolmaszkot még nem próbáltam, de most nagyon kíváncsivá tettél! :) Szerencsére én nem tapasztaltam a pattanásokat az Aqua-tól, meg eddig egyik Balea maszktól sem (le is kopogom gyorsan :D).

      Törlés
  2. Én is nagyon szeretem a Balea termékeket - nem csak az arcmaszkjaikat. A levendulás nekem is nagy kedvenc. A lehúzós maszkokkal kapcsolatban: nekem a Rosmann saját termékes, avokádós-uborkás tisztító maszkja jött be a leginkább, az nem szedi le arccsontig a húst is az arcomról.:) És jó nagy kiszerelésben, tubussal árulják.:) Picit off-topic, de az Avon Spa-s maszkjait tesztelted már? Kíváncsi lennék a véleményedre...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez az avokádós lehúzható maszk nagyon jól hangzik, szerintem utána nézek! Köszönöm a tippet! :) Sajnos Avon terméket nem igazán használok, katalógust sem szoktam látni. Valahogy nálam nem váltak be annyira, és nem szoktam rá a rendelgetésre - ennek mondjuk a pénztárcám eléggé örül. De most, hogy mondod, lehet, hogy belekukkantok az online katalógusba, mert az új Mark sminkek elég kecsegtetőek, ahogy látom róluk a posztokat, és akkor egyúttal utánanézek a maszkoknak is, aztán a közeljövőben talán teszek velük egy próbát. :)

      Törlés

Szólj hozzá te is a poszthoz!

A ti kedvenceitek

Kövess Facebookon

Írj nekem!

Név

E-mail *

Üzenet *