Havi kedvencek | 2017 június

18:14



Őszintén szólva bajban vagyok. Ebben a hónapban nem sok új terméket próbáltam ki, és a régebb óta használt termékeim közül sem volt olyan, amiért úgy kiemelkedően rajongtam volna júniusban.

Ennek egyik oka az, hogy júniusban szinte végig remeteéletet éltem a vizsgaidőszak miatt. Nem is nagyon tettem ki a lábam itthonról, szóval alig sminkeltem, sokat voltam vidéken, ahol meg pláne nem mozgolódtam.

Van pár termék, amit azért gyakran használtam, és nagyon meg is szerettem, de ezekről már mindről írtam részletesebb posztot, így csak ismételném önmagam. Ezért csak említés szinten beszélek róluk, és belinkelem a hozzájuk tartozó posztot, ahol olvashattok bővebben is a termékekről.

Kedvenc krémek

Catrice HD Liquid Coverage Alapozó

Óriási kedvenc lett, gyönyörűen bírja a bőrön a nyári forróságban is, tényleg csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni. IDE kattintva olvashatjátok a tesztet róla.

Yves Rocher Tusfürdő Koncentrátum - olíva-keserűnarancs illatban

Ezekről a tusfürdő koncentrátumokról ITT írtam. Mióta megkaptam őket, a mangósat és a keserűnarancsosat használom felváltva, de az abszolút kedvenc a narancsos változat az illata miatt.

Vichy Termálvíz Spray

A Vichy próbacsomagról csak egy haul poszt volt, amit ITT találtok. Ebben volt ez a termálvíz spray, amit azóta nagyon megszerettem. Itthon a hűtőben tartom, és nagyon jól esik néha nap közben magamra fújkálni. Mivel pici, így táskába dobálósnak is kiváló, szóval ha eszembe jut, akkor magammal viszem nap közben. Mivel nagyon jól porlasztja a vizet, így a már elkészült sminket sem bántja, nem folyik le tőle (persze, ha mértékkel használjuk).

Catrice Iconails körömlakk

Tényleg nagy kedvenc lett, már csak a színe miatt is. Egész hónapban ezt hordtam, már amikor ki volt lakkozva a körmöm. A lábamon még csak egyszer kentem újra, egyébként 2-3 hetet lazán kibír rajta. A kézen való tartósságát EBBEN a posztban teszteltem. 

Gillette Venus Embrace

Újra elég gyakori használatban van a kis borotvám, amit tavaly óta nyúzok. Előtte sokáig eldobható borotvám volt, de nyáron általában eljön az a pillanat, amikor már inkább nem várom ki, hogy gyantázhatóra nőjön a szőr a lábamon, és ilyenkor kénytelen vagyok borotválni (az epilátort nem vagyok képes elviselni). Nagyon régen, még tini koromban használtam a Gillette Venus Embrace-t, akkor még türkizes színe volt, most is alig találtam képet arról a fajtáról, ami nekem van. Ez már lila, de a kék krémezőcsíkos fej van rajta ugyanúgy. 5 pengés, szinte lehetetlen vele megvágni magad, és a krémezőcsík is sokáig elég. Én nem is használok amúgy külön borotvahabot, max. tusfürdőt. Egyébként az Yves Rocher tusfürdő koncentrátumokkal tök jól tudok borotválkozni, mert elég sűrű, krémes habot képeznek, ha közvetlenül a bőrön kenjük el őket. A pótfejet egyébként az Asia Centerben szoktam venni, kb. a drogériás ár harmadáért. 

Kedvenc dekorációk

Mint azt valószínűleg Instán már láttátok, június végén megtartottuk az éves családi összejövetelünket, ami idén is nálunk volt a nyaralónkban. Mivel nagyon elszórva élünk az országban, így nem igazán van alkalmunk év közben találkozni, és nem is olyan közeli ez a rokonság, hogy mondjuk a karácsonyokat együtt töltsük. Ezért találtuk ki, hogy legalább egy évben legyen egy fix alkalom, amikor láthatjuk egymást. Tavaly volt az első ilyen, előtte ugyanis nagymamám születésnapjához kötődött ez az ünnep, ő viszont pár éve elhunyt, és akkor kimaradtak ezek a bulik is.
Papírdíszek a Tigerből
Tavaly elhatároztam, hogy bár gyönyörű környezetben vagyunk amúgy is, egy kicsit feldobom, ezért vettem mindenféle dekorációt, hogy egy kis buli hangulatot csináljak. Mivel nagy sikert aratott, így idén is vettem 1-2 újdonságot, és újra felkerültek a fények is. A papírdíszeket tavaly is és idén is a Tigerben vettem, 2-300 forintok voltak, kivéve az epres zászlócskás, ami egy ezres volt. Ez viszont nem papír, hanem műanyag, így túlélte az éjszakai vihart. A papírok mehettek a kukába sajnos. 😀

30 méteres égősor - eBay (vagy AliExpress) | Lámpások - Pepco (kb. 400 Ft/db)
Mivel fénymániás vagyok, így halmokban állnak nálam a ledes égősorok. Bár már mindegyik a végét járja, szóval lassan újakat kell rendelnem. Általában AliExpressről rendelem őket, így nem is túl tartósak, de legalább nagyon olcsók. A 30 méteres égősorokat szoktam 3 ezer forint körüli áron rendelni. A karácsonyfámon is ilyen van, meg a lakást egész évben ilyenekkel díszítem, nem csak ünnepekkor. A lámpásokat múltkor Insta storyban is megmutattam nektek, mikor megvettem őket a Pepcoban, a fenti képen láthatjátok, hogy néztek ki este. Gyönyörűek! 😍❤


Anyukámmal készítettünk idén 3 féle bodzaszörpöt (simát, bazsalikomosat és mentásat), ezeknek kerestünk valami cuki csatos üveget, hogy mégse műanyag flakonba tegyük már ki az asztalra, hanem legyen esztétikus. Ezeket az üvegeket a KIK-ben találtuk, 500 forint körüli áron. Sajnos csak ez az egy volt, amin volt ilyen kis fa dísz, a többi sima fehér csíkos. Ez a retro kinézetű pohár is új szerzemény, a Tescoban vettük, ahol 120 Ft-ért vesztegetik darabját. A szívószálak közül a mintás papír szívószálak szintén AliExpress szerzemények (katt ide a linkért), a műanyag rózsaszínek pedig talán az IKEA-ból vannak, de már nem vagyok benne biztos, mert ezeket ott találtam a konyhában a nyaralóban.

Kedvenc zeném

Na és akkor az előző havi kedvences poszthoz hasonlóan most is elhoztam a kedvenc számomat, amit rongyosra hallgattam a hónapban. Be kell vallanom, nem vagyok egy nagy Miley Cyrus rajongó, de ez a szám szerelem volt első hallásra. Vezetés közben hallottam a rádióban, és nem voltam benne biztos, hogy ő énekli, de a hangja alapján sejtettem. Utána itthon Spotifyon meg is találtam, így hát beragadt a replay gomb. 😅 Egyébként ezt már a Facebook oldalon is kiposztoltam, mikor egymásra találtunk, de hátha lemaradtatok róla... 🙈


Ahhoz képest, hogy úgy kezdtem a posztot, hogy nem igazán volt kedvencem a hónapban, sikerült egy kisebb novellát írnom a semmi köré. 😀 Ha eljutottatok eddig a mondatig, hősök vagytok!

Hamarosan jövök egy új poszttal, sőt, egy nagyon szuper nyereményjáték is készülőben van, szóval figyeljétek a Facebook oldalt:

 

- Orsi

You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Tetszett a cikk! :)
    Egy két terméket az olvasottak alapján tuti beszerzek ! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó! :) Remélem be is fognak válni legalább úgy, mint nekem! ;)

      Törlés

Szólj hozzá te is a poszthoz!

A ti kedvenceitek

Kövess Facebookon

Írj nekem!

Név

E-mail *

Üzenet *