TOP 10 őszi-téli illat a Yankee Candle-től

21:24


Hálával tartozom Temes Anikónak, amiért magával rántott ebbe az őrületbe! Igen, neki köszönhetem, hogy felfedeztem magamnak a Yankee Candle-t, hiszen sok videójában mesél róluk. Tavaly ősszel, amikor elérkezett a kuckózós, gyertyázós idő, ellátogattam a budapesti üzletbe, és rengeteg illatot végigszaglásztam, majd haza is hoztam belőlük párat. Azóta pedig többször is jártam ott, legutóbb épp pár napja.

Nyáron nem szoktam gyertyázni, nekem ez nem tartozik hozzá az évszakhoz, de ahogy 20 fok alá csökken a hőmérséklet, előkerülnek nálam a viaszok, az illatgyertyák és az illóolajak. Most azokat a Yankee Candle illatokat mutatom meg nektek, amik szerintem tökéletes választások lehetnek az őszi és téli hónapokra, ha szeretnénk hangulatosabbá varázsolni az otthonunkat.

A Yankee Candle mini viaszait és az üveges gyertyákat megrendelhetitek a www.illatgyertya.hu webshopból, vagy a Dohány utcában található üzletben is megvásárolhatjátok őket. Az illatok nevére kattintva egyenesen a weboldalra juttok, és már pakolhatjátok is a kosárba, ha megtetszett nektek!

Mulberry & Fig Delight

A leírás szerint eperfa gyümölcs és frissen szedett füge illatú. Számomra egy nagyon kellemes bogyósgyümölcs illat, ami tökéletes átvezetés a nyárból az őszbe. Még elég vidám ahhoz, hogy visszaidézze a nyári emlékeket, de kellően fűszeres ahhoz, hogy az őszre hangoljon. Jelenleg épp ez illatozik a nappaliban, az utolsó darabkát használtam fel a tavalyi készletemből, de biztos, hogy beszerzek még egyet az évszakra.

Autumn Glow 

Fás, pacsulis, földes illat a leírása alapján, amely egy őszi sétára emlékeztet. Új felfedezés számomra ez az aroma, korábban nem próbáltam, de most nagyon örülök, hogy beszereztem. Kissé maszkulin, nem tolakodó, de nagyon összetett és meleg illat.

Tuscan Vineyard

A leírás alapján egy cédrussal és vaníliával megbolondított szőlő illatot kellene érezni, ami nagyjából jól el van találva. Erőteljes kék szőlő illatot áraszt, fantasztikusan gyümölcsös, mégis szomorkás, őszies, magában hordozza az elmúló nyár hangulatát. Azoknak, akik szeretik a tiszta, lédús szőlő illatot, kedvence lehet.

Home Sweet Home

Télbe hajló illat, a csípősebb őszi napokra, amikor egy könyvvel a kezedben kortyolod a forró teát egy plédbe burkolózva. Az illat leírása alapján fahéjas, fűszeres, frissen főzött teás. Valóban érezhető a fahéj, de a többi fűszer egyvelege sokkal erősebb. Intenzív illat, néha kissé sok is lehet, de néha kifejezetten ezt kívánom, mert jobb kedvre derít, és békét áraszt.

Frosty Gingerbread

Az idei karácsonyi kollekcióból érdekes módon nálam csak ez az egy talált be, a többi az "elmegy", vagy "fuj" kategória volt. Ez az illat a Home Sweet Home alteregója, szerintem speckó szaglóhám kell ahhoz, hogy az ember különbséget tegyen. Mivel az egyik a kedvencem, így a másik is.

Rainbow Cookie

A leírás szerinti illatjegyek: édes narancs, őszibarack, maracuja, vajkrém, vaníliás cukormáz, kókusz. Az egyveleg egy könnyű süteményre emlékeztet, amiben még elfér egy kis barack a nyár végéről, de már benne van a vanília fűszeressége, amit a puha vajas aroma kovácsol össze. Sütis, de nem ünnepi, így a telet nálam nem érné meg, őszre viszont jó választás.

Autumn Night

Erősen maszkulin illat, megosztó is nagyon. Aki ismer, tudja, hogy ha lehetne mindig férfi parfümöt használnék (az esetek többségében pedig unisexet választok), annyira szeretem ezeket az illatokat. Nem vagyok egy virágos, púderes nő, így a kellemes, kissé borotvahabot idéző illat telitalálat nálam. Minek férfi a házhoz, ha itt van nekem ez a gyertya...?

Warm Cashmere

Ahogy hivatalosan leírják: nyugtató hatású szantálfa és egzotikus pacsuli. Ahogy mások jellemzik: luxusparfüm illat. És ez utóbbi tökéletesen le is írja az illatot. Valóban egy drága parfümre emlékeztet, de olyanra, amit ősszel fújnék magamra legszívesebben. Kellemes, de számomra nem fűszeres és otthonos, sokkal inkább fás és nagyvilági, mégis imádni való.

Warm Desert Wind

Ez az az illat, amit sosem rendeltem volna meg magamnak, mert az illatjegyei leírva nem tetszettek volna: levegős, gyapotos, vaníliás, tömjénes. Az üzletben azonban szinte mindent végig szoktam szagolni, és a számomra ismeretlenek közül ez volt az, ami a leginkább megfogott. Az én orromban hasonlít a Warm Cashmere-re, így azt mondanám, hogy ha az az alkalmi parfüm, akkor ez a hétköznapi változata. Sokkal pikánsabb, játékosabb és férfiasabb illat, viszont engem teljesen rabul ejtett.

Christmas Magic

Képzeld el, hogy mentolos cukorkát és fahéjas-vajas süteményt majszolsz a fenyőfa alatt, ami a kandalló mellett áll, amiben ropog a tűz. Nem tipikus karácsonyi illat, mégis az. Értitek... Nem gejl fahéjas, cukros, almáspités, hanem sokkal összetettebb annál. Tényleg illik rá a neve, mert varázslatos, amit köré lehet képzelni.
Nektek van kedvenc illatotok a márkától? Kíváncsi vagyok, írjátok meg kommentben!

- Orsi

You Might Also Like

0 megjegyzés

Szólj hozzá te is a poszthoz!

A ti kedvenceitek

Kövess Facebookon

Írj nekem!

Név

E-mail *

Üzenet *