VIDEÓ | Végre lerántom a leplet: íme a legjobb hajnövesztő tippek!

19:00


A blog indulása óta egyértelműen a hajammal kapcsolatban kapom a legtöbb kérdést üzenetben, e-mail-ben, kommentben, szóval itt az ideje egy hajápolási rutinról szóló posztnak. Sajnos el kell keserítenem titeket: a hajam titka a genetika. Semmi csodaszert nem használok és nincsenek szupertitkos praktikáim. Nagyon gyorsan nő, nagyon dús, nagyon erős szálú, és szerencsére nem túlzottan hajlamos a töredezésre, így semmilyen különleges ápolást nem igényel.

Ebben a videóban minden kérdésre részletesen válaszolok, az alább olvasható blogposztban pedig le is írom nagy vonalakban a rutinom!


Hajnövesztés

Rengetegen kérdezitek, hogy mióta növesztem a hajam: nagyon rég, de kb. 3-4 év volt, mire vállig érőből a fenekemig megnőtt. Azóta ugyanilyen hosszú, csak hajvágáskor tűnik el belőle valamennyi, de a következő vágásra ez bőven vissza is nő. Nem használtam semmilyen speckó hajnövesztő szert, és vitamint sem szedtem, ami hatással lehetett volna rá. Megjegyzem, hogy most sem szedek se vitaminokat, se más táplálékkiegészítőt.

Hajmosás

Én hetente általában egy alkalommal mosok hajat. Sampont szinte mindig illat alapján választok, se a márka, se a hatás (dúsító/ápoló/kímélő) nem nyom nálam a latba. Egyetlen egy állandó szereplő van: a Bioderma Nodé DS, amit a seborrheara használok kúraszerűen. Balzsamnál ugyanez a helyzet. Ha jó az illata, mehet a kosárba.




Hajszárítás és egyéb hőkezelés

Nyáron szinte egyáltalán nem használok hajszárítót, télen pedig az esetek nagy részében csak a hajtöveket szárítom meg, hogy ne fázzon meg a fejbőröm. Ha meg kéne neveznem egy titkot, akkor azt gondolom, hogy a minimalizált hőkezelés az, amitől ilyen egészséges a hajam. Régen nagyon sokat szárítottam és vasaltam, és még szőkítve is volt, így akkor rettenetesen el volt törve.

Hajvágás

Átlagosan évente egyszer megyek fodrászhoz, ilyenkor 15-20 centit vágatok a hajamból. Ennyi idő alatt azért már picit elvékonyodik a vége, de ilyenkor sem vállalhatatlanul csúnya. A frufrumat magamnak vágom, kb. 2 hetente kell megigazítanom, de ez egy 5 perces művelet, nem érzem indokoltnak, hogy ezzel fodrászhoz szaladgáljak.

Hajfestés

Ez a másik "titkom", de ez teljesen egyéni azt gondolom. Az én hajam rajong a L'Oréal Casting Creme Gloss hajfestékért. Hosszú évek óta ezt használom, már több árnyalatot próbáltam. A fő oka annak, hogy festem az, hogy csodálatos fénye van a Castingnak és hogy elképesztően puha, ápolt lesz tőle a hajam.

Emlékeztek a hajlaminálós posztra? Ha nem, ITT elolvashatjátok. Akkoriban panaszkodtam rá, hogy nagyon kócolódik a hajam, és ilyen már korábban is volt. Rájöttem, hogy amint átfestjük az egész loboncom, megszűnik a kócolódás, és 2-3 hónapig úgy siklik a fésű a hajamban, mint kés a vajban.

Hajfésülés

Fésülködéshez egy nagy bontókefét műanyag sörtékkel. Talán a Rossmannból szereztem be, semmi különlegeset nem tud.A másik hajkefém egy Tangle Angel, amit eleinte nagyon szerettem, de ma már egyre kevésbé. Vizesen jó, akkor könnyebb vele kifésülni a hajam, de szárazon nem működik. Mivel rengeteg hajam van, ennek meg rövidek a sörtéi, nem fésüli át az egész hajam, csak a felszínt kapargatja. Tény, hogy így nem is fájdalmas vele a fésülködés, de nem is túl hatékony.

Egyéb hajápoló szerek

A Krémmánia Box óta használom a Helia-D hajolajat, és szeretem. Nem nehezíti el a hajam, nem kelt zsíros hatást, jó az illata. Ja, és nagyon lassan fogy! Ha kontyban van a hajam, és szétállnak a babahajaim, akkor egy Tony&Guy hajlakkal zabolázom meg őket. Évek óta megvan, gondolhatjátok, milyen gyakran nyúlok utána. Ezen kívül semmi egyéb hajápolószert nem használok, és nem is tartok itthon.

Remélem minden gyakran ismételt kérdésre megadtam ezzel a poszttal a választ. Sajnos ennél többet tényleg nem tudok a hajápolásról mondani, mivel - bár imádom a hajam -, nagyon kevés időt fordítok erre.

- Orsi

You Might Also Like

0 megjegyzés

Szólj hozzá te is a poszthoz!

A ti kedvenceitek

Kövess Facebookon

Írj nekem!

Név

E-mail *

Üzenet *