Útinapló | Te felfedezted már Tihany legvarázslatosabb pontját?

11:48


Tihanyban már milliószor jártam, hiszen gyerekkoromban sokat nyaralt a család Balatonfüreden, és ilyenkor kihagyhatatlan volt a tihanyi látogatás. Többnyire hajóval mentünk és mindig ugyanazokat a helyeket jártuk végig.

Tihany egyike azon településeknek, amiket soha nem lehet megunni. Minden sarkon találhatunk valami különlegeset, és minden pontja tartogat meglepetést. Minden időjárásban más arcát mutatja, egy forró nyári napon egészen más hangulatot áraszt, mint egy borongós, hűvös időben. Két éve az egész nyarat a Balatonon töltöttem, és heti rendszerességgel kocsikáztam át ide Balatonfüredről, mert nem tudtam betelni vele. Pláne miután megtaláltam a Balaton legcsodásabb pontját is a Tihanyi Apátság közelében.

Biztosan sokan látták már, de szerintem sokan tudomást sem vesznek róla, hiszen ha belegondolok, a hosszú évek alatt eddig én sem fedeztem fel. Sok minden szükséges ahhoz, hogy az ember megtalálja ezt a helyet. Kell egy bizonyos lelkiállapot, egyfajta nyitottság a körülöttünk lévő világ apró szépségeire, és nem utolsó sorban kristálytiszta levegő. 


Tihany legszebb kilátása

A Tihanyi Apátság előtti téren kell keresnünk ezt a pontot. Álljunk háttal az Apátságnak, és nézzünk el a Belső-tó irányába. Eddig szerintem ez sokaknak megvan. Amikor azonban én rájöttem, hogy ennél jóval messzebb kell nézni ahhoz, hogy az ország egyik legszebb látványa táruljon elénk, olyan csodás fényviszonyok voltak, hogy az egészet még hihetetlenebbé tették.


Tisztán látszott ekkor a Sajkodi-öböl a Balaton türkizszínű vizével, a távolban pedig a Badacsony magasodott. Azóta már jó néhányszor jártam itt, de egyszer sem volt ilyen lenyűgöző az összkép, mint azon a borongós délutánon, mikor felfedeztem magamnak a látványt.

Érdemes tehát hátat fordítani egy kicsit az Apátságnak és a szemünk által már jól ismert balatoni panorámának, ha Tihanyban járunk, mert a másik irányban természeti csodák sokasága várja, hogy felfedezzük őket, és olyan látványt nyújthassanak, amiért újra és újra vissza akarunk majd térni a Balaton egyik legszebb településére.

- Orsi

You Might Also Like

0 megjegyzés

Szólj hozzá te is a poszthoz!

A ti kedvenceitek

Kövess Facebookon

Írj nekem!

Név

E-mail *

Üzenet *