Naplemente ihlette nyárbúcsúztató smink

19:24


Imádom a naplemente színeit, a lilás, narancsos árnyalatokat. Bár ez a smink egy picit csalókára sikeredett, hiszen a képeken igen élénk lilásnak tűnik, valójában bordóval és barnával készült, szóval élőben melegebb tónusú volt, mint a fotókon.

Mivel az elmúlt napokban rengeteg sminkvideót néztem, nagy valószínűséggel ez ihletett meg, pedig általában az egyszerűbb utat választom, és maradok a jól bevált 10 perces földszínű enyhe füstös szemeknél. Most viszont a kezembe akadt egy régebbi Catrice limitált paletta, amiben van egy csodás lazacszín. Itt kezdődött minden...

Szerintem ez egy tökéletes smink így nyár végére, hiszen az élénkebb narancs miatt még vidámabb, a nyári naplementék emlékét idézi, a sötétebb, melegebb tónusok azonban már belecsempészik az őszt, amire az én lelkem már elkezdett ráhangolódni.


Sajnos mivel elkapott a hév, nem készítettem fázisfotókat, szóval csak leírni tudom a lépéseket, hogy készült a smink:

1. A Maybelline Baby Skin primerével előkészítettem a bőröm, erre vittem fel a Catrice HD Liquid Coverage alapozót egy ferde ecsettel. A szemem alá most nem tettem korrektort, és bőrhibákat sem kellett elfedni, így az alapozóra egyből jött a púder, a szokásos Max Factor Creme Puff, amit egy kabuki ecsettel vittem fel.

2. Bár a frufrum miatt sokszor kihagyom mostanában a szemöldökformázást, egy ilyen erősebb smink megköveteli magának a tökéletes szemöldököt, így az Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomadet hívtam segítségül.

3. A teljes szemhéjamra felkerült egy bőrszínű matt szemhéjpúder. A mélyítővonalba egy pufi ecsettel bedolgoztam egy kicsit sötétebb transition (átmeneti) színt. Ezeket egy eBayes palettából használtam. Imádom ezt a palettát, kb. 1000 Ft volt és elképesztően pigmentált! Évek óta a kedvencem!
IDE kattintva rendelhetitek, vagy használjátok a '15 warm matte palette' kereső kifejezést.

4. Ezután felvittem a mozgó szemhéjamra a Catrice palettában található lazacos, fényes szemhéjpúdert. Ehhez az ujjamat használtam, az erősebb színű púderek így adják a legszebb eredményt.
Catrice Denim Divine Eyeshadow Palette

5. Ezután egy kisebb fejű blending ecsettel egy sötét burgundi és egy sötétbarna árnyalatot vittem fel a mélyítővonalba és a külső szemzugba V alakban. Szintén az eBay palettát használtam. A színeket a nagyobb pufi ecsettel eldolgoztam, míg tökéletes átmenetet képzett a narancsos és a halvány barna transition színnel. Ez az eldolgozás a leghosszabb folyamat, hiszen a lényeg, hogy az átmenetek finomak legyenek, ne pedig éles vonalak. Közben halványulnak a színek, építgetni kell, stb.

6. Mikor fent elkészültem, jöhetett az alsó szempillatő. Ide is ugyanazokat a színeket használtam. Egy ceruzaecsettel felvittem először a sötétbarnát a szempillatőbe, majd egy precízebb fejű satírozóecset segítségével összedolgoztam a bordó árnyalattal, a szélénél pedig a naranccsal finomítottam. Így az egész szemsmink összhangba került.

7. A belső szemzugba és a szemöldökcsontra egy aranyfényű higlighter árnyalatot vittem fel, hogy picit megnyissam a tekintetem. A vízvonalra egy Essence nude ceruzát használtam, ugyanebből a célból.

8. Ezután jöhetett a signature tusvonal, amihez a Lovely folyékony tust használtam. Először gondoltam rá, hogy kihagyom, de valahogy kívánta a szemem ehhez az erősebb sminkhez is. Talán ha műszempillát használtam volna a sminkhez, akkor elhagyható lett volna, de mivel ezt nem szoktam, így maradt a tus és a szempillaspirál. A szempillaspirál új, most ismerkedünk egymással, az Yves Rocher SexyPulp spirál, amit a törzsvásárlói kártya mellé kaptam.

9. Befejezésképp a Sleek Contour Kittel kontúroztam, pirosítónak pedig egy narancsos Essence pirosítót használtam, ami szintén régi limitált kiadás. Highlighternek szintén a Sleek Kitet használtam.

10. Az ajkaimra egy Essence nude szájfény került, alá pedig ezer tonna ajakápoló, mert szokás szerint botrányos állapotban vannak.


Remélem tudtam segíteni nektek, mivel többen is kérdeztétek, hogyan készítettem ezt a sminket, miután posztoltam róla Instagramon és Facebook-on! Valószínűleg egy videó jobban prezentálta volna, mint egy írásos poszt, de a videókra még egy picit várnotok kell... ☺ If you know what I mean...


Hogy tetszik nektek ez a színesebb smink? Szeretnétek még hasonló posztokat a blogon? ☺


- Orsi

You Might Also Like

6 megjegyzés

  1. Meseszép ez a smink, hihetetlenül jól áll! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :) Régebben rengeteg színes sminket készítettem, nem tudom, miért szoktam le róluk... De megpróbálok visszaszokni, és hozom nektek a posztokat :)

      Törlés
  2. Gyönyörű lett ez a smink.:) Nagyon tetszik.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) Olyan sokan írtátok, hogy tetszik, hogy megihlettetek. Szerintem jön még pár színes smink. :)

      Törlés
  3. Úristen! Ez a smink valami hihetetlenül jól sikerült! Nagyon jól állnak a színek, csodás! :) Nagyon ügyes vagy, szeretnék én is ilyen jól sminkelni már, bár arra még várni kell bőven. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, nagyon kedves vagy! :) Örülök, hogy tetszik! Nyugi, csak idő kérdése! :) Én sem tanultam sminkelni soha, de a sok gyakorlás meghozta gyümölcsét. ;)

      Törlés

Szólj hozzá te is a poszthoz!

A ti kedvenceitek

Kövess Facebookon

Írj nekem!

Név

E-mail *

Üzenet *