Beauty Blogger TAG

14:13


Ezt a taget Lolly-nál olvastam és nagyon tetszettek a kérdések, így szerettem volna én is kitölteni. Amúgy is imádom a tageket, szóval mindig örömmel csapok le ezekre, de ez most különösen illik a blog témájához. Vágjunk is bele!

1. Emlékszel az első sminktermékedre?

Igen! Apukámtól kaptam egy sminkkészletet, inkább egy szemhéjpúder paletta volt, gyerekeknek való. Csillogott, színes volt, még az illatára is emlékszem. Kb. 4-5 éves lehettem, amikor kaptam, és azért vette nekem, hogy ne anyukám drága sminkjeit tegyem tönkre a kevéssé kifinomult használattal. Nekem valahogy nem ment így a sminkelés, mint ennek a kissrácnak. Elképesztően tehetséges, és bár sokan támadják őt is és a szüleit is, hogy egy gyerek ne sminkeljen, főleg, ha fiú, szerintem ha valaki ennyire szeret valamit csinálni és ilyen jó is benne, akkor ott nincs miről beszélni.



Ha ugrunk egyet az időben kiskamasz koromra, akkor vélhetően egy fekete szemceruza lehetett az első termékem. Emlékszem, hogy már általánosban is kihúztam feketével a vízvonalam. Jó élesen. Aztán persze nap végére elkenődött az egész. Csodálatos volt.

2. Mit vársz el egy jó szempillaspiráltól? Megtaláltad már a számodra megfelelőt?

Azt, hogy dúsítson, hosszabbítson és szétválassza a pillákat! Szóval mindent... 😁 Most, hogy így belegondoltam, nincs ilyen nagy szerelem nálam szempillaspirálban, szinte mindig másikat próbálok ki, de még nem futottam bele rosszba, szóval szerencsém van. Amiből régen nagyon sokat használtam, az a Maybelline Colossal volt, aztán valamiért leszoktam róla, pedig nagyon szerettem.

3. Milyen fedésű alapozót részesítesz előnyben?

Medium to full coverage. Nem szeretem azokat, amik olyanok, mintha rajtam se lennének, ezért nem használok pl. BB krémet sem. Mostanában már nincs olyan sok gondom a bőrömmel, de tág pórusú és egyenetlen a bőrszínem, így szeretem ezt elfedni. És imádom a látványt, mikor elkészül a smink és olyan a bőröm, mintha egy porcelánbaba lennék. Valahogy így:


4. Melyik a kedvenc high-end sminkmárkád?

A MAC. Igaz nincs tőlük sok termékem, csak néhány rúzs, de mindig a MAC limitált kollekciói és új termékei nyűgöznek le a leginkább.

5. Melyik általad eddig nem használt sminkmárkát szeretnéd kipróbálni a leginkább?

Az Estée Lauder-t, azon belül is a Double Wear alapozót. Annyi jót hallottam már róla, és rengeteg review posztot és videót néztem már róla, de sajnálom érte ezt a pénzt, mikor drogériás alapozók közt is találni olyat, ami nagyon bevált. De egyszer az enyém lesz... ☺☝


6. Melyik a kedvenc drogériás sminkmárkád?

Egyértelműen a Catrice. Szerintem nagyon jó minőségűek a termékeik, tartósak, és ehhez képest hihetetlenül kedvező az áruk. A trendkiadásokért különösen oda vagyok!

7. Szoktál műszempillát viselni?

Nem. Tudom, hogy ha egyszer felragasztanám, akkor utána nem lenne megállás, és azért nem akarok minden nap műszempillában járni. Így inkább el sem kezdem... Egyelőre. 😀

8. Van olyan sminktermék, ami nélkül nem lépsz ki a házból?

Nem igazán szoktam magamnál hordani a sminkeket nap közben, de az aznapi rúzs vagy szájfény mindig nálam van, hogy fel tudjam frissíteni. Régebben mindig magammal vittem a púderem, de aztán leszoktam róla, mert sose használtam. Illetve bár nem annyira sminktermék, de ajakápoló is mindig van nálam. Sokszor ez helyettesíti nálam a rúzst.

9. Melyik sminkcuccodat használod a legtöbbet/szereted a leginkább?

Gondolkodtam, hogy az alapozó, vagy a szemhéjtus legyen, de az alapozó mellett döntöttem, hiszen ezt minden alkalommal használom, ha sminkelek, a tust viszont csak az esetek 99,9%-ában. 😃

10. Milyen gyakran vásárolsz szépségápolási, illetve sminkcuccokat?

Nem telik el úgy hónap, hogy ne vennék valamilyen sminket, krémet, körömlakkot... 🙈 A nagyobb bevásárlást én a kupon-napokhoz szoktam időzíteni, de a limitált kiadások mellett se nagyon tudok elmenni anélkül, hogy ne vennék semmit, meg van, hogy csak úgy megakad a szemem valami szépségen, és nem tudom otthagyni.







11. Élsz a kuponok, leárazások lehetőségével, amikor vásárolsz?

(Hopsz, erre már az előbb válaszoltam is...) Ó, hogyne, sportot űzök belőle! Imádom a kuponos napokat, és ilyenkor főként sminkeket veszek, mert a ruhákra nincsenek olyan jó kedvezmények. Ilyenkor beraktározok alapozóból, púderből, szemhéjtusból, szempillaspirálból. A legutóbbi kuponos napon a DM-ben és Rossmann-ban összesen 50 helyett 23 ezret hagytam ott, szerintem megérte. 😀 Igaz, ebben nem csak smink volt!

12. Milyen szépségápolási termékből van a legtöbb a tulajdonodban?

Szerintem rúzsból. Rengeteg rúzsom van, és a legviccesebb, hogy nem is használom őket, pláne, mióta fogszabályzóm van. Ismeritek az érzést, mikor a fogatokra ragad a rúzs? Na akkor képzeljétek el, mikor a fogszabályzó pompázik gyönyörű vérvörös vagy fukszia árnyalatban. Priceless... És sajnos ezen a jól bevált praktika sem segít, mikor az egyik ujjunkat bekapva a felesleget "lepusziljuk" a szánkról.

13. Szerinted melyik híresség sminkjei a legjobbak?

Hands down, Kim Kardashian! Lehet őt szeretni vagy nem szeretni, de kétség sem fér hozzá, hogy a sminkjei fantasztikusak! Igaz, mindig hasonló stílusúak, a natúr színeket preferálja, de épp ezért áll hozzám közel. Én is inkább ezekhez nyúlok, imádom a kontúr technikát és a tökéletes bőrt, valamint a nude ajkakat.


14. Szívesen próbálsz ki új bőrápolási termékeket?

Persze! Bár nem vagyok bőrápolási szakértő, erről már írtam is korábban. Nem igazán figyelem a termékek összetevő listáját, nem vagyok tudatos ilyen téren. De szívesen kísérletezgetek a termékekkel.

15. Ki az öt kedvenc beauty gurud?

A kedvenc YouTubereimről írtam már korábban egy posztot, amit IDE kattintva olvashattok, szóval most nem annyira fejteném ki, csak felsorolom.

  • Nicole Guerriero: ő volt az első, akit elkezdtem nézni
  • Carli Bybel: szerintem gyönyörű és szeretem a stílusát
  • Desi Perkins: fantasztikus sminkeket készít, minden videóját ámulva nézem
  • Karin Dragos: a kedvencem a magyarok közt, profi videókat készít és nagyon cuki
  • Jaclyn Hill: a sminkjei mellett a humoráért is imádom
Remélem tetszett a poszt! Ha igen, osszátok meg az ismerőseitekkel, és töltsétek ki ti is itt kommentben, vagy a blogotokon! ☺

- Orsi

You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Jó kis cikk lett.
    Az első sminktermékem nekem is egy gyerek szemhéj paletta volt, és én is emlékszem az illatára.
    Szerintem mindegyiknek ugyan olyan volt az illata :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet ugyanolyanunk volt! :D Nem hiszem, hogy akkoriban túl sok fajtát árultak. :) De aranyosak voltak.

      Törlés

Szólj hozzá te is a poszthoz!

A ti kedvenceitek

Kövess Facebookon

Írj nekem!

Név

E-mail *

Üzenet *