Vissza a suliba | 7 tipp a tökéletes íróasztalhoz!

17:56


El is készült a 'Back to school' sorozat második része, ahol 7 olyan tippet mutatok be, amivel szebbé varázsolhatjátok a szobátokat és az íróasztalotokat, hogy jobban menjen a tanulás (vagy a munka 😉). Néhány ötlet annyira megtetszett nekem is, hogy szerintem én is ki fogom őket próbálni. 😀

1. Átlátható tanuló sarok

Nagyon fontos, hogy legyen egy olyan hangulatos kis sarok a szobátokban, ahol nyugodtan tudtok tanulni. Érdemes ezt úgy kialakítani, hogy jól érezzétek magatokat, és szívesen üljetek le az asztalhoz. Ehhez pedig az sem árt, ha rendben tartjátok. Tudom-tudom, nálam is nagyon könnyen eluralkodik az őskáosz, de tapasztalatból tudom, hogy dolgozni is szívesebben állok neki, ha rendben van a kis asztalkám. 



2. Fiókrendező dobozok

Ha fiókos az íróasztalotok, akkor érdemes néhány dobozt tenni bele, amiben sokkal rendezettebben tárolhatjátok az írószereket. Én is hajlamos vagyok ömlesztve tárolni a dolgokat, aztán egy tollat 10 percig keresni. Sokkal jobb érzés egy átlátható, rendezett fiókot kinyitni, ahol egyből megtaláljuk azt, amire épp szükségünk van. Ilyen dobozkákat nagyon olcsón tudtok venni pl. Kikben, Pepcoban, vagy százforintosokban. 



3. Asztali naptár

Régebben én sem tulajdonítottam nagy jelentőséget a naptáraknak, de mára a mindennapjaim részévé váltak. Ez a megoldás annyira tetszik, hogy ki fogom próbálni. Szerintem sokkal menőbb, mint a boltban kapható spirálos ódivatú naptárak.  Nincs hozzá másra szükség, csak egy ilyen csiptetős táblára (huh, gyerekek... kigugliztam, "felírótábla" a neve), a neten pedig számtalan naptárt találhattok, amit otthon is ki tudtok nyomtatni. Írjátok be Pinterest keresőbe, hogy 'free printable calendar', és millió találatot fog kidobni, szóval válogathattok, hogy nektek melyik tetszik leginkább. Ezeket ingyenesen letölthetitek, sok esetben még e-mail feliratkozást sem kérnek cserébe! 


4. DIY írószer tartók

Vannak olyan írószerek, amikre gyakran szükség lehet és ezeket érdemes a kezünk ügyében tartani. Viszont ha már az íróasztalon tartunk dolgokat, akkor ha tehetjük, ízléses tartókban tegyük ezt. Ezek azért tetszenek nagyon, mert otthon is könnyen és fillérekből elkészíthetőek.

Ezt a képet a befőttes üvegek miatt szúrtam be. Ezek minden háztartásban megtalálhatóak, még az sem probléma, ha nem egyforma méretűeket használunk. A teendő mindösszesen annyi velük, hogy a kupakjukat le kell fújni hobbi-, vagy festékboltban kapható festékszóró spray-vel. Ebből bármilyen színt választhattok, csak a fantáziátok szab határt. Akár színes is lehet, de metálfényűből is több opció van: rose gold, arany, ezüst. Fontos, hogy szabad téren dolgozzatok ezekkel a spray-kkel, és használjatok újságpapírt, hogy ne fújjatok le vele mindent, ami körülötte van.


Ilyen és ehhez hasonló fém toll tartó pohárkákat pedig szintén minden írószer boltban, Ikeában, Pepcoban, Kikben beszerezhetünk, de általában fekete vagy szürke színben kaphatóak. Olcsók, és felhasználhatjátok hozzá ugyanazt a festéket, amit a befőttes üvegek kupakjához, így színben harmonizálni fognak.

5. Fali tolltartó

Ha az íróasztalotok nem túl nagy (ismerem az érzést, nyugi...), akkor lehet, hogy túl sok helyet foglalnának rajta a fent bemutatott tolltartók és befőttes üvegek. Ebben az esetben szuper megoldás lehet ez a fali tartó, amihez csak egy sínre van szükség, néhány kampóra és konzervdobozokra. Nekem a konyhámban van ilyen, és a konzervdobozok helyett fém tartókák vannak felakasztva, de a színre fújt konzervdobozok szerintem nagyon jópofák, és sokkal olcsóbbak is. Én az Ikeában vettem meg hozzá mindent. Pont ugyanazt már nem találom a weboldalon, de hasonló sínt ITT, drágább fém kosárkát ITT, olcsó műanyag tartót ITT, kampókat pedig ITT találjátok. A felszerelése egy kis fúrással jár, de biztos vagyok benne, hogy kaptok hozzá segítséget otthon! 😉



6. Növények a szobába

Sokkal barátságosabbá válik a szoba, ha néhány zöld növény is helyet kap benne. Ha az íróasztalod az ablaknál van, akkor a párkányban is tarthatjátok őket, de a kaktusz akkor is jó választás, ha az asztalon nem érné sok fény. Nem túl igényes növények, és még olyanoknál is túlélik a hétköznapokat, akik nem gondoskodnak megfelelően a zöld lakókról. Azért is jó választás, mert pár száz forintért vehetünk ilyen kis kaktuszokat bármelyik virágboltban, vagy pl. Obiban.


7. Emlékeztető tábla

A klasszikus parafatábla helyett remek választás lehet egy ilyen rácsos verzió. Most viszont őszinte leszek hozzátok: fogalmam sincs, honnan lehet ilyet beszerezni, szóval utána kell járnom, mert nagyon-nagyon tetszik. Ha tudjátok, merre induljak el, akkor írjátok meg légyszi kommentben! 😀 Szerintem szuper, mert csak néhány csipeszre és akasztóra van szükség, és bármit kiakaszthattok rá, még akár a fent látott naptárt is. Sőt, ezt is lefújhatjátok festékszóróval, hogy passzoljon az asztal dekorációjához.


Képek forrása: Pinterest

Remélem tudtam mutatni pár érdekességet és kipróbáltok néhányat közülük! Ha tetszett a poszt, akkor osszátok meg, hátha az ismerőseitek is tudnak inspirálódni belőle. 

Ne felejtsetek el feliratkozni a blogra és követni a Facebook-on, valamint Instagramon, hogy biztosan értesüljetek a legújabb posztokról!

- Orsi

You Might Also Like

7 megjegyzés

  1. Én is kerestem ezt az akasztót már egy ideje. Az ikea-ban kapható arany színben, négyezer forintért, ha jól emlékszem 5x4-es vagy 4x4-es rácsos résszel. Mondjuk én már lassan egy hónapja láttam ott, és akkor még csak ebben a színben volt, remélem lesz más színben is, jobban örülnék egy feketének esetleg. Egyébként nagyon tetszett ez a poszt is, csak így tovább! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi, hogy leírtad, utána fogok nézni! :) És nagyon örülök, hogy tetszett! Puszi! :)

    VálaszTörlés
  3. Jajj dejó!
    Egy két ötletet biztos, hogy megvalósítok! :)

    VálaszTörlés
  4. Ebből a cikkből most jó kis inspirációt merítettem! Az emlékeztető táblát egyébként Te is elkészítheted, van fent DIY videó a Youtubon róla. 😊 Lehet, hogy én is elkészítem és írok róla a blogomra. 😏

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tudtam adni néhány ötletet! Utána nézek a videóknak, köszi! És örülök, ha írsz róla, legalább látom, másnál is, milyen elkészítve! :)

      Törlés

Szólj hozzá te is a poszthoz!

A ti kedvenceitek

Kövess Facebookon

Írj nekem!

Név

E-mail *

Üzenet *