TESZT | Morphe × Jaclyn Hill szemhéjpúder paletta + SWATCHOK

20:40



Azt hiszem ezt az évet kimaxoltam, már ami a palettákat illeti. A Carli Bybel paletta után már nem terveztem másikat venni, de a Morphe × Jaclyn Hill palettának nem tudtam ellenállni, miután a Beauty Bay is felvette a kínálatába.

A tengerentúlról semmiképp nem rendeltem volna meg, hiszen a postaköltség annyi volt, mint maga a paletta, és mivel jócskán túllépte a határt, egy szép kis vámot is kaptam volna a nyakamba, így azt mondtam, hogy 'thank you, but no thank you'.

Az első találkozásunk. Jól áll neki a szikrázó napsütés... ❤
Na de aztán a Beauty Bay augusztusban elhúzta a mézes madzagot. Kiderült, hogy ők is árulni fogják a palettát, és fel lehetett iratkozni a várólistára. Nem volt előre beharangozva a dátum, így nagyjából egy hónapig tűkön ültünk arra várva, hogy rendelhető legyen. Egy nappal a nagy nap előtt jött a hírlevél, hogy másnaptól rendelhető.

A következő reggel arra ébredtem, hogy zizeg a telefonom. Soha nem veszem észre, simán van, hogy 50 értesítés vár ébredéskor, pedig a párnám alatt tartom a telefont rezgőre állítva, de most a sors is úgy akarta, hogy a hírlevélre kipattanjon a szemem. Kb. 3 másodpercen belül már gép előtt voltam, és olyan 2 perc múlva a fizetést okéztam le épp. Ezután sokként ért, mikor láttam, hogy 26 ezres várólista alakult ki a nap folyamán: ennyien próbáltak még lecsapni a palettára. Nekem óriási mákom volt, tuti, hogy agyvérzést kaptam volna, ha nekem is ilyen macerás lett volna a rendelés, vagy mondjuk lemaradok róla, ahogy nagyon sokan...

Itt is természetes fénynél fotóztam, csak nem tűzte a nap.
Bő két hetes várakozás után meg is érkezett Angliából a palettám. A csomagolás profi volt, sértetlenül kaptam meg. Maga a termék kemény kartonból készült, és mágnessel záródik, mint a Carli Bybel paletta. Ebben sajnos nincs tükör, és a karton nem tűnik annyira masszívnak, mint a BH Cosmetics, de azért remélhetőleg bírni fogja a strapát. Utazni nem szívesen vinném, már csak a méretéből adódóan sem.


Az első együtt töltött napunk úgy telt, hogy kinyitva pihent az asztalomon, én pedig nézegettem. Folyamatosan. 💘 És nem nyúltam hozzá! Egyszerűen nem volt szívem belenyúlni, annyira gyönyörű volt érintetlenül. Meg persze le is akartam fotózni normális fények mellett, amire már csak másnap volt lehetőségem.


Ezután viszont már nem volt megállás. A fotók elkattintása után jöhetett a swatch-maraton és az üdvrivalgás. Nem igazán találom a szavakat a palettára, mert ez valami frenetikusan jó! Nincs olyan szín benne, amire azt mondanám, hogy "hát ez nem az igazi", mert mind az! Bár a Morphe palettákhoz képest magasabb volt az ára (átszámolva 14 ezer forint), minden dollárt megért!

Szerintem a legjobb az lesz, ha soronként mutatom nektek a swatchokat, és írok a színekről, a végén pedig mutatok egy gyors sminket is, amit feldobtam a swatchok után.
Ez a lap sajnos nem volt a palettában, de az interneten megtalálható. Ez alapján egyszerűbb a festékekről írni, és így ti is be tudjátok azonosítani.
Enlight – szaténfényű krémszín.
Beam – szaténfényű törtfehér, világosabb és pigmentáltabb (vagy inkább élénkebb színű) az Enlight árnyalatnál.
Silk Crème – halvány matt bézs, a tökéletes satírozó szín.
M.F.E.O –sötétebb matt bézs, szintén satírozáshoz.
Faint – csillogó bézs rózsaszín altónussal. Élőben inkább púderrózsaszín, mint bézs.
Sissy – csillogó lazac rózsaszín. Nagyon sok arany csillám van benne, így duochrome hatású.
Little Lady – ez is csillog és ez is rózsaszín, de inkább bronzba hajló, nem pinkes.

Alulról felfelé: Enlight, Beam, Silk Créme, M.F.E.O., Faint, Sissy, Little Lady
Creamsicle – matt okkersárga, rettentő különleges szín.
Butter – meleg halvány barna, és az állaga tényleg vajpuha a nevéhez híven. Az egyik legszebb matt.
Pooter – matt középbarna, egy kicsit hidegebb tónussal.
Pukey – a neve hányást jelent, ami végül is találó, hiszen egy sárgás barna színről beszélünk.
Hunts – matt sötét narancs, igazi tégla szín.
Firework – a Hunts csillogó párja, bár egy kicsit sötétebb is nála. Rozsdaszínnek mondanám.
Queen – hamisítatlan arany, hihetetlen textúrával. Olyan, mintha krémes lenne, és egészen fóliaszerű a végeredmény.

Alulról felfelé: Creamsicle, Butter, Pooter, Pukey, Hunts, Firework, Queen
Obsessed – az egyik személyes kedvencem, csodás csillogó pezsgőszín.
S.B.N – a Pooter csillogó párja. A neve a 'Smokey but natural' kifejezés rövidítése, szóval tökéletes szín a természetesbe hajló, de füstös sminkekhez.
Hillster – rezes narancsos barna, tele sok-sok csillámmal.
Roxanne – hasonlít a Hunts-ra, de egy kicsit visszafogottabb, nem annyira erőteljes narancs, inkább barnás. Ez is matt szín.
Jacz – matt bordó, de nem az a nagyon sötét burgundi szín, hanem sokkal tompább, kicsit lilás altónussal.
Buns – elég megfoghatatlan szín. Közép barna egy kis mályvás beütéssel.
Cranapple – csillogó vörösáfonya, a Jacz csillámos tesója. Igazi ünnepi szín. A képen a fények miatt egész pink, de élőben inkább pirosas.

Alulról felfelé: Obsessed, S.B.N., Hillster, Roxanne, Jacz, Buns, Cranapple
Royalty – csillogó sötétlila.
Twerk – csillogó királykék, a másik személyes kedvencem. Oda vagyok ezért a színért sminkben is!
Hustle – csillogó bézs, egyike a kevés hideg tónusú natúr színnek a palettában.
Meeks – csillogó bronz, az aranyhoz hasonlóan fóliaszerű.
24/7 – csillogó barna hatalmas csillámokkal. Ezt a színt csak ujjal, vagy vizes ecsettel lehet szépen használni.
Chip – Tejcsoki színű matt barna.
Mocha – Ha az előző tejcsoki volt, ez legyen tejeskávé.

Alulról felfelé: Royalty, Twerk, Hustle, Meeks, 24/7, Chip, Mocha
Pool Party – csillogó türkiz.
Jada – a 'teal' színt hogy hívják magyarul? Legyen zöldeskék... Zöldesebb, mint a Pool Party és matt.
Diva – csillogó sötétzöld. Az én szememnek ez inkább khakibe hajlik, de szürkés-kéknek is jellemezték külföldi oldalakon...
Enchanted – matt sötétzöld. Bár a palettában sötétszürkének tűnik, az elvarázsolt erdőre utaló név is arra enged következtetni, hogy zöld színnel van dolgunk.
Central Park – matt hideg tónusú sötétbarna.
Soda Pop – matt barnás fekete egy kis lilás beütéssel.
Abyss – matt fekete, ami szerény véleményem szerint lehetne pigmentáltabb is, bár JH büszkén hangoztatta, hogy a lehető legfeketébb. Szerintem sötétszürke.

Alulról felfelé: Pool Party, Jada, Diva, Enchanted, Central Park, Soda Pop, Abyss
Na és akkor jöjjön az első smink, amit a Jaclyn Hill palettával készítettem. Kb. 25 percem volt feldobni, mert aztán rohannom kellett, szóval még nem volt időm kiélni magam, de ami késik... az jön! Most egy viszonylag egyszerű halo sminket csináltam, amihez felül csak a földszíneket használtam, és az alsó szempillatőnél dobtam fel egy kis színnel.


1. A mélyítővonalban először a Silk Creme és az M.F.E.O. keverékét dolgoztam el egy satírozóecsettel.
2. Ezután a 24/7 árnyalatot vittem fel a mozgó szemhéjamra az ujjaim segítségével. Tényleg csak így lehet szépen dolgozni vele, az ecset nem sokat vesz fel belőle.
3. A széleknél újra eldolgoztam a satírozóecsettel és a Butter árnyalattal. Ez a szín elképesztő, az ecsettel is úgy siklik a bőrön, mint kés a vajon, nem véletlenül kapta ezt a nevet.
4. Ezután egy kisebb fejű pufi ecsettel a Mocha és a Soda Pop keverékét satíroztam el a mélyítővonalban, egészen a belső szemzugig.
5. Egy kicsit frissítettem a 24/7-en, majd a mozgó szemhéj közepére szintén az ujjammal feltapogattam az Obsessed árnyalatot, így alakult ki a 'halo' effekt, a széleken a sötét, középen pedig a világos árnyalatból.
6. Az alsó szemhéjra először a Butter árnyalatot vittem fel, majd egy ceruzaecsettel a Twerk került a szempillatőhöz.
7. A felső szempillatőnél egy picit mélyítettem a külső szemzugnál az Abyss feketével, de nem szerettem volna tus szerű hatást, csak egy kis füstösítés volt a cél.
8. Végezetül az Enlight került a szemöldökcsontra és a belső szemzugba.


Azt kell mondjam, az összes halványabb, natúr matt szín a palettában egy álom a satírozáshoz. Tökéletes átmeneteket lehet velük képezni, és a kezdők számára is megkönnyíti a színek összemosását. A swatchok alapján minden szín lenyűgözően pigmentált és nagyon jó az állaguk is, a legtöbb tényleg szinte krémesnek tűnik. 1-2 volt, ami egy picit porolt, ez inkább a matt sötétebb színekre jellemző. Mivel dolgoztam most több csillámossal is, elmondhatom, hogy egyáltalán nem hullanak. Az alapozást (mint mindig) a szemsmink előtt készítettem el, és nem kellett javítanom rajta a lehulló pigmentek vagy csillámok miatt. Nem véletlen, hogy magára a szemsminkre elég volt kb. 10-15 perc. A festékek pigmentáltsága és az állaguk nagyon megkönnyíti a munkát, hiszen nem igazán kell építeni a színeket, és az eldolgozás sem okoz nagy gondot. Alig várom, hogy tovább próbálgathassam!

Ha ti is kedvet kaptatok a palettához, akkor a Beauty Bay-t ajánlom, ITT tudjátok megrendelni.

Nektek hogy tetszik? Én teljesen oda vagyok érte... 🙈

- Orsi

You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Szia meg kérdezzétek, hogy mennyibe került és hogy működik mennyi az áfa stb...?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Az árát leírtam a posztban, de erről az oldalról már nem rendelhető, mivel a Beauty Bay nem forgalmazza tovább a Morphe termékeket. Nem volt plusz díj rá, hisz EU-n belüli rendelésről beszélünk.

      Törlés

Szólj hozzá te is a poszthoz!

A ti kedvenceitek

Kövess Facebookon

Írj nekem!

Név

E-mail *

Üzenet *