5 dolog, amiért imádom az őszt

20:52


Az előző posztom egy fotós-inspirációs poszt volt az őszről, de most konkrétabban is összegyűjtöttem, hogy mik azok a dolgok, amiket a legjobban szeretek ebben az évszakban. Íme az én TOP 5-ös őszi listám.

Az öltözködés


Az ősz néha nagyon szélsőséges tud lenni, és bár a reggelek már igazán hűvösek, a délutáni órákban akár a 30 fokot is megközelítheti a hőmérséklet, legalábbis az indiánnyár idején, szeptemberben. Ez okozhat némi nehézséget reggelente a ruhák kiválasztásánál, hiszen szívem szerint már téli kabátban indulnék, míg tudom, hogy délután egy bikini is elég lenne. Ettől függetlenül imádom az őszi ruhákat. Nyár végére már mindig nagyon visszahúz hozzájuk a szívem, és boldogan bújok bele a hosszú farmerekbe, a laza kötésű kardigánokba és a blézerekbe. Nem is beszélve az őszi színekről: szürke, bézs, karamell, homokszín, burgundi minden mennyiségben! A kedvenc őszi színeimről egyébként tervezek egy posztot.

A szőrös mamuszok


Azt már tudhatjátok rólam, hogy zokni fan vagyok, és aludni is zokniban szeretek a legjobban. Mivel elég fázós a lábam, nálam csak a nyári kánikula az egyetlen olyan időszak az évben, amikor nem húzok a lábamra semmit itthonra, legalábbis éjszakára. Most hogy volt már néhány hűvösebb nap, és az esték sem túl fülledtek, előkerültek újra a kedvenc szőrös mamuszkáim. A benti papucsomat őszre és télre ezekre szoktam lecserélni, és imádok ezekben császkálni. A kedvenceim a bojtos, cuki verziók, és azok, amiknek "tapacsos" (csúszásgátló) a talpa.

A kuckózás


És ennek minden tartozékát: a szőrös plédet, a puha párnákat a kanapén, amik úgy odaláncolnak, hogy sokszor órákig nincs kedvem kikelni onnan. A forró teát vagy kakaót, a filmnézést (főleg a karácsonyi filmeket! Igen, én már szeptemberben is Igazából szerelmet nézek...), a gyertyák és mécsesek villódzó fényét a falon, a narancsos és fahéjas illóolaj keverékét, ahogy párolog... Maga a tökély. És ha még az eső hangját is hallhatom mellé, akkor úgy érzem magam, mint aki körül megállt az idő.

A lakásdekoráció


Annyira de annyira szépek az őszi díszek! Mivel a lakásomban eleve a földszínek dominálnak (a fal fehér, a bútorok és a padló hideg szürkés bézs, a függönyöm csokoládébarna), így egyedül a dekoráció az, amit az évszakokra szoktam hangolni. Tavasszal pasztell színekkel dobom fel, nyáron élénkebb párnahuzatokkal, gyertyákkal. Ilyenkor ősszel azonban szépen visszatérek a gyökerekhez és előkerülnek a barna és szürke (50, hah! 😅) millió árnyalatában pompázó dekorok. Plusz mivel imádom a csillogó dolgokat is, elengedhetetlen néhány arany kiegészítő.

A sötét rúzsok


A fogszabályzó felrakása óta szinte egyáltalán nem hordok rúzst (és hiányzik is nagyon), így sajnos idén ősszel nem valószínű, hogy előkerülnek a kedvenc őszi színeim. Pedig ebben az évszakban nagy kedvencem a szájhangsúlyos smink. Sokszor csak szempillaspirált, esetleg egy vékony tusvonalat húzok az alapozás után, majd jöhet egy gyönyörű sötét burgundi, vagy mély lila rúzs. Meg persze az örök klasszikust is szeretem bevetni (igaz ezt az év minden napján... 😀): a vörös rúzs minden őszi szettet feldob! Fantasztikusan mutat a földszínekkel, szóval bátran hordjuk ilyenkor is!

Ti mit szerettek legjobban az őszben? ☺

- Orsi

You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Szia! :)
    Vannak közös kedvenceink a listában.☺️ Olyan jó ilyen cikkeket olvasni, mert nem csak akkor hangolódtam az őszre amikor én magam írtam a cikkeket, hanem amikor másoknál is olvasok ilyen bejegyzéseket! Szuper lett! 😘☺️

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett! :) Én is szeretem az ilyen jellegű cikkeket másoknál, segítenek meglátni még több szépet egy évszakban. :)

      Törlés

Szólj hozzá te is a poszthoz!

A ti kedvenceitek

Kövess Facebookon

Írj nekem!

Név

E-mail *

Üzenet *