Ezek a 2017-es ősz legdivatosabb színei a Pantone szerint

15:53


Az ősz visszatérő divat színei mellett évről évre újak tűnnek fel a világmárkák kifutóin. A Pantone idén két ajánlással is előrukkolt: külön színskálát állítottak össze a New York-i és a londoni divathét után. Ebben a posztban bemutatom a 2017-es ősz legmenőbb színeit és megtudhatjátok, melyek az én kedvenceim ezek közül. A színek leírásában nagy vonalakban leírtam, hogyan jellemzik őket Pantone-ék, és a személyes kommentárjaimmal egészítettem ki ezeket.

A Pantone 10-es skálája 2017 őszén - London

Pantone Top 10 | London
PANTONE 18-1662 Flame Scarlet
Élénk, tüzes skarlátvörös. Az ősz legerőteljesebb színe. A piros árnyalatai minden évszakban megállják a helyüket.

PANTONE 12-2904 Primrose Pink
"Primula-szín", azaz halvány pasztell rózsaszín. Nekem inkább a tavaszt juttatja eszembe, de nagyon jól mutat az őszi színekkel.

PANTONE 16-1331 Toast
Klasszikus őszi szín, felmelegíti a lelket a hűvös évszakokban. Engem a tejeskávéra emlékeztet.

PANTONE 14-4121 Bluebell
Nyugalmat árasztó babakék. A halvány rózsaszínhez hasonlóan ez is inkább tavaszi szín, bár télen is szívesen hordom.

PANTONE 18-3531 Royal Lilac
Varázslatos lila, ami gyönyörűen passzol a paletta többi színéhez. Még nem tudtam eldönteni, hogy tetszik-e. Nem valószínű, hogy hordani fogom.

PANTONE 18-1018 Otter
"Vidraszín": Pantone-ék szerint ez a szín a vidék színe. Imádom a semlegesebb szürkés-barnákat, szóval szerelem.

PANTONE 19-4029 Navy Peony
Mindkét színskálán megtalálható ez a tengerészkék árnyalat. Semleges, sötét szín, amely segít elszakadni a feketétől a szezonban. Juppí!

PANTONE 16-1338 Copper Tan
A paletta egyik legkülönlegesebb meleg barnája. Számomra olyan, mint egy romlott lazac. Tudjátok, amelyik már elkezd megbarnulni.

PANTONE 15-0751 Lemon Curry
Egzotikus szín, ami pikantériát csempész a szezon színei közé. Egyébként egy élénkebb okkersárga, ami azért nem olyan idegen az őszi palettán. Az én monitoromon nézve akár libafosnak is nevezhetném. 🤔

PANTONE 16-0639 Golden Olive
Gyönyörű olíva szín, ami az ősz egyik alapszíne, mégis élénkséget kölcsönöz a szetteknek. Ez egy kicsit sötétebb libafos, de amúgy ezt a színt kifejezetten kedvelem. 😀


A Pantone 10-es skálája 2017 őszén - New York

Pantone Top 10 | New York
PANTONE 17-1558 Grenadine
Erőteljes, dinamikus gránátvörös. Egy igazi figyelemfelkeltő szín, ami magabiztosságot kölcsönöz.

PANTONE 19-1725 Tawny Port
A vörös legújabb mély árnyalata: elegáns, szofisztikált és ízléses.

PANTONE 13-2808 Ballet Slipper
Ez a lágy "balettcipő" rózsaszín, az egészségtől ragyogó rózsás arcbőrre emlékeztet. Nagyon hasonlít a Primrose Pink árnyalatra, egy picivel sötétebb.

PANTONE 16-1341 Butterum
Ez a meleg barna az hűvös őszi estéket és a kandallóban ropogó tüzet idézi. Ez a londoni paletta Toast árnyalatához hasonlít, utóbbi egy hangyaf*sznyival sötétebb. Szerintem gyönyörű.

PANTONE 19-4029 Navy Peony
Ez a mesés tengerészkék, ami a másik palettán is megtalálható alapszín.

PANTONE 17-4402 Neutral Gray
Semleges szín, a Navy Peony-hoz hasonlóan az évszak egyik alapárnyalata. Kiegészítő színként is ajánlják Pantone-ék, de akár tetőtől talpig beszürkülhetünk, ha igazán divatosak szeretnénk lenni idén.

PANTONE 19-4524 Shaded Spruce
Az örökzöld erdőkből jól ismert fenyőzöld idén ősszel is nagy sláger lesz. Az én monitorom kissé kékesen adja vissza, inkább olajzöldnek nevezném. Akárhogy is, szép szín, ez elvitathatatlan.

PANTONE 16-0543 Golden Lime
Földszín egy kis csavarral: az arany altónusok és a zöldes-sárga szín frissességet csempész a klasszikus őszi árnyalatok mellé, mégis tökéletesen kiegészíti azokat. Szóval ő a New York paletta libafosa.

PANTONE 17-4041 Marina
Az egyetlen igazán hideg, frissítő szín az őszi palettán. Nem tudom hova tenni ezt a színt. Nekem nem ősz, de még csak nem is igazán tél. Ettől még szép és hordható, de én nem hiszem, hogy ehhez fogok nyúlni a következő hónapokban.

PANTONE 17-1145 Autumn Maple
Az őszi juhar az évszak legalapvetőbb és legmelegebb színe. Gyönyörű rozsdabarna, tényleg egy igazi őszi sláger.


Az én Top 5 Pantone színeim a 2017-es őszi szezonban

Grenadine - gránátvörös


Nagyon szeretem a narancsos piros színeket, így a két paletta pirosai közül nálam ez az abszolút befutó. Az őszi-téli szetteket nagyon szépen fel lehet dobni ezzel. 

Navy Peony - tengerészkék


Nagy szerelmese vagyok a tengerészkéknek, nyáron fehérrel és pirossal, télen földszínekkel párosítva. Számomra tényleg ez a fekete tökéletes alternatívája. 

Neutral Gray - semleges szürke


Mit is mondhatnék... A szürke az alap, örök, klasszikus, megunhatatlan, must-have. Imádom, és nem csak ősszel, de ilyenkor különösen sok szürkét hordok. Egy kötött pulóvert például el sem tudnék képzelni ennél tökéletesebb színben. Számomra igazi adu ász a "nem tudom, mit vegyek fel" napokon. 

Toast - pirítós


Ez volt az első szín a palettákat végignézve, amelyiknél azt gondoltam, "wow, de szép!". Ez nagyon az én színem. A barnák és a földszínek mindig is a kedvenceim voltak/lesznek, de ez az árnyalata különlegesen szép, és van benne egy kis fűszer. 

Otter - vidra


Szerencsések a vidrák, hogy az év minden napján ilyen gyönyörű színt viselhetnek magukon. A Toast mellett ez a másik igazán nagy kedvencem, ha az őszi szezonban gondolkodom. Ruhában, sminkben, körömben, bárhogy szívesen hordom ezt a semlegesebb barnát ebben az évszakban.

Írjátok meg kommentben a ti top 5-ös listátokat a fenti 20 szín alapján, nagyon kíváncsi vagyok rá! 😊

- Orsi

You Might Also Like

4 megjegyzés

  1. Néda... nem kell venni az idén semmit, van pár divatos színű és kialakítású cuccom... ezt már szeretem. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hehe, igen, én is nyugodtan konstatáltam, hogy idén egész divatos leszek, ha a színeken múlik. :D Sőt, a nyári leárazásokon vett őszi darabjaim is beillenek a sorba, pedig nem tájékozódtam előre... :D

      Törlés

Szólj hozzá te is a poszthoz!

A ti kedvenceitek

Kövess Facebookon

Írj nekem!

Név

E-mail *

Üzenet *