MJUS WORLD | Wellness hétvége Körmenden

00:55


Ahogy azt már láthattátok Instagramon és Facebookon, az elmúlt hétvégét Körmenden töltöttem a Mjus World Resort & Thermal Parkban, ami egy négy csillagos wellness szálloda. Korábban nem hallottam róla, pedig általában figyelemmel kísérem itthon a turizmust, és szoktam tudni róla, ha egy-egy új szálloda nyílik, de ez valahogy kimaradt. Szerintem nem is kapott túl nagy sajtóvisszhangot. Most azonban erre esett a választás, mert a szálloda 2016-ban nyílt, így szinte mondhatni, hogy vadonatúj, a vélemények, fotók alapján nagyon jónak tűnt, így kíváncsivá tett.


Mjus World Standard Room


Péntek délután érkeztünk meg, Budapesttől autóval bő két órára van Körmend. Egy gyors check-in után birtokba vettük a szobát, ami irtó szuperül nézett ki. Látszott rajta, hogy zsír új, amit imádok. Az egyetlen furcsaság nekem, hogy nincs benne szekrény. Két napig bőröndből öltözködtem, ami még nem olyan vészes, de ha valaki egy hétre érkezik, már kellemetlenebb.

Sajnos a fürdőről elfelejtettem másik képet csinálni, de mögöttem látszik a zuhany, ami akkora volt, mint a fürdő szélessége, és egy üvegfallal volt leválasztva. 
Az ágyon kívül volt 3 kisebb kanapé is, szóval ülőhelyből nem volt hiány. A fürdőszoba meseszép volt, tágas zuhanyzóval, ami egy nagy tejüvegen keresztül kapta a természetes fényt a szoba felől. Az ágy valami csoda volt, memóriahabos matraccal és pihe-puha paplannal. Életem legjobb takarója volt, de tényleg. Egyébként egy külön sleep menü is volt a szobában, amiből más ágyneműt is lehetett volna választani.



A szobához tartozott egy pici erkély, illetve egy francia erkély is (azt hiszem így hívják azt, ahova nem tudsz kilépni, csak úgy állsz az ajtóban 😀). A szoba stílusa és a berendezés nekem nagyon bejött, a modern retro jelzővel tudnám leírni. Minden anyagon látszott, hogy minőségi, a padlótól kezdve a bútorokon át a szaniterekig, szóval tényleg imádtam.


Mjus World Wellness

A lepakolás és a terepszemle után már elő is került a fürdőruha, mivel a wellness részleget este 8-ig lehet használni, ki kellett használni minden percet. Nagyon szép napos idő volt, így a fürdőköntösben körülnéztem a hotel parkjában, ami gyönyörű. Óriási területen található, és a kinti medence szuper lehet nyáron, szeptembertől sajnos már nem üzemel.


Egy kicsit bosszús voltam, mert érkezéskor közölték, hogy a finn és a bio szauna, valamint a jacuzzi nem üzemelnek. Mivel egy wellness részlegen ezek a kedvenceim, így eléggé megölte a bulit, hogy egész hétvégén karbantartás alatt álltak. Konkrétan három medence maradt, amit lehetett használni.


Az egyik egy fedett, meleg vizes (kb. 38°C), ami úgy volt kialakítva, mintha egy barlangfürdőben lenne az ember. A medence egyik oldalán kisebb-nagyobb beugrókban jacuzzik voltak, amik gombnyomásra indultak be, és egész élethű volt a barlangot imitáló kő is. A medence körül gyönyörű nyugágyak és ilyen kis kabin szerű bútorok voltak, hófehérek, egyszerűen imádtam, annyira jól nézett ki az egész. Körben pedig panoráma üveg, így a medencéből a hotel parkjára lehetett látni.


A másik medence egy kinti-benti medence volt, kicsit hűvösebb, 34-36°C-os vízzel, amiben egy kis ajtón keresztül lehetett átúszni bentről a nyitott részre. Kint és bent is volt a medencében jacuzzi rész, kint pedig vízfúvók (először vízágyút akartam írni 😅) is voltak, amikkel a hátunkat nagyon jól lehet masszírozni. Ami nekem nagyon furcsa volt, hogy egyik medence szélén sem voltak körben ilyen ülőkék kialakítva, szóval csak ácsorogni lehetett bennük, meg a szélén könyökölve kapaszkodni. Én ezt nagyon hiányoltam.


Volt még egy kis kör alakú medence, a "kacsaúsztató", ami kb. fél méter mély volt, és mivel nem volt benne pezsgőfürdő, nem igazán láttam a funkcióját.

A szauna részlegen a török és a római fürdő volt használható, de nekem egyik sem jött be különösebben. A török gőzfürdő sosem volt a kedvencem, én a száraz szaunákat szeretem, mert a gőz miatt nem kapok levegőt sajnos 1-2 percnél tovább. A római pedig egy aromás, kb. 40-50 fokos, nagyon kis lightos szauna volt, ez sem az én világom. A finn szaunában szeánsz is lett volna péntek és szombat délután is, amit imádok, de így persze ezek is elmaradtak...


Dolgoztam spa-ban, tudom, milyen ez: ha egy szauna úgy dönt, hogy elromlik, pláne hétvégére, az óriási szívás, mert minden vendég húzza miatta a száját. Most viszont vendégként tényleg rosszul esett, hogy a kedvenc szolgáltatásaim kapásból kiestek egy hétvégéről, és ezt már csak az érkezéskor bökték oda. Masszázson nem voltam, de a spa menüt nézegetve elég sok jót találtam, szóval szerintem érdemes lehet kipróbálni. A hétvége így végül 100%-ban fürdéssel telt: egyik medencéből a másikba mászkáltam, és kb. ennyi. Nem mondom, hogy unalmas volt, hisz a pihenés volt a cél, ennél pihentetőbb dolog pedig nem sok van, de azért volt egy kis hiányérzetem.


Vendéglátás a Mjus World-ben


És akkor térjünk át a másik sarkalatos pontra, az ételekre. Félpanziós volt a csomag, így reggeli és vacsora járt hozzá. A reggelit nem kell ragozni, ez minden szállodában királyság, egyszerűen imádok hotelben ébredni és reggelizni, halálra szoktam magam zabálni általában, ami azért vicces, mert alapvetően nem jellemző, hogy reggeliznék. De itt elém teszik, ráadásul számtalan féle kaját. Persze, hogy tömöm magamba.


Volt több féle kolbász, virsli, sült szalonna, szendvicsre valók, helyben sütött péksütemények, amik még melegen kerültek elénk. Tonhalkrém, krémsajt, friss zöldségek, gyümölcsök, tojás több féle változatban, sőt kívánság szerint el is készítették az omlettet.


A reggelinél egyébként láttam, hogy többféle magtej volt kirakva, voltak glutén, cukor, laktóz mentes cuccok, szóval erre odafigyelnek. Igaz én nem élek ilyenekkel, de az ételérzékenyek számára ez tudom, hogy fontos szempont.


A vacsorával már nem voltam ennyire elégedett, de semmiképp sem mondhatom, hogy rossz volt. Nem volt túl nagy a választék, mindkét este két leves, 3-4 előétel, valami laktatóbb desszert volt kirakva. 



Mindig volt több féle hús, hal, és köretek, de nem tudom, hogy vegetáriánusként jól tudott volna-e lakni itt valaki. Sanszos, hogy ha igazán jót szeretett volna így valaki enni, annak az étlapról kellett volna választania. Egyébként nagyon jónak tűnt az a'la carte is, viszont elég borsos árban mérik így az ételeket.



Ezen kívül voltak sajtok, gyümölcsök, sütemények, salátabár. Minden finom volt, de mivel tudtam, hogy egy olasz tulajdonban lévő szállodáról van szó, vártam volna valami finom tésztát, vagy olaszosabb fogásokat, de magyar menza jellegű kaják voltak inkább, csak egy kicsit jobb minőségben elkészítve. De a lényeg: éhen egyszer sem maradtam, sőt. Mindig találtam olyat, ami a fogamra való volt, és a sütikkel kiegészítve már sikerült degeszre ennem magam esténként is.


Mjus World Fun

Szabadidős elfoglaltságokból nincs hiány, a parkban található pályán labdajátékokat lehet játszani, és a szállodában található egy bowling pálya, amit nem próbáltam ki, de elég sokan játszottak, ahogy láttam. Ezen kívül lehet még biliárdozni és ping-pongozni. Illetve meglepően hangzik, de van itt egy cipőbolt is, a Mjus ugyanis eredetileg egy cipő márka, szóval ha valakinek a pénzköltés is a 'fun' kategóriába tartozik, akkor erre is van itt lehetősége.



Van egy hatalmas lounge, ahol iszogathatunk nap közben, és itt lehet beváltani az érkezéskor kapott welcome drink kupont is. Gyerekbarát hotel lévén elég sok animációs program van nap közben, szóval nyugodtan le lehet passzolni a kölköket, mert egész nap pesztrálják őket ilyen-olyan foglalkozásokon. De a felnőtteknek is vannak programok, pl. gerinctorna, labdajátékok, szauna szeánsz (hehe... 😕).


Ajánlom a Mjus World-öt?

Összességében azt mondom, hogy igen. Nem távoztam 100%-os elégedettséggel, de keserű szájízzel sem. Mivel egy gyönyörű szállodáról beszélünk, ami minden részletében igényes, én azt mondom, érdemes kipróbálni mindenképp. A vendéglátással elégedett voltam és a működő szolgáltatásokkal is. Az egyetlen dolog, ami miatt panaszt is tettünk távozáskor az volt, hogy a 'Ne zavarj!' tábla ellenére is berontott a takarítónő, és neki állt feljebb, mikor ki lett zavarva. Konkértan mindkét reggel benyitottak, amiből pont nem volt kellemetlen szitu, de az egyik ilyen eset előtt 1 perccel léptem ki a zuhanyból.


Hogy kiknek ajánlom igazán, az egy nagyon jó kérdés. Egy gyerekbarát szállodáról van szó, tehát a vendégek nagy része kisgyerekes család volt, de mivel maga a szálloda és a wellness részleg is hatalmas, és szezonon kívül elég kevés vendég van, így ez abszolút nem volt zavaró. Nem volt gyerekzsivaj, rohangálás, sírás, szóval nagyon szépen eloszlott ennyi gyerek egy ekkora hotelben. Szóval a családoknak mindenképp tudom ajánlani, mert egy igazi gyerekparadicsomnak tűnt a hely már csak a sok program miatt is.


A családokon kívül nyugodt szívvel ajánlom még pároknak is, főleg most, utószezonban, mivel tényleg nagyon kevés vendég lézengett (kiemelt időszakban biztos más a helyzet), szóval lehet nyugodtan romantikázni, minden adott hozzá. De ajánlom baráti társaságoknak is, ebből is láttam többet, pl. egy 5-6 fős csajokból álló társaságot, szóval szedjétek össze a lányokat és irány Körmend!


Ez a két nap két főre a félpanziós szállással, IFA-val, italokkal (vacsinál szobaszámhoz írják, illetve a wellness-ben és a lounge-ban) együtt kb. kereken 80.000 Ft-ba került, ami azt gondolom, hogy egész jó ár-érték arányban van (pontosabban lenne, ha épp minden szolgáltatás működik).

Ha szeretnétek még több infót, a szálloda weboldalát ITT éritek el, a Facebookot pedig ITT.



Nektek van kedvenc wellness szállodátok az országban? Írjátok meg kommentben! ☺


 - Orsi

You Might Also Like

6 megjegyzés

  1. Nagyon jó képek lettek.:)
    Jó kis cikk lett, szép helyen voltál. :)
    Puszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) Nekem is nagyon tetszett, gyönyörű modern szálloda! :) Pussz!

      Törlés
  2. Ezt nagyon szépen megírtad, mintha egy szállodalátogatásra specializálódott blogger írását olvastam volna :D A tapasztalaid alapján kedvem támadt hozzá, màr most indulnék 🙄

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Barbi! :D Örülök, hogy így gondolod, szívesen tesztelnék gyakrabban szállodákat! :D Amúgy turizmus-vendéglátás szakon szereztem az első diplomám, így ezért áll hozzám közelebb ez a világ, és kicsit más szemmel nézem a hoteleket emiatt... :) Sokkal kritikusabb vagyok sajnos, ami nem mindig jó. :D

      Törlés
  3. Orsi! Ez a cikk a fotókkal szenzációs, amit írtál!!! Én már jártam 2016.decemberben ott, és jövő héten megyek újra a párommal. Én is szoktam véleményeket írni a szálláshelyekről (leginkább a Booking-on) Hamarosan elolvasom a többi utazási blogodat is, tuti kapok ötletet belőle. Nagyon HITELES és érdekes az írásod. Sőt! Biztatlak, hogy bővítsd a kört, várom a további bejegyzéseidet! Üdv.: Zoli

    Visszatérve a kérdésedre, nekem a HOTEL SPIRIT Sárvár és a LIFE STYLE Hotel - Mátraháza a kedvenceim.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Zoli! Nagyon örülök, hogy tetszett a poszt, köszönöm szépen a kommented! :) Bízom benne, hogy hamarosan lesz lehetőségem újabb szálláshelyeket tesztelni, ebben az esetben mindenképp megosztom a blogon a tapasztalataimat! A te kedvenceidet például nagyon szívesen kipróbálnám, mindkettőről szuper véleményeket olvastam eddig.

      Törlés

Szólj hozzá te is a poszthoz!

A ti kedvenceitek

Kövess Facebookon

Írj nekem!

Név

E-mail *

Üzenet *