Kipróbáltam a hajlaminálást! Vajon tényleg működik?

07:00


Anyukám nem rég mutatott egy cikket a "hajlaminálásról", ami egy olyan természetes alapanyagokkal végezhető eljárás, amit otthon is tudunk kivitelezni, és állítólag nagyon fényessé, puhává, könnyen kezelhetővé válik tőle a haj. 

Én ezekhez a DIY praktikákhoz általában szkeptikusan állok, és alapvetően lusta is vagyok ilyenekkel matyizni otthon, de mivel mostanában annyira botrányosan kócolódik a hajam, hogy bármit megtennék ellene, nekivágtam hát a hajlaminálásnak.

Hajlaminálás házilag - hozzávalók:


  • 100 g kókusztej (én a Lidl-ben kapható konzervet használtam)
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál keményítő

Na kezdjük ott, hogy a brutál sűrű és hosszú hajra (mint az enyém) ez a mennyiség halottnak a csók, szóval én bekevertem majdnem az egész konzerv kókusztejet, ami azt hiszem 400 g-os kiszerelés, ebből kb. 300-350 ment a cuccba. A citromlében kell elkeverni a keményítőt, itt is figyelembe vettem az arányokat és többet tettem mindenből, plusz az olívaolajból is.

Ezt a keveréket kell lábasban felmelegíteni, de nem szabad forralni (bár így nekem nem is nagyon sűrűsödött be a keményítőtől sem). Mikor kicsit visszahűlt, elmentem hajat mosni, mivel tiszta, törölköző száraz hajon kell alkalmazni. Hajmosás után szépen bepacsmagoltam vele a kis buksim, meg a hajam teljes hosszát, húztam rá egy zacsit, felturbánoztam törölközővel és így pihentem kb. egy órát.

Majd' megőrültem, folyt a fejemen, nyakamon, homlokomon, fülemen a cucc, még így is, hogy zacskó és törölköző is volt rajta, de hősiesen törölgettem és kivártam az egy órát. Mikor letelt, jöhetett egy újabb hajmosás samponnal, aztán már csak reménykedni tudtam, hogy sikerült alaposan kimosni a keveréket a hajamból, és nem kell harmadjára is nekifutnom a dolognak. 😅

Direkt nem használtam balzsamot a hajmosáskor, ugyanis az eljárástól két hétig érezhetően puhábbnak és selymesebbnek kéne lennie a hajnak, amellett, hogy fényessé is varázsolja. Ahogy olvastam, ez a pakolás a töredezett, száraz, fénytelen és gubancos hajra egy igazi csodaszer. 


A hajlaminálás eredménye

Mivel nem használok hajszárítót így csak másnap láttam az eredményét. Őszintén szólva nem sok különbséget láttam és éreztem a hajamon. Először kicsit "keményebbnek" is éreztem, mint máskor, de rájöttem, hogy ez amiatt lehet, hogy most nem használtam szilikonos balzsamot, amit máskor szoktam.

Mivel azóta még nem fésülködtem (igen, csak közvetlenül hajmosás előtt szoktam, mivel a göndör hajamból sörény lesz a fésülködéstől 🙈), nem tudtam megtapasztalni, hogy könnyebb-e, de az ujjaimat könnyebben át tudom húzni a tincseimen

Mostanában előfordult, hogy egy fonáshoz percekig tartott, mire elválasztottam a három tincset, és közben 15 csomót szedtem szét szálanként. Gondolhatjátok, milyen állapotban van a hajam. Most ez nem okozott problémát, pikk-pakk szétválasztottam a göndör fürtjeimet is, szóval látom a fényt az alagút végén. Mivel alapból is elég fényes, dús, és egészséges a hajam (ezért sem értem ezt a kóc mániát most nála... 😏), így nagyon látványos eredményt ezen a téren sem hozott a pakolás, de úgy gondolom, hogy egy fénytelen hajba biztosan életet tudna lehelni.

Egy alkalomtól nem vártam csodát, és nem is érkezett meg, de mivel tápláló és egészséges összetevőkből álló pakolásról van szó, én úgy gondolom, megérdemel még egy (vagy akár több) esélyt. Megpróbálom tökéletesíteni az állagát is, mert ha sűrűbb lenne, akkor már ezzel a csordogálással sem lenne gond. Az is lehet, hogy felturbózom még egy kis extra kókuszolajjal, ha már úgyis kókusz alapú az egész, és az olaj köztudottan az egyik legjobb hajápoló csodaszer.

Ha szerettek ilyesmikkel kísérletezni otthon, akkor nektek is ajánlom, hogy próbáljátok ki. A kókusztejtől isteni finom illata lett a hajamnak, ami még hajmosás után is érződött, ez pedig sokkal jobb volt bármilyen samponnál vagy balzsamnál.

Ti próbáltátok már ezt a módszert, vagy kedvet kaptatok most hozzá? Nektek van valami praktikátok, amivel könnyen kifésülhetővé teszitek a hajatokat? Segítsetek rajtam! 😀

Ha tetszett a poszt, osszátok meg Facebook-on és kövessétek ott is a blogot, hogy ne maradjatok le az új bejegyzésekről! ❤

- Orsi

You Might Also Like

0 megjegyzés

Szólj hozzá te is a poszthoz!

A ti kedvenceitek

Kövess Facebookon

Írj nekem!

Név

E-mail *

Üzenet *