Bőrradírok harca | MARK vs. Blanche

16:52


Aki régebb óta követ, tudja, hogy régebben a DIY bőrradírra esküdtem, aminek az alapja szintén a kávé. Receptet is mutattam már, amit ITT olvashattok. Az utóbbi időszakban azonban lehetőségem volt kipróbálni két márka kávés testradírját és arra gondoltam, hogy egy összehasonlító posztban számolok be a tapasztalataimról.

Blanche kávés testradír szőlőmagolajjal


A Blanche szőlőmagolajos testradírja még karácsony előtt érkezett meg hozzám, és szerelem volt első szaglásra. Ahogy kinyitottam a kis tégelyt, kirobbant belőle a narancsillat, ami az egyik kedvencem, így amikor megéreztem, egyből levett a lábamról.

A radír állaga nagyon tetszett, nem túl durva, nem karcolja a bőrt, de teszi a dolgát, ahogy kell. Egy picit száraz, így a tenyeremben egy kis vízzel szoktam összekeverni, mert amúgy hamar lepereg a bőrről és így kárba vész a kád alján. A kávé mellett a só benne a másik mechanikai peeling, ami hasznos, hiszen fertőtlenítő hatása van, de emiatt ha van egy pici hámsérülés, azt biztos, hogy csípni fogja.

Használat közben a kávé illata sokkal dominánsabbá válik, a narancsot olyankor szinte alig érzem, de utána az egész lakás narancsos kávé illatban úszik. Reggel jó kis élénkítő hatása van, ettől biztosan felébred az ember. Hetente egyszer szoktam használni, és még legalább a fele megvan, mert egyáltalán nem kell belőle sok, vízzel keverve nagyon jól el lehet oszlatni a bőrön.


Összetevők:

  • Arabica kávé őrlemény
  • Himalája só
  • Fehér agyag
  • Napraforgó olaj (hideg sajtolással készül, nem összekeverendő az étolajjal!)
  • Szőlőmagolaj
  • E-vitamin
  • Bio édesnarancs illóolaj 
  • Hipoallergén vanília illat 

Ár: 3190 Ft
Mennyiség: 150 ml
Kiszerelés: műanyag pohár.

Mark Coffee Watermelon testradír

A Mark Scrub görögdinnyés testradír két hete érkezett, és már aznap ki is próbáltam. Az illata engem sokkal inkább emlékeztet a sárgadinnyére. Olyan, mint a sárgadinnye fagyi, ami az egyik kedvenc fagylaltom, ezért ennek az illatába is beleszerettem. Igazi nyár! Éppen ezért szerintem őt inkább a melegebb hónapokban fogom használni.

A testradír nagyobb szemcsékből áll, egy picit jobban karcol, mint a Blanche radírja. Ez viszont sokkal olajosabb állagú, nem szükséges vizet adni hozzá, anélkül is jól el lehet dolgozni. A kávé és a só mellett barna cukor is került bele, talán ennek is köszönhető a durvább radírozó hatás.

A zacskós csomagolás szerintem nem annyira praktikus, de vízálló, így bevihetjük magunkkal a zuhanyba. Minden esetre örültem, hogy kaptam egy műanyag pohárkát is mellé, miután jeleztem a cégnek, hogy sérült csomagolásban érkezett meg a termék. Nagyon szimpatikusan és gyorsan reagáltak a problémára, amit ezúton is köszönök.


Összetevők:

  • Robusta kávé
  • Kókuszolaj 
  • Barna cukor 
  • Tengeri só
  • E-vitamin
  • Természetes illatanyag

Ár: 5200 Ft (illatonként eltérő)
Mennyiség: 150 g
Kiszerelés: zárható vízálló zacskó. Külön kapható műanyag tároló pohár 1000 Ft-ért.


Többszöri használat után a Mark és a Blanche bőrradírjáról is elmondhatom, hogy nagyon megkedveltem őket, mennyei illatuk van és szuper jól radíroznak. Igazi babapopsi finomságú lesz a bőr minden egyes használat után. Mivel mindkét bőrradír alapját az őrölt kávé teszi ki, ezért segítenek a méregtelenítésben és a narancsbőrrel is felveszik a harcot. A kávé mellett mindkettőben sok más természetes hatóanyag található, mint például az olajok és az E-vitamin. A bennük lévő olajok miatt a hidratáló hatás is érezhető, fürdés után egyiknél sincs szükség testápoló használatára, mert érezhetően puha és táplált marad a bőr.

Ti próbáltátok már valamelyiket?

- Orsi

You Might Also Like

0 megjegyzés

Szólj hozzá te is a poszthoz!

A ti kedvenceitek

Kövess Facebookon

Írj nekem!

Név

E-mail *

Üzenet *