Multiorgazmusom volt a szaun√°ban? ūüė≤

11:57


Nyugi, semmi rosszra nem kell gondolni. Rendszeresen szaun√°z√≥k m√°r tal√°lkozhattak a szaunaorgazmus kifejez√©ssel, hiszen a sze√°nszok sor√°n a szaunamesterek is szeretnek po√©nkodni vele. De hogy mi is ez? Kider√ľl, ha tov√°bb olvastok.

Lehet, hogy ez a bejegyz√©s ink√°bb a t√©l elej√©n lett volna aktu√°lis, de fogjuk r√°, hogy a tavaszi m√©regtelen√≠t√©s jegy√©ben kamp√°nyolok a szaun√°z√°s mellett. Tal√°n kevesen tudj√°tok r√≥lam, hogy eg√©szs√©gturizmus szakir√°nyon szereztem meg az elsŇĎ diplom√°mat, √≠gy el√©g sokat tudok a gy√≥gy- √©s wellness szolg√°ltat√°sokr√≥l, t√∂bbek k√∂z√∂tt a szaun√°z√°sr√≥l is. Igen, nek√ľnk ez tananyag volt, √©s im√°dtam!

Szaunaszeánsz - a közösségi szaunaélmény

A hossz√ļ h√©tv√©g√©n elugrottunk a kedvenc f√ľrdŇĎnkbe egy egynapos wellness-re. A tiszak√©cskei Tisza-parti Gy√≥gy- √©s √Člm√©nyf√ľrdŇĎ n√©h√°ny √©ve csodasz√©p szaunar√©szleggel bŇĎv√ľlt, ahol rendszeresen tartanak szaunasze√°nszokat. 

A p√©nteki szaunaest alkalm√°val h√°rom szaunasze√°nszon vehettem r√©szt. Az elsŇĎ egy k√≥kuszos-van√≠li√°s, j√©g√°fony√°s √©s narancsos arom√°s bemeleg√≠tŇĎ fel√∂nt√©s volt. A m√°sodik egy cukros peeling j√°zminnal √©s ol√≠vaolajjal, amivel k√©t fel√∂nt√©s k√∂zt lerad√≠roztuk az elhalt h√°msejteket. A harmadik egy bŇĎr√°pol√≥ sze√°nsz volt, amikor m√©z √©s ol√≠vaolaj kever√©k√©vel kent√ľk be j√≥ alaposan magunkat a 80-90°C-os szaun√°ban. A 15 perces sze√°nszok k√∂z√∂tt 45 perces pihenŇĎt tartottunk, friss√≠tŇĎ te√°t √©s gy√ľm√∂lcs√∂t is kaptunk, hogy p√≥toljuk a folyad√©kvesztes√©get.Szaunaorgazmus - a világ egyik legjobb érzése!

A finn szaun√°ban n√©h√°ny perc alatt beindul a verejt√©kez√©s m√©g akkor is, ha nem t√ļl magas a p√°ratartalom, ezt azonban fel√∂nt√©sekkel lehet tov√°bb fokozni. Ilyenkor a szaunamester illatos arom√°kkal d√ļs√≠tott vizet locsol a szaunak√°lyha forr√≥ k√∂veire, amely hirtelen megemeli a p√°ratartalmat. Ez√°ltal sokkal forr√≥bbnak hat a levegŇĎ, szinte perzseli az ember bŇĎr√©t, k√ľl√∂n√∂sen a felsŇĎbb padokon √ľlve. Nekem ez az √©rz√©s elŇĎsz√∂r kellemetlen szokott lenni, sz√≠vem szerint ilyenkor kirontan√©k a kabinb√≥l, de tudom, hogy meg√©ri v√°rni a folytat√°sra.

A fel√∂nt√©s sor√°n k√©pzŇĎd√∂tt p√°r√°val ugyanis dolgozni kezd a szaunamester. A gŇĎzt egy t√∂r√∂lk√∂zŇĎvel, legyezŇĎvel, vagy egy √ļgynevezett z√°szl√≥val j√≥ alaposan felkavarja, √≠gy a forr√≥ √©s a textil legyez√©se √°ltal √©rkezŇĎ hŇĪv√∂sebb levegŇĎ v√°ltakozva √©ri el az izzadt bŇĎr√ľnket. EttŇĎl az idegv√©gzŇĎd√©seink is teljesen √∂sszezavarodnak, √©s hidegr√°z√°ssal reag√°lnak. LibabŇĎr√∂sek lesz√ľnk, bors√≥zni kezd a h√°tunk, √©s egy ambivalens, de hihetetlen√ľl kellemes √©rz√©s j√°rja √°t az eg√©sz test√ľnket. Ezt a j√≥lesŇĎ borzong√°st nevezik szaunaorgazmusnak. Ha szerencs√©sek vagyunk, √©s egy √ľgyes szaunamestert fogunk ki, aki j√≥l zsonglŇĎrk√∂dik a kell√©keivel, akkor egy sze√°nsz sor√°n ak√°r t√∂bbsz√∂r√∂s "orgazmust" is √°t√©lhet√ľnk.

A jelens√©g tudom√°nyos magyar√°zata a k√∂vetkezŇĎ: hi√°ba vesz k√∂r√ľl benn√ľnket a forr√≥s√°g, a legyez√©s hat√°s√°ra test√ľnk hideg√©rzŇĎ receptorai aktiv√°l√≥dnak, melyekbŇĎl egy√©bk√©nt sokkal t√∂bb van, mint a bŇĎr m√©lyebb r√©tegeiben √ľlŇĎ meleg√©rzŇĎ idegekbŇĎl. Ez a k√ľl√∂nleges √©rz√©s az orgazmushoz hasonl√≥an endorfint termel, a boldogs√°ghormon pedig f√ľggŇĎs√©get okoz. Ez√©rt lehet annyira r√°kattanni a szaun√°z√°sra.

Nektek volt m√°r r√©szetek ebben az √©lm√©nyben? Ha nem, mindenk√©pp aj√°nlom, hogy pr√≥b√°lj√°tok ki a szaun√°z√°st egy sze√°nsz keretein bel√ľl is, mert eg√©szen m√°s √©lm√©ny, mint amikor csak sim√°n behuppanunk izzadni.

- Orsi

You Might Also Like

0 megjegyzés

Szólj hozzá te is a poszthoz!

A ti kedvenceitek

Kövess Facebookon

√ćrj nekem!

Név

E-mail *

√úzenet *