Multiorgazmusom volt a szaunában? 😲

11:57


Nyugi, semmi rosszra nem kell gondolni. Rendszeresen szaunázók már találkozhattak a szaunaorgazmus kifejezéssel, hiszen a szeánszok során a szaunamesterek is szeretnek poénkodni vele. De hogy mi is ez? Kiderül, ha tovább olvastok.

Lehet, hogy ez a bejegyzés inkább a tél elején lett volna aktuális, de fogjuk rá, hogy a tavaszi méregtelenítés jegyében kampányolok a szaunázás mellett. Talán kevesen tudjátok rólam, hogy egészségturizmus szakirányon szereztem meg az első diplomámat, így elég sokat tudok a gyógy- és wellness szolgáltatásokról, többek között a szaunázásról is. Igen, nekünk ez tananyag volt, és imádtam!

Szaunaszeánsz - a közösségi szaunaélmény

A hosszú hétvégén elugrottunk a kedvenc fürdőnkbe egy egynapos wellness-re. A tiszakécskei Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő néhány éve csodaszép szaunarészleggel bővült, ahol rendszeresen tartanak szaunaszeánszokat. 

A pénteki szaunaest alkalmával három szaunaszeánszon vehettem részt. Az első egy kókuszos-vaníliás, jégáfonyás és narancsos aromás bemelegítő felöntés volt. A második egy cukros peeling jázminnal és olívaolajjal, amivel két felöntés közt leradíroztuk az elhalt hámsejteket. A harmadik egy bőrápoló szeánsz volt, amikor méz és olívaolaj keverékével kentük be jó alaposan magunkat a 80-90°C-os szaunában. A 15 perces szeánszok között 45 perces pihenőt tartottunk, frissítő teát és gyümölcsöt is kaptunk, hogy pótoljuk a folyadékveszteséget.



Szaunaorgazmus - a világ egyik legjobb érzése!

A finn szaunában néhány perc alatt beindul a verejtékezés még akkor is, ha nem túl magas a páratartalom, ezt azonban felöntésekkel lehet tovább fokozni. Ilyenkor a szaunamester illatos aromákkal dúsított vizet locsol a szaunakályha forró köveire, amely hirtelen megemeli a páratartalmat. Ezáltal sokkal forróbbnak hat a levegő, szinte perzseli az ember bőrét, különösen a felsőbb padokon ülve. Nekem ez az érzés először kellemetlen szokott lenni, szívem szerint ilyenkor kirontanék a kabinból, de tudom, hogy megéri várni a folytatásra.

A felöntés során képződött párával ugyanis dolgozni kezd a szaunamester. A gőzt egy törölközővel, legyezővel, vagy egy úgynevezett zászlóval jó alaposan felkavarja, így a forró és a textil legyezése által érkező hűvösebb levegő váltakozva éri el az izzadt bőrünket. Ettől az idegvégződéseink is teljesen összezavarodnak, és hidegrázással reagálnak. Libabőrösek leszünk, borsózni kezd a hátunk, és egy ambivalens, de hihetetlenül kellemes érzés járja át az egész testünket. Ezt a jóleső borzongást nevezik szaunaorgazmusnak. Ha szerencsések vagyunk, és egy ügyes szaunamestert fogunk ki, aki jól zsonglőrködik a kellékeivel, akkor egy szeánsz során akár többszörös "orgazmust" is átélhetünk.

A jelenség tudományos magyarázata a következő: hiába vesz körül bennünket a forróság, a legyezés hatására testünk hidegérző receptorai aktiválódnak, melyekből egyébként sokkal több van, mint a bőr mélyebb rétegeiben ülő melegérző idegekből. Ez a különleges érzés az orgazmushoz hasonlóan endorfint termel, a boldogsághormon pedig függőséget okoz. Ezért lehet annyira rákattanni a szaunázásra.

Nektek volt már részetek ebben az élményben? Ha nem, mindenképp ajánlom, hogy próbáljátok ki a szaunázást egy szeánsz keretein belül is, mert egészen más élmény, mint amikor csak simán behuppanunk izzadni.

- Orsi

You Might Also Like

0 megjegyzés

Szólj hozzá te is a poszthoz!

A ti kedvenceitek

Kövess Facebookon

Írj nekem!

Név

E-mail *

Üzenet *