Collagen Cocktail tapasztalatok | Tényleg használ, vagy csak placebo?

15:28


Korábban láthattátok nálam, hogy a cégtől kaptam kipróbálásra egy üveg Collagen Coctailt. Igazából már rég elfogyott, de elfelejtettem megírni róla a tapasztalataimat. Mostanában többen is kérdeztek róla, ezért gondoltam, bepótolom az elmaradt bejegyzést.

Mire való a Collagen Cocktail?

A cég weboldala szerint:

"A COLLAGEN COCKTAIL egy komplex szépségápolási étrend- kiegészítő
9 600 mg hidrolizált kollagénnel. Az optimális eredmény érdekében készítményünket hialuronsavval, elasztinnal, C, A vitaminokkal, biotinnal és cinkkel dúsítottuk. A 12 hetes kúrát bőröd imádni fogja!

A COLLAGEN COCKTAIL kúra során

  • Kisimulhatnak a ráncok, feszessé válhat a bőr, jelentősen javulhat a bőr textúrája, megjelenése
  • Erősödhet a haj és a körmök
  • Erősödhet a kötőszövet"

Mit tapasztaltam a Collagen Coctail fogyasztása során?

A Collagen Cocktail egy kissé mű gyümölcsös ízű szirup, a klasszikus kollagénes mellékízzel. Nekem nem volt bajom vele, könnyedén lehúztam azt az egy kupaknyit minden este, de nem egy mennyei manna. 

Ismertek, a blogon én a maximális őszinteségre és hitelességre törekszem, így most is bevallom nektek, hogy ez alatt a 16 nap alatt, míg én fogyasztottam a Collagen Cocktailt, semmi változást nem tapasztaltam. Ezt nem a termék hibájának tudom be, hanem annak, hogy 16 nap alatt nem lehet megváltani a világot. Mivel a hajam, körmöm egyébként is erős, ebben sem vettem észre változást, és az arcbőröm állaga, állapota sem változott, de ezt szintén ennek a rövid időnek tudom be. 

Egy kis Collagen Cocktail matek

Ahhoz, hogy a termék kifejthesse a hatását, és látható eredményeket produkáljon, a weboldal ajánlása szerint egy 12 hetes kúrára van szükség. Mikor elfogyott a tesztelésre kapott üvegem, végeztem egy kis számolást - igen, kissé analitikus természet vagyok.

  • Napi adag: 30 ml
  • 1 üveg: 500 ml =  kb. 16 nap
  • 12 hét = 84 nap
  • 12 hétre szükséges adag: 2520 ml = 5,04 üveg
  • Ár: 12 900 Ft/üveg (806 Ft/nap). Ha 4-es csomagban vásároljuk, 11 900 Ft/üveg. 
  • A 12 hetes kúra (5 üveg) ára: a 4-es csomag (47 600 Ft) + 1 üveg (12 900 Ft) ára: 60 500 Ft (720 Ft/nap)

Megéri ennyit elkölteni a Collagen Cocktail-ra?

Ez mindenkinek a saját döntése kell, hogy legyen. Semmiképp sem lehet elvitatni a kollagén szervezetre gyakorolt pozitív hatását, és nem csak a külsőségeket, látható dolgokat tekintve. Jó hatással van az ízületekre, az érrendszerre, és persze a bőrre, hajra, körömre is. Azzal kapcsolatban már szkeptikus vagyok, hogy a kollagén önmagában lenne a csodaszer. 

Tudjuk jól, hogy ha valaki narancsbőrrel, vagy a meglazult kötőszövetekkel küzd, akkor az egészséges táplálkozás és a testmozgás a legjobb ellenszer. Kiegészítő kezelésként érdemes lehet kollagént is fogyasztani, de ha valaki csücsül a fenekén (mint én), akkor bizony nem fog segíteni rajtunk. 

Én azonban a fenti számításaim alapján nagyon sokallom ezt az árat, és biztos, hogy nem adnék ki érte ennyi pénzt, mert szkeptikus vagyok a hasonló táplálékkiegészítőkkel kapcsolatban. Lehet, hogy ha megtáltosodnék és elkezdenék sportolni, utána pedig beszippantana ez a világ, már másképp állnék a témához, és bármennyi pénzt kiadnék, csak hogy még egy kicsit feszesebb legyen a bőröm, de egyelőre ez a veszély nem áll fenn. 😅

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ti próbáltátok-e már a terméket, és ha igen, akkor mi a tapasztalatotok? 

- Orsi

You Might Also Like

0 megjegyzés

Szólj hozzá te is a poszthoz!

A ti kedvenceitek

Kövess Facebookon

Írj nekem!

Név

E-mail *

Üzenet *